Alla inlägg under september 2009

Av Matilda - 2 september 2009 17:46


 


Kom hem från veterinären för ca 1h sedan och det blev riktigt positiva besked där borta  :) Fibrerna i senan hade "växt" ihop och börjat läka, så det man såg på ultraljudsundersökningen var att det var som ett "ojämt" område med trådar. Veterinären Ingela tyckte inte att det kunde ha läkt bättre än vad det hade gjort, så nu behöver vi inte komma på några mer återbesök!!

 Nu ska jag skritta 45-60min i 2-3 veckor och sedan börja trava lite smått. Ska ju bygga upp muskler och kondition långsamt så att inte skadan går upp igen. Så till våren bör vi vara i tipp-topp om det inte blir några mer skador, vilket jag INTE vill veta av!


Ingela ville inte se oss något mer på ATG kliniken, så det är vi ju iaf två om : ) När jag räknar efter så tror jag att jag har varit där 6ggr från oktober fram till nu. Och det är nog några fler gånger än normalt tror jag...


Det var dock kaos borta på, hästar överallt verkligen! Var kanske 8 hästtransporter där som mest och deras grusparkering är inte den största. Hallon verkade ta allt med ro. När de andra hästarna gnäggade och levde rövare så stod hon och mumsade hö. Hon är cool när hon vill. Kom även en travhäst galopperande, utan ryttare, över stallbacken (ATG ligger vid travbanan) och ut på vägen :S Som tur var det några som travade med sulky som kunde stoppa den innan det hände ngt otäckt!


Kan ju meddela att Hallon var bra envis när vi skulle åka från stallet. Hon skulle inte gå på transporten. Till slut kom elina förbi så då linade vi in henne. Hem från ATG så räckte det med att pappa linade. Men det är ju ingen bra lösning i längden. När jag köper eget släp så ska jag börja lastträna henne några gånger i veckan. Hon är ju inte rädd för transporten utan bara envis.


Nu ska jag laga lite mat, lax m. ugnsbakad potatis, och vid åtta ska jag och Angelika ut på kvällspromenad.


 

Ha de



Av Matilda - 1 september 2009 20:11


Nu har jag och Hallon tillbringat 3 dagar ute i Linnebäck och än har jag inte ångrat att jag flyttat dit : ) Är så roligt att folk är där på nästan samma tider så att man har någon att samtal med. Hästen är ju inte vidare pratsam.


Kan även meddela att Hallon är lugnet själv därute. När jag kom idag så stod hon och sov  i boxen. De hade i princip kommit in precis när jag kom och åt lite mat. Hon var inte så lugn när hon stod i Labbsand. Det kanske beror på att det är lite mer "rutiner" i Linnebäck, i Labbsand så kom ju hästarna in på olika tider och fick mat olika också.


Det som är den största skillnaden är tystnaden. Det är inte trafik i Linnebäck och det enda man hör är fåglarna och vinden, sååå härligt är det!! Jag och Hallon gick en liten promenad idag och det var verkligen tyst ute. Inga långtradare som brummade förbi eller puttrande mopeder på vägen. I like :)


I morgon är jag ledig och ska åka till ATG i örebro med Hallon. Jag hoppas på att hon är bra och har läkt, men känns som om det inte är helt bra när man känner på benet. Hon är ju fortfarande varm och svullen, även om jag smörjer med salvan jag fick från veterinären. Men vi får väl se vad veterinären säger....


Nu ska jag hoppa i duschen och sen blir det mat!

Ha en bra kväll

Ovido - Quiz & Flashcards