Alla inlägg under oktober 2009

Av Matilda - 15 oktober 2009 22:52


Har inte blivit mycket uppdaterat denna veckan, tyvärr. Har haft fullt upp med jobb och stall och sedan slängt mig i soffan när jag kommit hem, därav bloggtorkan.


Det har inte hänt särkilt mycket spännande saker heller för den delen. Det är älgjakt ute i Linnebäck så när man rider ut så är det reflexer från topp till tå som gäller. Blev uteritt för mig och Hallon både måndag + onsdag och vi hann hem innan det blev mörkt , båda gångerna. Har slutat halv fem varje dag så då hinner man ju med så mycket !


Idag så blev det dock ett dressyrpass på gärdet. Borstade Hallon svart och blank och sedan, hör och häpna, så fick hon vitt schabrak och vita benlindor på sig! Jag tror att jag har smittats av dressyr-andan i stallet och då ska det vara vitt, iaf på benen ^^Det var även Maddeträning idag så jag klädde Hallon som om vi skulle vara med på den.

Tillbaka till passet då. Hallon var för en gångs skull väldigt seg. Vet inte om det berodde på att hon fick lyfta mer på benen pga höga gräset på gärdet eller om hon var lite trött. Jag fick nästan sitta och banka med benen för att hon skulle gå framåt. Kändes även som om jag har samlat henne för mycket i skritten, för hon går väääldigt sakta och det är inte mycket energi framåt, det känns som om hon går och laddar för trav/galopp istället. Skulle behöva kunna galoppera igång henne lite, helst i skogen, så att hon får lite framåtbjudning och inte samlar ihop sig så mycket. Vi behöver öva på att kunna skritta i normalt tempo och takt, i form, utan att det ska bli trav. Skulle vara skönt att kunna träna för Madde snart...

  över   


Min transport kommer (hoppas jag) i morgon! Så snart blir det lastträning för mig och Hallon. Får se hur det går...Hon har ju ponnygener och kan vara nog så envis när hon är på det humöret. Suck.


Anders är till Åland så jag får sova själv i natt. Har varit hos Angelika fram tills nu och fått vara lite social men nu blir det sängen.


Gonatt

Av Matilda - 11 oktober 2009 12:15


Helgen har gått riktigt fort tycker jag och inte har man fått mycket nyttigt gjort. Igår var anders och jag en sväng till Örebro, Marieberg och bytte in skor. Gick även och kollade lite i affärerna men det fanns inte så mycket tyckte jag.


Blev en ridtur på banan igår kväll med nya tränset och lindade ben. Dock så var hon superladdad så det kändes som om vi kom mer bakåt än framåt. Om det berodde på att det var lite kyligt och mörkt eller det nya tränset med "snokrem" kan jag ej svara på.

¨

Hallon i röda lindor och rött schabrak m. nya tränset

  


Nya tränset, syns dock inte så bra

  


Vi red lite öppnor, skänkelvikningar och en del volter. Hallon kändes jättemjuk och fin men var lite för "överkänslig" på sätet. Så fort jag satte mig i sadeln i traven så skulle hon stanna och göra halt. Det känns som om hon har fått ganska bra kondition och vill bara arbeta mer. Hon tycker inte att det räcker att trava ca 10min längre, nu vill hon galoppera. Men det ska vi nog vänta med någon månad tror jag. Vi hade även lyxen att rida på nysladdad bana också : )


  


Idag så ska jag rida ut en sväng (innan det blir mörkt) och försöka göra av med lite överskottsenergi som Hallon har..


Nu ska jag ta fram dammvippan och skurborsten och söndagsstäda lite. Inte det roligaste nöjet men det är skönt när det är rent och fint igen!


Ha det

Av Matilda - 9 oktober 2009 22:38


I morgon är det en clinic med Ronny Åhman som jag väldigt gärna hade gått på, men anmälningstiden gick ut den 8:e :( Han håller på mycket med "problemhästar" och det hade varit roligt att få lite tips inför lastträningen med Hallon som kommer snart. Nya fina transporten kommer nästa vecka så då är det ju bara att börja vänja henne vid den. Kan ju vara en fördel om hon går in i den av egen vilja...


Har varit ganska fullt upp här i dagarna med jobba, stall och födelsedag. Igår blev det ridning i ösregn på banan så det blev inte mkt till arbete då. När jag och Hallon kom in i stallet så droppade det av Hallon, så blöt var hon.


I dag så blev det uteritt i mörkret. Inte direkt så motiverande men eftersom mörkret kommer fort på kvällarna så är det bara att börja vänja Hallon vid det. Vi mötte en person m. reflexväst och den var såååå farlig ^^ Hallon hade helst velat gå hem igen men trippade förbi ändå. Det är skönt att hon bara är runt 160cm för hon blir bra mkt större när hon spänner och blåser upp sig.


Pratade med irene idag och hon rekommenderade att ge ett homopatiskt medel som heter RUS till Hallon. Det är en medecin som sänder signaler till hjärnan att läka skadan (detta fall senskada) av sig själv. De gav det till Icarus och veterinären hade aldeig sett en sådan senskada bli så fin. Hon ska beställa en burk (100kr) så det är värt att testa. Tänkte börja ge henne lite nypon som är kärlstärkande och bra för blodcirkulationen.


Anders är på After Work nu så jag ska gå och duscha och sedan hopp i säng.

I morgon blir det en tripp till Marieberg, wiie^^



Av Matilda - 7 oktober 2009 22:20


Har blivit firad på många ställen idag kan jag lova. På morgonen, på jobbet i stallet och sedan i lägenheten. En del SMS har jag fått och även en del hälsningar på "Fejjan", tack så mycket allihopa!


Presenter har jag även fått en hel del. Bl.a ett träns till Hallon med massa bling-bling : ) Ska prova det på henne i morgon och hon kommer säkert passa utmärkt i det!


Har inte så mycket mer att skriva utan nu blir det sängen!

GoNatt

Av Matilda - 4 oktober 2009 22:02


Idag har det varit full fart från då jag steg ur sängen fram till för ungefär en timme sedan. Det var ju regional dressyrtävling på ridskolan idag, med klasser från LA:6 upp till S:T Georg. Jag agerade räknare och sprang med lite resultat. Det var dock lite synd att sitta på kontoret för då missade man alla fina ritter :/ så tyvärr blev det inte några kort tagna heller.


Blev stallet direkt efter tävlingen ca 19. Kan meddela att Hallon var underbar att rida idag! Hon var riktigt på hugget och skrittade på väldigt energiskt. Vet inte om det berodde på mörkret och blåsten, eller att hoon vilade igår. Så fort jag plockade upp tyglarna så var hon med på noterna. Blev som vanligt en hel del lösgörande arbetet och efter ca 10minuter så kändes hon såååå fin! Ett bra stöd i handen och med energisk gång, hon verkligen älskar att arbeta. När vi sedan jobbade i trav så var det inte alls "springig" trav utan i balans och bra takt. Kan jag säga mer än att hon var så kul att rida idag ?! Har dock lyckats sträcka mig på vänster sida, vid skulderbladet ungefär. Så när jag rör mig eller drar ett djupt andetag gör det för j*kla ont. Hoppas på att det har gått över till i morgon.


Frågade även elina och ebba hur det har gått att sätta på Hallon täcke. Hon är ju lite tjurig när man ska sadla/sätta på täcke och kan stampa lite med benen. Idag så hade ebba dock satt på täcke på Hallon när hon åt, utan att binda upp henne och hon hade inte gjort något! Det kan jag säga aldrig har hänt förut. Speciellt vid matdags så brukar Hallon vara tjurig och vill vara i fred. Men det kändes bra att hon har blivit lite bättre att hantera i boxen iaf.


I morgon blir det jobb 11-20 och stallet på f.m Ska även hinna baka lite innan jag ska till jobbet. Måste ju ha lite gott att bjuda på när jag fyller år ^^


Nu blir det dusch och sedan sängen så jag orkar upp i morgon

God Natt

Av Matilda - 3 oktober 2009 23:04


Har precis slagit mig ned framför datorn efter att ha plockat undan efter middagsbesöket. Vi har haft min familj på besök och bjöd på 3-rätters middag. En försenad födelsedagspresent till pappa som fyllde "gubbe" för 3 veckor sedan.


Menyn

Förrätt: Kantarellcrostini m. pecorino

Varmrätt: Oxfilé m. ungsrostade rotfrukter , rödvinssås

Efterrätt: Vit chokladcreme m. marinerade jordgubbar

 

Det blev riktigt lyckat och det var Anders som gjorde det mesta av maten. Jag stod för efterrätten : )


Ska även följe med syster på Yoga den 18/10, ett prova-på-pass. Kan nog vara bra för mina stela ridmuskler att stretcha ut dem lite ^^

Måste även skriva att jag är väldigt stolt över min lillksyster. Hon har en sån härlig klädstil och klär sig unikt. Det är verkligen inte samma stil som alla andra tjejer i hennes ålder har! Hon är cool helt enkelt : ) Grym fotograf är hon också, så i höst/vinter så ska hon få ta lite fina bilder på mig och Hallon tänkte jag...


Idag blev det ingen ridning då det har ösregnat i princip hela dan. Hallon stod och väntade på mig i hagen när jag kom, och rullade sig så fort hon kom in. Hela hon var full i torv. Hon hatar verkligen att vara blöt. Då stryker hon sig mot väggen och rulllar sig gång på gång. Ni kan ju gissa vad roligt det är att duscha henne, not! Det är nog mest jag som blir duschad tror jag ^^


Vill även gratulera Malin som fick godkänt på provet för Hästskötarexamen!


I morgon så är det dressyrtävling i Botorp så då ska jag vara funktionär. Ska komma ihåg kameran också så att jag kan fota lite fina dressyrekipage (om det finns tid).


God natt!



Av Matilda - 2 oktober 2009 07:46


Efter att ha jobbat mer än en vecka idag så är det så j*dra skönt med Fredag!! Jag trodde liksom att det var fredag i onsdags men tji fick jag. Ikväll är det antingen After Work med arbetskamrater eller äta på Katrin m. Anders och kompisar till honom ---> Statt. Men jag vet inte riktigt vad jag ska med på, får bestämma mig under dagen.


Kollade på termometern innan jag hämtade tvätten och brr säger jag bara, -5 grader var det ! Men det känns ändå skönare att det är lite kyligt istället för att det regnar. Jag är nöjd om det är en kylig höst istället för en regnig en...


Nästa vecka så kommer det en equiterapeut och kollar på Hallon och Nikita. Jag bad Marie kolla med Lotta (som hon heter) om hon vågade kolla på tjuriga hästar, och det var inga problem. Hon tyckte bara att det var bra om hästen visar när de har ont.


Ska försöka hinna rida ut en sväng med Hallon innan det blir kolsvart ute! Hanns inte med någon ridning igår utan det blev bara en rykt. På söndag så är det dressyrtävling på ridskolan och eftersom jag inte har något inplanerat så ska jag vara räknare (tror det stod det i mailet). Ganska bra jobb men det är synd att man missar själva ritterna eftersom man sitter i sekritariatet. I morgon så har jag dock fullt upp då vi ska bjuda M&P och Karro på middag på kvällen, så det måste handlas och lagas mat. Plus att jag ska hinna med stallet någon gång där också.


Snart kan Hallon ha sitt röda täcke igen <3

rött  


Nu ska jag fixa i ordning mig och om en timme blir det jobbet!

Ha de bra

Av Matilda - 1 oktober 2009 17:59


Håller på att tvätta i tvättstugan så jag måste ju vänta tills den är klar innan jag kan åka till stallet. Det är lite jobbigt! Skulle vara bra skönt att ha en egen tvättmaskin så man kan tvätta lite då och då. Nu har vi ju typ flera ton med tvätt som måste tvättas :S suck och pust.


Ser även ut som ett krig begås i lägenhetenen också. Tvätt på golvet, disk och obädad säng. Ibland är det mindre kul att ha eget boende. Det går åt så mycket tid till massa tråkigheter då ^^


Blir stallet så fort som jag har hängt upp tvätten men idag hinns det bara med lite NH. Angelika ska komma hit vid åtta ikväll så ska vi boka tåg till Sthlm. Hinnner inte riktigt att rida och fixa allt på 1h ungefär..


Igår så tog jag och Hallon en tur på ridbanan. Blev en del lösgörande arbete (as usual). Mycket volter, serpentiner och skänkelvikningar. Det är så svårt att veta vad mycket man kan belasta senskadan med. Vill ju inte att skadan ska gå upp igen men måste ju ändå kunna börja belasta henne något. Blev lite trav då och då, hon pinnar på ganska bra med sina små ponnyben. De går som aldrig förr! Så halt är hon i alla fall inte.


Ebba lyckades skrämma mig och Malin rejält igår! Ebba red på gärdet med Vandolein och helt plötsligt så skriker hon i panik och man hör hur Vandolein galopperar över gärdet, men de syns inte på grund av mörkret. Vi hör bara hans hovar och hennes skrik, sedan blir hon tyst.  Vandolein kom galopperande till oss på ridbanan och Malin ropade på Ebba och som tur var så svarade hon. Ringde på elina och hela familjen kom ut och kollade till ebba ´medan vi höll i Vandolein. Han hade bråkat och sekunden senare så släpades ebba efter honom hängandes i stigbygeln. Som tur var släppte stiglkädret från sadeln och hon kom bort från hästen. De åkte dock in till akuten men läste idag att det inte var något brutet i alla fall. Endast mjukdelsskador men de kan nog göra nog så ont! Tur att det inte gick värre och att hon inte var själv där ute...


Nu ska jag kolla om tvätten är klar och sedan blir det stallet.


Ha en bra kväll

Ovido - Quiz & Flashcards