Alla inlägg den 10 september 2009

Av Matilda - 10 september 2009 08:47

h017  


Jag kan säga att så skön som sängen var i morse, när klockan ringde, har den inte varit på riktigt länge. Gårdagen gick inte i sina gamla hjulspår direkt.


Började med att Malin skickade sms vid fem att Hallon var orolig och svettig i hagen. Hon ville inte heller bli fångad utan sprang runt, runt. Jag jobbade ju såklart till åtta så jag hade ingen möjlighet att åka upp just då. De fick tag i Hallon till slut och in i stallet. Där verkade hon lugna ner sig lite efter info.


Åkte upp direkt efter jobbet till stallet och möttes av en lite för lugn häst. Tog ut henne på gången och kände på magen = uppblåst och hård. Hallon var inte glad på mig då :(


Sen började min och Hallons promenad på ridbanan...Jag gick och gick och Hallon gick efter. Det var inga symptom på att hon ville rulla sig och sparkade inte mot magen. Hon var bara arg när jag kände på magen. Ca 2h senare kom min pappa ut med rapsolja + hemmagjord "tratt". Vi hällde i henne ca 5dl olja och sedan promenerade vi igen. 10min senare så gjorde hon en "hög", kan ni förstå vad glad jag var då?! Magen hade börjat "bubbla" och "kurra" lite också. Så vi gick 30min till och efter det fick hon komma in i boxen. Där väntade Irenes kolik-blandning, med filmjölk+kli+lite betfor som tydligen hjälpt Vandolein vid kolik.


Hemma var jag vid halv tolv ungefär så då blev det sängen direkt. Kan ju säga att jag inte sovit värst bra men är inte så jättetrött iaf. Elina skickade Sms om att Hallon hade bajsat 1 "hög" när de gick till hagen men annars var det tomt i boxen.


Pratade lite med Jossan som hade koliksjuk häst i våras. Hon tyckte att det var bra att hon gjort 2 högar för då var magen ändå igång. Hennes häst hade gjort några kottar bara och hade i princip vägrat gå framåt när de skulle gå med henne. Så jag tror att Hallon hade en lättare kolik/gaskolik som antagligen har blivit pga av nytt bete (med mer gräs) och nytt hö.


Åker upp efter jobbet och ska gå en rejäl promenad med henne och ge henne betfor + olja några dagar. Pappa fyller ju 50år i dag så vid halv åtta ska vi äta middag på restaurang. Jag hoppas att Hallon är såpass bra att jag kan lämna henne i stallet vid sju.


Nu ska jag fixa mig och sedan blir det jobbet till fem

Ha det

Ovido - Quiz & Flashcards