Alla inlägg under september 2009

Av Matilda - 20 september 2009 16:16


Varför kan man inte införa att måndag tillhör helgen? Om man festar på lördagen så är man så seg på söndagen att man skulle behöva ännu en ledig dag för att komma i kapp. Så känns det i dag i alla fall.


Nu har pojkarna från Sthlm börjat sin hemresa och jag och anders ska väl börja städa. Luktar rök och instängt i lägenheten just nu :S


Hade en för himla rolig kväll igår kan jag säga! Lagom med dricka, roligt sällskap, ös på dansgolvet, I Like!

Och för den delen så mår jag ganska bra idag, något seg men det botas nog när jag åker ut till stallet.


Hallon och jag ska nog ta oss en skrittur i skogen och försöka hitta någon mer väg man kan rida på. Vi har bara hittat en runda där man slipper vända och rida hem samma väg. Kan vara bra att kolla efter nya ridvägar innan det blir becksvart när man ska ge sig ut på okänd mark.


Provade att trava Hallon på en grusväg igår, ca 20m. Oj vilket tryck hon hade! Man verkligen kände hur hon använda bakdelen och flashade med frambenen ^^ Hon är så söt : )


hallon   Jag O Hallon   h047   h026  

trav  


Nu ska jag byta om och iväg till stallet

Ha de bra!

Av Matilda - 19 september 2009 12:04

Igår var ju jag och pappa och kollade på hästtransporter i Kristinehamn, på Värmlandsvagnen.

Hade dock en väldigt jobbig säljare som följde efter oss vart vi än gick. Vi kollade först på den blå VV International, men den var inget för mig. Det kändes som om det var ett stort schabrak att dra runt på, plus att jag bara skulle få lasta typ 550kg i den med B-kort.

Sedan kollade på på den röda VV International men den var ännu tyngre och ännu mer ett schabrak, så det blev nej på båda dem. Kollade även på en VV Classic men det kändes så tråkigt att köpa en sådan transport, alla som har VV har ju i princip sådana.

Försäljaren lämnade oss en stund och då gick vi runt och kollade själva, och hittade då vagnar som var ett samarbete mellan märket CHRIST och VV. Det fanns många fina och den vi kollade på var Cortez for VV. Glasfibertak + framända, resten i plyfa. Med helgjuten gummimatta och rullgardin bak samt mjuk mellanvägg. Pratade lite med försäljaren och jag fick åka med i hästtransporten, då jag ville kolla om rullgardinen bak lät eller fladdrade när man åkte, men det gjorden den inte. Så nu ska vi fundera över helgen och ge besked på måndag om vi ska ha den eller inte. Snygg att titta på med massor av rymd inuti, me lika : )


Så här ser den ut

Cortez exteriör

Cortez interiör


Vad tycker ni om den i stället ? Jag tycker att den är rätt stilren och kommeer nog hålla ett par år.


I lägenheten så har vi haft 3 nattgäster.Ett par kompisar till anders är det, så igår blev det lite fest och sedan utgång på Statt. Inte särskilt mkt folk ute men det var bra trevligt, för alla grabbar dansade heeeela kvällen. Så om jag orkar så lägger jag nog in lite bilder senare.


Nu ska jag göra mig iordning för ska snart iväg och fika med Malin och Elina.

xoxo

Av Matilda - 17 september 2009 21:47


Gud vad jag tycker om hösten! När den friska vinden nyper i kinderna men ändå att solen lyser på de gulnande träden, love it: ) Mina favoritårstider är nog just höst och vår, innan det blir smällkallt eller hutlöst varmt.


Det vi inte gillar med hösten (både jag&Hallon) är de förbaskade älgflugorna. Usvh för de små krypen som släpper sina vingar och kryper in under pälsen :S Jag är 1:a älgfluge-plockare på Smilla och Hallon (Malin försöker skrika åt dem att försvinna^^) för tillfället.


Hallon och jag tog oss en härlig skrittur i skogen idag. Vi letade efter lite nya vägar och kan nog ha kommit på en lagom lång runda som man kan rida när vi får rida alla gångarter. Finns ju en del stigar som leder in i skogen men det är inte direkt lockande att ge sig in själv och kanske rida vilse. Mitt lokalsinne är inte på topp direkt ^^


Igår var det After Work på Red Brick med ett gäng från jobbet. Mycket trevligt med massa prat och skratt, me like! KOm i säng vid halv ett och sedan upp vid sju, så jag kan erkänna att jag var lite seg då.


Planer inför morgondagen är ett besök hos farbror doktorn för att kolla upp min konstant täppta näsborre. Den har blivit mkt bättre och nu kan jag faktiskt andas genom näsan , wohoo, så själva täpptheten kanske beror på hö-allergi. Vi får väl se vad doktorn säger...

Jag och pappa ska åka in till Värmlandsvagnen och kolla hästtransporter också. Finns en rätt frän blå VV International i glasfiber som verkar bra. Men den kostar ju en del också...


Eller kanske en röd transport, vad tycker DU?

Anders har varit på Åland och tillbaka idag, så han tillbringar natten i sin lastbil i Grisslehamn. Mindre kul för mig som är ensam hemma :( Men har varit en sväng till mamma och pappa och kollat på Idol.

 

I helgen blir det full fart! I morgon kommer Anders kompisar från Sthlm och sen på kvällen blir det lite "fest" i lägenheten, därefter Statt. Samma sak på lördag. Så jag kan inte direkt påstå att det kommer bli en lugn helg.


Nu kallar sängen på mig!
Godnatt alla : )

Av Matilda - 15 september 2009 20:17


Det är bara att erkänna, jag är beroende av serien True Blood. Kollade på ett avsnitt på

Svt24 för några veckor sedan och efter det är jag fast! Har redan kollat på 1 säsongrn plus halva andra! Handlar om vampyrer och människor som lever tillsammans, och den är verkligen spännande. Rekommenderar er att se den!


Det har varit fullt upp hela helgen verklgen. Pappa hade 50-års kalas i Källarn, Folket Hus, så hela lördagen var vi där. Åt god mat och stod i baren. Var väldigt trevligt och pappa hade det roligt Skrattande


Hallon har jag ridit både igår och idag och nu är hon helt bra i magen efter koliken. Ska dock börja ge henne linfrö eller foderjäst för att hålla igång magen ordentligt.


Idag red vi på ridbanan 45min och gjorde lite volter och lösgörande arbete. Hon kändes lite stel men i slutet så gick det bra. Dock så är hon ju lite ivrig och vill gärna börja trava, så hon kommer nog bli bra glad när vi ska börja arbete på "riktigt".


I morgon blir det jobb och sedan After Work med jobbet på Red Brick, trevkigt trevligFlört


Nu ska jag kolla på Idol och sedan blir det ett avsnitt till av True Blood

Ha de

Av Matilda - 11 september 2009 08:20


Fick sms av elina idag och Hallon hade gjort ett par "högar" i boxen i natt så nu borde magen vara igång lite iaf! Skönt om jag slipper ta ut veterinären och ge henne paraffinolja eller någotSkrikandes Satt och läste på Bukefalos igår om kolik och kan säga att jag inte blev direkt  lugnare av det. En del hästar hade samma symptom som Hallon men för dem slutade det med att tarmarna hade slagit knut på sig själva osv, usch och fy.


Igår fyllde pappa 50år så då gick vi till Jack och åt mat , mkt gott var det  :)


Idag så ska jag jobba till 17 och efter det så ska jag till stallet + baka tårtor. Så jag har en hel del att göra. Imorgon smäller det! Då ska ju pappa ha fest med stort F. Blir runt 60personer och det blir catering och liveband. Så det kommer nog vara ganska bra drag tror jag ^^


Nu ska jag läsa lite bloggar

See ya

Av Matilda - 10 september 2009 08:47

h017  


Jag kan säga att så skön som sängen var i morse, när klockan ringde, har den inte varit på riktigt länge. Gårdagen gick inte i sina gamla hjulspår direkt.


Började med att Malin skickade sms vid fem att Hallon var orolig och svettig i hagen. Hon ville inte heller bli fångad utan sprang runt, runt. Jag jobbade ju såklart till åtta så jag hade ingen möjlighet att åka upp just då. De fick tag i Hallon till slut och in i stallet. Där verkade hon lugna ner sig lite efter info.


Åkte upp direkt efter jobbet till stallet och möttes av en lite för lugn häst. Tog ut henne på gången och kände på magen = uppblåst och hård. Hallon var inte glad på mig då :(


Sen började min och Hallons promenad på ridbanan...Jag gick och gick och Hallon gick efter. Det var inga symptom på att hon ville rulla sig och sparkade inte mot magen. Hon var bara arg när jag kände på magen. Ca 2h senare kom min pappa ut med rapsolja + hemmagjord "tratt". Vi hällde i henne ca 5dl olja och sedan promenerade vi igen. 10min senare så gjorde hon en "hög", kan ni förstå vad glad jag var då?! Magen hade börjat "bubbla" och "kurra" lite också. Så vi gick 30min till och efter det fick hon komma in i boxen. Där väntade Irenes kolik-blandning, med filmjölk+kli+lite betfor som tydligen hjälpt Vandolein vid kolik.


Hemma var jag vid halv tolv ungefär så då blev det sängen direkt. Kan ju säga att jag inte sovit värst bra men är inte så jättetrött iaf. Elina skickade Sms om att Hallon hade bajsat 1 "hög" när de gick till hagen men annars var det tomt i boxen.


Pratade lite med Jossan som hade koliksjuk häst i våras. Hon tyckte att det var bra att hon gjort 2 högar för då var magen ändå igång. Hennes häst hade gjort några kottar bara och hade i princip vägrat gå framåt när de skulle gå med henne. Så jag tror att Hallon hade en lättare kolik/gaskolik som antagligen har blivit pga av nytt bete (med mer gräs) och nytt hö.


Åker upp efter jobbet och ska gå en rejäl promenad med henne och ge henne betfor + olja några dagar. Pappa fyller ju 50år i dag så vid halv åtta ska vi äta middag på restaurang. Jag hoppas att Hallon är såpass bra att jag kan lämna henne i stallet vid sju.


Nu ska jag fixa mig och sedan blir det jobbet till fem

Ha det

Av Matilda - 8 september 2009 22:39


Oj, det var lite skillnad på bloggagratis eller ska jag säga bloggplatsen, när jag kom in här idag! Nu har jag fixat en

ny design på bloggen, lite mer hösttouch är det på den Skrattande


Var ju ett tag sedan jag bloggade här och det har väl inte hänt särkilt mkt sedan dess. Var på fest i Filipstad och för att göra en lång historia kort så slutade det med att vi åkte tillbaka till Karlskoga på natten. Med oss hade vi 3 nattgäster också ^^


I söndags och igår så red jag Hallon. I söndagd blev det en tur i skogen och OJ vad Hallon trampade på . Hon ville gärna trava men det sade ryttaren stopp för Tungan ute I går blev det ett pass på banan, med lite voltarbete och skänkelvikningar. Kändes som om hon hängde sig fast i högersidan, bet tag i bettet, men de lossnade lite till slut. Även då så ville hon gärna trava men det får vi vänta med lite grann.


I dag har jag jobbat 11-20, inte världens bästa pass direkt...hade kvällsfodring också så blev stallet direkt efter jobbet. Blev tyvärr bara snabb avborstning av Hallon :( Och det blir det nog i morgon också tyvärr...


Pappa fyller ju 50år på torsdag så det är en hel del som ska fixas till hans partaj på lördag också. Jag och anders ska vara bartenders så vi har kollat upp lite drinkar vi ska ha. Sen så ska jag baka tårtor och grejor, så jag har fullt upp!


Nu ska jag gå och sova så jag orkar upp i morgon!

Godnatt

PS. Kommentera gärna nya designen på bloggen! DS.

Av Matilda - 5 september 2009 10:17


Håller på att packa det sista inför färden till Motjärnshyttan/Filipstad. Jag, anders och angelika ska hälsa på anders gamla klasskompis Björn lördag - söndag. Vi ska dock åka till Filipstad och gå på marken där, sen blir det hem till Björn och börja förfesta lite. När vi är lagom runda under fötterna så ska vi in till Filipstad igen för utgång/träffa folk. Vet inte riktigt vad jag ska vänta mig av Filipstads uteliv men den som lever får se ^^


Hallon får vila idag. Var till stallet i morse och fixade allt med mockning + mat. Gick och hälsade på henne i hagen och bjöd på lite äpplen. Det verkar som om Nikita och Hallon funkar bra ihop, men Hallon är dock lägst i rang. Av Smilla, Nikita och Hallon så är det Smilla som är högst i rang tror jag.


Igår så red vi ut i skogen med Elina-Judson och Ebba-Icarus. Det blåste halv storm och småduggade men det var inget som hindrade oss ; ) Hallon var laddad till tusen och så fort som hon skrittade har jag nog aldrig varit med om. Ska bli roligt att sätta igång henne för hon kommer nog vara full med energi.


Nu ska jag packa det sista och hämta Angelika, sen bär det iväg till Filipstad.

Hej hopp!

Ovido - Quiz & Flashcards