Alla inlägg den 28 september 2009

Av Matilda - 28 september 2009 20:39

Dagen började rätt bra idag faktiskt. Helt okey att gå och jobba, träffa arbetskamraterna och få sig några skratt.


Kom sen till stallet och hade fått SMS tidigare på dagen om att hästarna inte hade velat gå in när Malin skulle rida. Tänkte inte mer på det utan det var väl Smilla som var trotsig och inte ville gå in.


Fixade i stallet med mockning och matsättning. Sen gick jag, Marie och Julia för att hämta hästarna. De stod och käkade gräs och var inte särskilt sugna på att gå in (klockan var 18). Men vi stod och lockade på dem, och väntade på att de skulle komma till oss. Efter ca 5min så kom Hallon gåendes (nyfiken som hon är) mot oss så då kliade jag på henne och satte på grimman. Kort därefter så kom Nikita och Smilla också , så inga problem med att ta in dem var det då.


Gjorde iordning Hallon och sen tog vi en skrittur i skogen  på ca 30min. Det gick bra men Hallon var lite spänd eftersom vi inte hade något sällskap med oss. Kom hem precis i innan det blev mörkt.


Sen kom Irene och berättade att de hade varit 3 personer och försökt ta in hästarna vid 3, då Malin skulle rida. De hade väl försökt ta in Hallon först och det hade inte gått så bra :( Hon hade gjort utfall mot dem och även när de skulle försöka ta Smilla eller Nikita. Hon hade liksom försvarat dem, som om de inte skulle få gå in. Och det är ju inget kul att höra. Jag kan förstå att hon kan göra utfall när man ska ta in henne för det gjorde hon innan jag lärde känna henne. Men att hon har hindrat från att ta ih andra hästar från hagen har inte hänt...Det är ju inte bra att hon gör utfall överhuvudtaget och jag hoppas att det går över. Hallon är ju en häst som man måste ligga steget före i "huvudet" för hon är jäkligt smart. Sen får man aldrig visa rädsla/osäkerhet för då känner hon av det direkt. Och känslor är ju inte direkt något man kan styra över, de kommer ju bara.


Det jag ska göra nu för att "förebygga" att hon inte beter sig såhär, är att göra med NH med henne samt hantera henne i boxen. Kan säkert finnas samband med att hon är tjurig i hagen pga av man aldrig har hanterat henne särskilt mkt i boxen. Hon har lärt sig att man får vara ifred om man lägger öronen bakåt och ställer sig med rumpan mot boxdörren, därför har hon alltid blivit hanterad på gången.


Om det inte blir bättre så skulle Smilla ev. flytta till Judson och Eldor, så att Nikita och Hallon går själva. För vad jag vet så har Marie aldrig haft några problem att ta in Hallon från hagen.


Nu ska jag kolla på Idol och sen duscha. Har en klump i magen pga av problemen i stallet så jag lär nog inte sova särskilt bra i natt :(


Ha de bra

Ovido - Quiz & Flashcards