Alla inlägg under november 2009

Av Matilda - 15 november 2009 11:03


Har haft en riktigt avslappnad och trevlig vistelse i Stockholm. Jag och mamma anlände med tåg till Stockholm vid 09 i fredags och var i Degerfors vid 21.30 igår kväll. Vad har vi då gjort i Hufudstaden? Shoppat såklart!

 

I fredags så var vi nog ute på stan mellan 10-18, så det var full rulle! Jag hittade en massa fina saker så jag har faktiskt shoppat en hel del, hör och häpna! Zara, Stadium, Gina Tricot, H&M är ett urplock av de affärerna som vi sprang runt i. Avslutade dagen med ett middagsbesök på en Grekisk Restaurang ett stenkast från hotellet. När vi hade avnjutit halva middagen så stormade det in ett gäng från Stadsteatern. Tyckte att jag kände igen en kvinna i sällskapet och det visade sig vara skådespelerskan som spelade Rebecka i Skilda Världar, den mörkhåriga av dem. Lite senare kom hennes fästman som hade spelat i en pjäs på Stadsteatern samma kväll. Så vi satt och tvjulyssnade på deras konversation ^^


Så här mycket blev det shoppat fredag-lördag

  

 

Igår när vi gick runt i Gallerian så kom jag på att Jimmy Choo hade gjort ett samarbete med H&M och det släpptes i går, den 14:e november. Hade kollat in ett armband som jag ville ha, så det  gick vi på jakt efter. I första butiken så behövde man ha någon färgkod och fick en speciell tid att shoppa. Som tur var så finns det ju x antal H&M i Sthlm så vi gick vidare till nästa butik. Då kom vi alldeles precis då de "öppnade" en avdelning med Jimmy Choo skor och acessorarer. Fick köa i ca 15min sedan fick jag komma in på "avdelningen". 10min hade man på sig innan man var tvungen att gå därifrån. Hittade nästan direkt 2 armband som jag ville ha. Stod sedan och fingrade på en väska men tyckte inte riktigt att 800:- för en fejk-skinnväska var värt det.


Finaste shoppingpåsen på resan

   

Armbanden som jag valde

   


Så det var en riktigt lyckad resa och nu har jag förnyat garderoben lite och även fått en vinterjacka som verkligen behövdes.


I dag så ska jag åka till Labbsand och hälsa på det gamla gänget. Det ska bli riktigt kul så jag hoppas att det är många som är där då  :)


Planerna för Hallon är lite lastträning och en tur på banan eller i skogen, får se vad jag känner för. Julia har tagit hand om Hallon fredag-lördag och jag har inte hört av henne så jag hoppas att det har gått bra med henne.


Nu ska jag göra mig i ordning och sedan åkte till Labbsand : )


Ha en bra dag 

Av Matilda - 11 november 2009 08:29

...tills jag och mamma tar tåget mot Stockholm!

Ska bli så j*kla skönt att ha lite hästledigt och få shoppa loss  :) Känner att jag behöver lite nya kläder i garderoben. Har för tillfället 1par jeans att använda :(


Idag blir det jobb fram till 18 sedan stallet direkt efter det. Planer för stallet idag är inte ridning utan lite NK och lastträning! Har kvällsfodring (20.00 tidigast) så jag har ju en hel del tid att träna på att gå på/av transporten. På söndag blir nog nästa lastträning. Ska försöka få med mig pappa så han kan stänga bommen/lämmen bakom henne, så hon vänjer sig vid det. Premiärturen blir nog den 20/11 då vi ska åka till ATG Örebro och kolla tänderna. Eventuellt en liten kortare tur innan dess och sedan tillbaka till stallet.

Det är i alla fall bra härtligt att ha en egen transport för man blir så fri! Har redan börjat kolla på lite kurser som jag skulle vilja åka på med Hallon ,och då behöver man inte oroa sig för att få tag i en transport. Tack mamma och pappa för att ni köpte en transport : )


  


Nu ska jag fixa mig och sedan blir det jobbet!

Ha en bra dag : )



Av Matilda - 10 november 2009 21:26

 Idag har jag allt lite träningsvärk sedan dressyrpasset igår :S Men det ska man ha, för då vet man att man har jobbat med någon muskel iaf ^^


Hallon stod ju lördag-söndag så igår blev det en genomkörare på ridbanan. Började med en ordentlig uppvärmning i skritt med en del volter och serpentiner. Kändes direkt att hon var lite stel och ville gärna "hänga" i handen. Började då trava på med på långa tyglar så att hon skulle komma igång med bakbenen. Blev direkt bättre efter det. Då fick jag en framåtbjudning som hette duga! Gjorde lite mer serpentiner med öv. till skritt över medellinjen. Efter ett antal halter och igångsättningar så blev hon mjuk och fin och trampade under sig bra. I slutet så provade vi t.o.m att galoppera, ett varv runt ridbanan i vardera galopp. Oj, vad pigg hon blev sedan! Då blev det "tripp-tripp" trav på tårna istället för en bra takt. Då fick det räcka för dagen , hon gick ju i fin form innan galoppen iaf : )


  


I dag så blev det jobb till 17 sedan stallet efter det. Skickade ett sms till Marie med Nikita på f.m och bestmde att vi skulle ta en tur ut i skogen. Marie kom först vid 18 så då hann jag både mocka och göra mat till båda hästarna, så då kände jag mig duktig  :)

Ut i skogen kom vi runt 18.30 och sedan tog vi en härlig skrittur runt i skogen. Vanliga vägen fram till Kråklund och sedan vidare på grusvägen förbi något gammal förråd tills det tog stopp. Tror vi var ute 1h totalt men det var bara skönt att prata av sig medan hästarna traskade på. Vi har ju både två "tjuriga" ston så  vi pratade en hel del om det. Att det känns rätt jobbigt när hästen är tjurig mot andra människor och att man i dessa lägen känner sig som en dålig hästägare. Pratade även en hel del om för och nackdelar med Labbsand vs. Linnebäck. Det är ju skillnad i standard om man säger så ^^ 


Hallons uppfödare har jag även fått kontakt med, så hon ska komma och hälsa på! Ska både bli spännande och nervöst. Tänk om hon tycker att Hallon inte alls är sig lik :/ Hoppas på att uppfödaren kan ta med lite kort från när Hallon var föl, skulle vara roligt att se : )


Nu ska jag äta lite ungsbakad lax m. rotfrukter som jag stått och lagat här på kvällskvisten. Själv är jag också eftersom Anders jobbar fortfarande. Han kommer hem i natt någon gång :/


Ha en bra kväll


Av Matilda - 9 november 2009 08:29

Kanske blir det så att man hinner hem och kan slänga ett öga på Ullareds dokumentär ikväll. Har ju hört vad många som har förfärats och även blivit sugna på att åka dit och shoppa ^^ Eller vad säger du Malin ? ; ) Har inte hunnit smälta att en kvinna somn handlade där handlade för 11 000:-! Och att kvittot typ var 2m långt. Jag har nog handlat för typ 5000.- max, men då blev det ju en del hästgrejor : )



I helgen har det ju blivit jobb i princip varje vaken timme.  Tror jag tillbringat ca3h totalt lördag-söndag i stallet :/ Så idag ska vi ta oss en tur jag och Hallon. Antingen ut i skogen eller på banan.


Nu blir det till att ordna frillan och sedan iväg till jobbet

Ha en bra dag!

Av Matilda - 8 november 2009 21:30


Nu har jag varit duktig och tagit lite bilder på den fina transporten : ) lyckades att montera fast transporten och köra fram samt backa med den utan några missöden ^^ hade ju varit mindre roligt om jag hade lyckats förstöra transporten/bilen innan vi har gjort premiärturen


Transporten är frabriksny från Värmlandsvagnen men de har ett nytt samarbete med CHRIST, så det resulterade i en VV Cortez by CHRIST. Framdelen är av glasfiber resten plyfa, mjuk mellanvägg samt aluminumgolv med fastgjuten gummimatta. Tror det är en kanon transport, så nu ska jag börja lastträna Hallon....


          


Känner mig väääldigt bortskämd för tillfället eftersom det är mamma oxh pappa som har köpt transporten åt mig. Så nu  ska jag se till att utnyttja den också! Bara Hallon håller sig frisk så...*peppar peppar*


nu ska jag fortsätta mitt slappande i soffan och käka chips, i morgon blir det jobb igen :/


Ha en bra kväll

Av Matilda - 8 november 2009 09:12


Sitter och är lite onyttig här på morgonkvisten med lite smågodis. Det kan man äta när som helst på dygnet tror jag, alltid lika gott.


Har inte blivit mycket gjort denna helgen förutom jobb då..Jobbade till 19 igår och efter det blev det direkt till stallet en snabbis. Mockade och fixade mat och snabborstade Hallon. Det var i alla fall full rulle i stallet! Det tvättades svansar och smörjdes sadlar för fulla muggar. Halva stallet ska ju tävla DM idag. Så Lycka till Ebba, Malin och Hanna på DM idag!!!


Transporten har inte lyckats fastna på bild ännu , det var för jobbigt att koppla på den på bilen igår. Får se om jag orkar det idag annars så får det bli i morgon.



Efter idag så jobbar jag "bara" 4 dagar, till 17 och 18, sen på fredag så åker jag och mamma till Stockholm för lite shopping och bara lite avkoppling. Den resan behövs känner jag!


Nu ska jag fixa mig inför jobbet och en heldag på Transcom

Ha en bra dag!

Av Matilda - 7 november 2009 09:15


Nu har transporten kommit hem och står på stallplanen ute i Linnebäck. Den är större än vad jag minns men fin är den i alla fall Skrattande Och 3/4-bommen var längre än jag trodde så Hallon kommer nog stå bra i transporten, när hon väl går in i den.Har inte hunnit ta några kort på den än men ska försöka göra det i dag och lägga upp ikväll.


Idag så ska jag jobba 10-19 , inget som jag har jättestor lust med att göra men får tänka på pengarna som kommer till jul då ; ) Blir samma pass i morgon så tyvärr så hinner jag inte rida lördag eller söndag. Får nog bli lite longering istället...


Nu ska jag fixa iordning mig inför jobbet! Ha en bra dag!

/Matilda


Av Matilda - 5 november 2009 09:26


När jag kollade ut genom vardagsrumsfönstret såg det ut så här;

   


<och genom köksfönstret mot innergården ;

   


Och själklart så får jag julkänslor på en gång! Tycker själv att julen är den bästa höjdpunkten på året. Det är så mysigt med alla ljusstakar som lyser i fönstren och allt bak med pepparkakakor och lussekatter. Synd att det inte är 1 december så  hade jag kunnat börja pynta lite ^^


Kruxet med snön, just idag iaf, är att jkag ska rida ut idag. Skulle ha ridit ut med MArie och Nikita men hon ligger i feber och är dålig : ( Så jag & hallon får ta oss en tur själva om ingen vill följa med??

Problemet är iaf att jag inte har några brodd på Hallon, men det kanske inte behövs ännu? Snön i sig är ju inte hal men det är vägen under som kan vara lite lurig...Får se hur jag gör.


Nu blir det frukost och sen till frisören och klippa bort en del av kalufsen , det ska bli skönt!


Há en bra dag!  

Ovido - Quiz & Flashcards