Alla inlägg under mars 2010

Av Matilda - 12 mars 2010 07:13

De senaste dagarna har det varit fullt upp med att montera garderob och städa, så har ej hunnit uppdatera. Men nu, äntligen, så står det en fin skjutdörrsgarderob i hallen. Underbar känsla att kunna flytta dörren och se alla sina kläder : )


    

Dock var det mindre kul i resten av lägenheten, det såg ut som ett bombnedslag!

  


Sista arbetsdagen denna veckan, sen är det helg. Har stalljour i helgen så kommer spendera väldigt mycket tid i stallet. Är även tävling i morgon, så ska åka dit och se om de behöver lite hjälp. De flesta funktionärer ska tävla själva så kan nog behövas en extra hand.


Ridningen av Hallon går väl sisådär. Det har blivit en hel del uteritter och att få till lite lösgörande arbeta kan vara lite svårt. Hallon vill helst vara fokuserad på allt annat än mig uppe på ryggen, så¨vi är inte alltid så övverens om vägval och tempo. Jag har i alla fall bestämt träning med Anki i Knutsbol nu (varannan fredag), ska bli skönt med lite hjälp, det behöver vi verkligen! Förra året gick det väldigt bra när vi tränade för henne, hon visste vart knapparna satt på Hallon. Tror hon hade haft ett sto med liknande temperament som Hallon.

 Just nu är Hallon överallt i övergångarna, med huvudet rakt upp. Samma sak i galoppfattningarna, så om det inte blir bättre så väntar jag med tävlingsdebuten. Då anmäler jag mig till en tävling när det både känns och går bättre i ridningen

       


Önskar alla som ska tävla i helgen Lycka till!

 

Nu blir det jobbet!

Ha d gött/Matilda


Av Matilda - 8 mars 2010 21:47

Denna skylt borde finnas i Linnebäck

I lördags hade jag tänkt en lugn och stila uteritt med Hallon men den blev inte så lung som jag hade tänkt. Red svängen förbi Åsbergstorp och när jag var på väg hem så tvärstannar Hallon och stirrar ut , i vad jag trodde, igenting. Känner genom vaden att hjärtat slår i 180 och hon står med alla nerver på helspänn. Försöker mana på henne framåt men ingenting händer, helt blockerad var hon. Då började jag bli lite rädd och såklart hade jag ingen säkerhetsväst på mig. När jag sitter och funderar på vart marken är mjuk, ifall jag skulle ramla av, så kommer det en varelse gående. En liten gris kommer gåendes och kikar på oss, ett vildsvin modellen mindre. Hallons ögon håller på att tränga ut ur huvudet, men blockeringen har släppt och hon går i någon passage förbi den lilla grisen. Kan säga att resten av vägen hem så var det som att sitta på en fiolsträng! Som tur var verkade grisen vänligt sinnad och letade mat istället för att anfalla oss. Hoppas att de håller sig i skogen nästa gång jag ska rida där...


  


Helgen har dundrat förbi och jag har knappt hunnit blinka. Igår kollade jag på lite utbildningar och funderar på vad jag ska läsa till. Har jag lust att flytta? Vill jag gå en KY-utbildning?

Det är så mycket att fundera över och många beslut att ta. Kollade på lite utbildningar i Skara, som SLU har. Skulle ju vilja gå Djursjukvårdarprogrammet, men det var typ betyg på 19.0 och högskoleprov 1.5, så det är ingen idé att ens söka känns det som. Måste ju bestämma mig innan 15 april för då stängs möjligheten att ansöka...Press eller vaddå??!!


Har provat att byta bett på Hallon, till ett tvådelat D-bett med fasta ringar.Har blivit lite bättre med "fibblandet" med tungan, men hon ska fortfarande köra upp huvudet i övergångar...Som sagt behöver lite hjälp med träningen annars kommer jag inte tävla den 28:e. Vill kunna rida programmet någorlunda bra , vill inte skämma ut mig alldeles för mycket på hemmaplan.



Nu ska jag läsa lite bloggar, sen blir det sängen

/Matilda  


Av Matilda - 6 mars 2010 00:09

Idag var jag uppe med tuppen och ut till stallet på morgonen. Hallon skulle få nya skor så jag passade på att rida innan, både för att Hallon skulle bli motionerad och ha tålamod att bli skodd. Det var verkligen underbart väder på morgonen. Solen strålade (och den var varm) och fåglarna kvittrade (tecken på att våren är på väg) det var verkligen perfekt för en uteritt.

  

  
Gav oss iväg mot Åsbergstorp och hittade en ny väg som jag inte ridit in. Styrde in och hittade underbaraste skogsvägen på länge! Det var backar upp och ned  och det svängde, man visste inte vad som skulle hända bakom nästa krök. Både jag och Hallon var båda lika nyfikna:)

          



När jag hade ridit en stund på denna underbara skogsväg så kom vi till en glänta. Solen sken och det var helt tyst,förutom fåglarna och vattnet som droppade, helt underbart mysigt var det. Jag tycker synd om alla ryttare som inte har tilgång till att rida i naturen, det är bland det bästa som man kan göra när man har häst.


 


Väl hemma i stallet så fick Hallon lite hö och sedan fick hon lite pedikyr av rolf. Hallon höll sig i skinnet idag och gjorde inga ryck med fötterna eller hoppade iväg, duktig häst:)


     


Imorgon åker Maria, Julia och Nikita till Ronny Åhman för lite lasthjälp. Jag hoppas att det går bra att lasta på henne i morgon bitti och att ronny kan ge dem tips och råd! Inte roligt att ha en så svårlastad häst som henne, man kan ju inte planera att åka iväg på träningar/tävlingar. Är så glad över att Hallon har beslutat sig för att låta sig lastas och det på ca 10 minuter. Kommer ihåg när vi skulle ta hem henne från Lillerud, då höll vi på i 3,5 timme. Tills sist var det 3 personer som linade in henne och stängde lämmen så fort som möjligt :(


I morgon ska vi en sväng till Marieberg och IKEA. Kolla nu garderob till hallen, en med sljutdörrar. Hoppas det finns någon man vill ha!

Sedan på kvällen blir det klackarna i taket   


Ha en bra helg alla : )

Av Matilda - 4 mars 2010 21:02


Känner att veckans tidiga pass (i samband med förkylning) börjar ta ut sin rätt, svidande ögon och konstant gäspande. Dags att gå och sova kanske?

I morgon börjar jag klockan 12 men ska till stallet på morgone och rida. Sen vid 10 kommer Rolf och Hallon ska få nya pjucks, hoppas på att hon är snäll.


Idag red vi ut en sväng i mörkret jag och Hallon. Tog rundan till Kråklund och där hängde det fina Catago-bakskyddet som Hallon tappade häromdan. Andrea hade hängt upp det i ett träd så det var bara att plocka ned och stoppa i fickan   

Tack så mycket för att ni plockade upp det! Då sparade jag några slantar på att slippa köpa nya.


     


Provade att rida utan "snokremmen" på tränset idag men det gick inte alls bra. Hallon hade tungan utanför munnen och jag tror att hon försökte få tungan över bettet. Hon liksom drog upp huvudet (som en giraff) och sedan så stoppade hon ut tungan och "fibblade". Jag måste nog prova att rida med ett nytt bett, men vet inte vad jag ska testa för något. Har ett tvådelat med D-ringar som jag kanske kan prova.


Någon Maddeträning blir det inte heller i helgen. Malin, ebba och elina åkte och tränade ikväll för henne, men tror inte Madde hade kunnat tränat fler. För då hade man fått rida mitt i natten och tror inte hon vill stå så länge...

Så kanske ska hitta någon annan  att träna för , kan ju vara bra att ha någon att variera med,  då en "vanliga" kanske inte alltid kan när man själv kan.


Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det sängen så att jag är någorlunda pigg i morgon bitti.

Ha en bra kväll : ) 

Av Matilda - 3 mars 2010 21:49


Vi kom iväg till ridhuset och det behövdes verkligen lite ordenllig ridning!

Hallon var på hyfsa bra humör och lastades på 5minuter när vi skulle åka, duktig häst   


Var framme i mycket god tid innan det skulle bli ledigt i ridhuset så kunde roa mig med att ta lite kort. Kolla vad fin hon är i sitt nya Bucastäcke! En skönhet klär i allt, eller hur går ordspråket. Notera även de fina nya Schochemöchle lindorna!


  

Själva ridpasset i sig gick inte speciellt bra, tyvärr. Först var ho jätteseg och gick knaoot framåt, så då tog jag ett spö. Då blev hon istället stressad och sprang som om hon hade eld i baken. Försökte rida igenom henne så gott jag kunde med allt folk runt omkring. Är ju van att rida själv på ridbanan i Linnebäck ^^ Det allra största problemen vi har är halterna och galoppen. I halterna så står hon still en stund men sedan "drar" hon sig ur formen och upp med huvudet. Funderar på om det är bettet som hon inte trivs med. Ska rådgöa med Madde om det blir träning för henne i helgen. Galoppen funkar inte heller särsklit bra, då blir hon stark och vill gärna dra ned huvudet. Antagligen inte tillräckligt stark i bakpartiet än och går då hellre på bogarna. Så halter och galopp måste vi jobba med innan tävlingen.


Halter 1,2 och 3

   


Trav och jag sitter som en säck potatis

   

Galoppen tänker jag inte ens visa bilder på, de ser för hemska ut!

Nu ska jag äta lite kvällsmat sen blir det sängen. Hoppas på att min förkylning ger med sig snart, är trött på att vara sjuk.

Ha det gött!     

Av Matilda - 3 mars 2010 07:02

Det verkar faktiskt som om förkylningen är på väg att gå över, hoppas i alla fall att det är så. Har fortfarande ont "bakom" ögonen och i huvudet men febern är bort. Så idag ska jag åka till ridhuset, om anders förljer med och kör vill säga : )


      


Ikväll börjar Grey´s Anatomy igen och som jag har längtat! Hela denna veckan är det massor av säsongspremiärer så då kommer jag rata datorn och sitter bänkad vid tvn istället.


Nu ska jag fixa mig inför jobbet och eventuellt laddar jag upp lite bilder från ridhuset ikväll. Om jag kommer ihåg kameran vill säga...


Ha en bra dag!

Av Matilda - 2 mars 2010 18:25

Hemma efter helgens bravader i Göteborg och såklart så har jag lyckats blivit förkyld:( Snorig och lite feber har jag säkert, så Hallon fick en vilodag idag. En ordentlig rykt och provning av nya Bucastäcket stod på schemat. Tro det eller ej men stl. 135 passade som ett smäck, någon centimer kort i bak men annars perfekt. Och satt väldigt bra över bogpartet också, mycket nöjd över mitt köp är jag: )


Göteborg var väldigt roligt och mycket shopping blev det, både till mig och hästen. På Eurohorse så köpte jag; ett Shamrocktäcke från Bucas, Isabelle Werth dunväst - till halva priset, ridstrumpor, Shochemöchkle (ignorera stavning) scabrak m. matchande benlindor i cremefärg. På Nordstan blev det en hel del kläder till mig själv , b.la en kavaj som jag letat efter så länge!

På lördagen så gick vi både på mässan samt kollade hoppningen och kûren. Kan säga att man blev motiverad till tusen när man såg de fina ekipagen. Så här kommer lite bilder på dem;


Patrik Kittel

  

          Abdulla "abrakadbra" som vann hoppningen på lördagen, skön snubbe:)

  Malin Baryard     


På söndagen gick på mässan på f.m och sen på Nordstan. Hittade som sagt massa fina vårkläder, och hade lätt kunna shoppat för mer:) men måste ju ha lite pengar kvar till räkningarna, tyvärr.


Igår så red jag ut tillsammans med Niktia och Marie och det var riktigt härligt! Massa trav och en snabb galopp, så snabb att Hallon tappade ett av suna bakbensskydd:( Det märkte jag först när jag kom hem. Men när jag kollade på Facebook idag så såg jag att Andrea hittat det. Så nu hänger det i en gran någonstans i skogen, så ska hämta det någon dag : )


I morgon , om jag är frisk, så ska vi åka till ridhuset och rida lite mer seriöst. Behövs lite ordentlig ridning, utan snö, om man ska kunna få nån ordning på galoppen. Är ju tävling om ca 1 månad (och jag måste komma ihåg att anmäla mig) och då vill jag gärna kunna galoppera ordentligt.


Nu bäddar jag ner mig i soffan, byter dator och väntar på mat. Tror det blir oxfileé och något mer , gott   


Ha det bra!

Ovido - Quiz & Flashcards