Alla inlägg under januari 2010

Av Matilda - 7 januari 2010 17:47

..Facebook!!

Nu när jag har legat hemma och snorat så har jag blivit beroende av Facebook. Jag måste logga in och kolla nya statusar och uppdatera min. Dock är det ett bättre beroende än till exempel tobak eller snus, men ändå jobbigt. Blir bra när jag börjar jobba igen så jag får lite gjort än att bara sitta vid dumburken.


Hallon fick sig en ordentlig rykt och promenad idag. Vi gick och plockade granris efter vägen, Hallon åt dock direkt från träden. Hon  drog i en gren och fick ett ton snö över sig, men hon stod fortfarande och åt i godan ro. Hon är så söt ibland <3. Ägarbevis är inskickat så jag hoppas att det kommer ett nytt denna månad med mitt namn på : )


  

  


Har kollat på en ný mobil, då min gamla börjar ge sig. Den som det lutar mot är en Sony Ericsson Aino. Har aldrig ägt en Sony Ericsson så vet ju inte riktigt vad jag tycker om den.. Vill ha en mobil med bra kamera och kalender, det tror jag att den har.



Någon som har någon kunskap om just Aino modellen?


Nu ska jag ta och äta lite mat, sen blir det tv-kväll :: )

Ha det bra!

Av Matilda - 7 januari 2010 10:29


Har lyckats dra på mig ett förkylningsvirus igen så nu har jag intagit soffläge för att jag ska bli frisk. Hade ju tänkt att rida och åka till ridhus men det har jag ingen ork till nu :( Hallon har endast fått lite massage och rykt de senaste dagarna, då jag inte orkat mer...Bita på boxväggen har hon börjat gjort också (uttråkad till max) så jag hängde in lite granris till henne igår. I e.m  när jag åker till stallet får det bli lite longering så att hon kan bli av med lite överskottsenergi...Jag säger det igen;, vid sådana här tillfällen skulle man ha en medryttare så att Hallon får lite motion.



Planer för dagen är att sitta i soffan med laptopen i knäet ^^ Ska kolla runt på lite hästsidor och se om jag kan hitta något bra stalltäcke. Det hallon ha nu åker bakåt och stramar = inte skönt.


Ha det så bra!  

Av Matilda - 5 januari 2010 20:10

    

Mina planer för Hallons motion idag var en uteritt men när jag närmade mig stallet och såg termometern krypa ner mot -25 ångrade jag mig. Istället blev det lite massage och kläm och känn på Hallon.  I början var hon allt misstänksam och skulle inte alls slappna av. Jag ignorerade att hon såg tjurig ut och arbetade metodiskt på med min massageborste. Tills slut var hon så avslappnad att hon stod med huvudet nere i torven : ) Då blev jag nöjd och så tog vi en promenad väl inpackade i tjockt stalltäcke och jag i täckbyxor ^^


  

 Jag är dock lite trött på kylan och vill hellre ha vår och sommar! det är så jobbigt att gå runt som en michelingubbe hela tiden. Ingen kroppskontroll har man inte heller...


I morgon jobbar jag (trots att det är röd dag) 10-19 :S Innan dess ska jag upp till stallet och släppa ut hästarna. Hoppas på att jag hinner mocka och fixa maten men då får jag nog vara snabb som blixten i sånt fall.


Förkyld hr jag lyckats bli också :( Känns inte så superpeppande att motionera och rida när man inte kan andas genom näsan, men har man häst så har man. Vill försöka komma iväg till ridhus på fredag (pappaaa?) så man kan rida lite mer seriöst, utan snöstyltor! Kan vara gött att rida i plusgrader också ^^


    


Nu ska jag kolla på tv och snart blir det sängen så jag orkar upp i morgon

Ha det : )


Av Matilda - 4 januari 2010 19:47

  

Solnedgång vid hagarna


Idag är en lite bättre dag än gårdagen. Inte så himla roligt att jobba kanske men nu kommer vardagen igång igen! Så kanske det snart blir barmark och varmt : )

Längtar tills man slipper alla täcken som ska på/av och tjocka kläder som man ser ut som en tomte på hästryggen. Nej vår vill jag ha!


Jobber rullade på snabbt(?) som vanligt...Ringde inte särskilt mycket så vi satt på en varsin stol och snackade skit istället ^^

Efter jobbet blev det direkt till stallet. Planen för dagen idag var lite 7 games och lastträning. Jag hann med både och!

7 games består av sju "lekar" och man ska klara en nivå och sedan gå vidare till nästa. Första nivån kallas "The Friendly Game", det går ut på att kunna röra hästen , över hela kroppen, med i princip vad som helst. Rep, långpisk, pressening bara fantasin sätter gränser. Jag började med borsten och mina händer och Hallon var spänd som en fiolsträng. Kunde röra halsen, benen och under magen samt rumpan. Men vid manken och ryggen så visade hon tydligt att hon inte tyckte om det :S Borsten gick bra men så fort jag skulle känna med händerna så blev hon tjurig. Jag vet inte om hon trodde att jag skulle klämma på henner eller något...Avslutade med att klappa i ansiktet/öronen och då slappnade hon av. Då lade hon till och med mulen på min axel, det hör inte till vanligheterna! Så ska fortsätta med detta varje dag, tills hon accepterar att jag rör henne.


Nästa sak vi övade på var lastningen. Hade inte många förhoppningar på att hon skulle gå in men tji fick jag! Första försöket gick på ca 10min. Använde tryck-släpp metoden, funkar väldigt bra på Hallon. Hon gick in, sedan stod vi där inne en stund och käkade hö. Backade ut, lugnt och försiktigt, sedan provade jag att gå in direkt och hon gick in! Stod och åt lite hö och sedan backade vi ut igen. Provade en tredje gång också; Gick direkt upp på rampen och Hallon trampar på efter!! Så duktig var hon idag : ) Sen fick hon gå in och äta lite hö.


I morgon blir det lite ridning och 7 games igen. Ridningen blir antingen ut i skogen eller på gärdet...Får se hur kallt det är,

 
Lite vinterbilder bjuder jag på också;

        


Nu ska jag kolla lite tv, sen sängen!

Ha det bra!

/Matilda


Av Matilda - 3 januari 2010 19:52


Jag är trött på kyla och snö, ge mig värme och sol istället!! Hallon får megastyltor endast på vänster framhov, hur kan det komma sig? Så hon blir ju "halt" efter att vi travat :( Trött är jag på mitt hästskrälle också. Det går inget  vidare med ridningen just nu, bakdel som flyttas utåt och ska inte flyttas in under kroppen. Stark som sjutton var hon idag på gärdet också, går ju knappt att trava i en normal takt utan fort ska det gå! Suck. Tjurig som bara den är hon också (ovanligt, nej!) så från och med i morgon ska jág börja med Pat Parelli´s Seven Games. Är glad om vi klarar det första steget i trappan....

Första steget går ut på att man ska kunna röra hästen överallt på kroppen, både med händer och utrustning. Sedan går man vidare med plastpåsar, spön osv. Bara för att hästen ska acceptera att man rör henne.

Har kommit på att beröring är Hallons största "hat". Hon hatar när man ska flytta på henne (öron bakåt direkt) samt täcke/sadel är också hatobjekt. Hon har varit såhär ända sedan hon kom ( även f.d ägare) hade samma problem. Ett annat problem är att hon ogillar karlar/män. Så fort någon går förbi henne så blir hon skitpissed och ska nästan bita dem :S Hon måste ju ha blivit dåligt behandlad av män när hon var yngre. Tjejer går ju bra, visst hon är tjurig, men inte lika mycket som mot killar.

  

Jag är väl inte farlig?


Så just nu känns allt skit, både med ridning och markhantering :/ Jag hoppas att det blir bättre nu när vi går mot ljusare tider.


Nu blir det duschen så man är fräsch inför morgondagens jobb, har ingen lust med det heller...


Hoppas ni mår bättre än mig idag!

/Matilda


Av Matilda - 3 januari 2010 10:03


Vi är redan inne på den 3:e januari och ännu har jag inte tagit tag i mitt "nya" liv ; ) Det får nog bli till veckan tror jag. Hade tänkt börja mtoionera lite mer (förutom) ridningen och skippa onyttigheter på veckorna. Får se hur länge det håller i sig, men man kan ju alltid försöka :)


Red Hallon både i fredags och igår. I fredags tog vi en tur på gärdet i den höga snön. Riktigt bra för Hallons bakbensaktivitet, nu var hon tvungen att lyfta på benen. Red nog runt 30min och det räckte för att Hallon skulle börja använda rygg och bakben. Försökte även tänka på takt och tempo som Madde har pratat om, samt mina underskänklar som placeras längre fram. Jag tror det kommer bli ett sådant pass på gärdet idag också.

Igår red vi ut en liten sväng. Tyvärr kom vi inte så långt som jag hade velat rida:( Hallon fick snöstyltor i endast vänster fram så vi fick halta hem istället.

Hon har ju inte ont av dem men det blir ju en höjdskillnad = ojämn gång. Trodde vi skulle slippa styltor men tydligen var det inte tillräckligt kallt i marken. Har som tur var skoning snart så då ska jag sätta på snösulor, i alla fall fram.



Sitter och kollar Twiligt - New Moon. Den är inte i bästa kvalité men verkar ändå rätt Ok.


Igår var jag och Anders (samt halva Karlskoga) på bio och så Avatar. Den var riktigt bra gjord och hade en bra handling, så den rekommenderas. Vi hade inte bokat platser så vi fick såklart sitta på 1:a raden :( Trodde inte jag skulle klara av att sitta där i 2,5h men man kom in i filmen så tills slut brydde man sig inte.



Försöker hitta en ny mobiltelefonmodell som jag kan köpa. Min Samsung-U600 har displayen gett sig på, så ibland är den helt svart och ibland funkar den. Tror jag har haft den i ca 2 år, och nu vill jag ha en mobil med en bra kamera samt en bra kalender.


Önskar er alla en god fortsättning på 2010!

/Matilda

Av Matilda - 1 januari 2010 12:49


Jag ska försöka sammanfatta år 2009, tror dock att det kommer bli en hel del hästrelaterat men jag tror inte ni misstycker ^^


Januari

Red igång Hallon efter att hon haft spatt (blev halt av det 2:a gången i oktober) och stod då i Labbsand. Blev en hel del uteritter, mest på egen hand. I mitten av januari fick jag akut bronkit som det så fint heter. Svårt att andas och hosta, fick vara sjukskriven 2 veckor från jobbet. Hoppas på att jag aldrig mer blir så dålig!

Angelika hade flyttat till Karlstad och hon fyllde även 21år då.


Februari

Hallon blev friskförklarad av veterinären i februari, så då fick jag rida igång henne lite mer. Jag började även jobba mer och Malin fyllde 21 år.

      

  

 

Mars

Mer ridning blev det och skulle även börja träna för Anki, men ridbanan var i så dåligt skick. Elina fyllde år men eftersom hon befann sig i England som Au Pair så blev det inte så mycket födelsedagsfirande.

Jag ordnade även Gruppfest för mina arbetskamrater, mycket lyckad fest!

      


April

Detta var en ganska händelserik månad. Jag började träna för Anki lite mer regelbundet och det blev en weekend i Rom.

          

Jag och Hallon startade även vår första tävling någonsin. Det var på ÖFK , två klasser red vi; LC:2 och LB:?. Vi ingick även i DIV. 3 laget i dressyr för Karlskoga Ridklubb. IDet gick hyfsat bra för att vara får första start. I LC:n red vi ihop 62,14% och i LB:n 58,0%. Det blev ju ingen placering för oss, varken inviduellt eller för laget.

    

Hanna, Hallons f.d ägare, talade om att hon skulle sälja Hallon och hon ville att jag skulle köpa henne. Fick lite att tänka på men bestämde mig till slut för att köpa henne : )


Maj

Jag och Anders firade 4 år tillsammans (tänk vad åren går!). Jag och Hallon fortsatte vår tävlingskarriär, i Gyttorp. Red då också för laget och red LB:n. Hallon var lite tittig i ridhuset så vi skramlade ihop 60,3% men ingen placering där heller.

      

Jag och Malin for till fjärran land (england) och hälsade på Elina. Vi shoppade en hel del och åkte tunnelbana. Mark & Spencer var vår restaurang varje kväll ^^

          

Blev en hel del jobb i Maj också. Sen i slutet av maj så började min tur att vända :( Hallon blev blockhalt på höger fram. Hovslagaren kom ut och kollade hoven och det visade sig vara en hovböld. Hallon fick stå på box och i sjukhage i ca 1,5 vecka, sedan var hon bra igen. Jag såg aldrig att bölden "sprack" men det viktigaste var att Hallon blev bra igen! Våra planerade tävlingar i Valåsen och Askersund blev då inte av. Tror att Marie och Julia´s häst Nikita kom till Labbsand denna månad också? Elina m.familj köpte en hästgård i Linnebäck och jag bestämde mig för att flytta ut dit i augusti.


Juni

Hallon blev bra efter sin hovböld och jag började rida igång henne lite smått. Det var väldigt varmt ute, som högsommar ungefär. Sen blev det helt plötsligt värdelöst väder med bara regn och åska :(

Jag, Malin och Jenni åkte till Strömsholmstävlingarna och kollade på alla fina dressyrekipage. Inspiration som heter duga!

I mitten av juni så tog jag in Hallon från hagen med uppsvullet vänster framben. Bokade tid på ATG och det visade sig vara en lättare senskada. En skada på förstärkningsbandet, så då blev det vila för Hallon och tävlingar raderade ur kalendern. Jag började hjälpa Carolina med Viveca och tränade även för Anki. En stort fullblodssto , sto med stort S!

      


Juli

Elina kom hem från England, efter ett halvår "far far away"

  

Hallon och jag åkte in till ATG för återbesök och det blev ordinerade uppsutten skritt i ca 2 veckor 15 min sedan 30min. Pratade med pappa om en egen transport, så då började jag kolla efter en egen transport. Det blev värmebölja igen och jag längtade efter min semester.  Jag och Anders åkte en sväng till Ullared och det blev en hel del shoppat.

    

Jag gick på semester i slutet av juli och skippade P.I.P då det ösregnade i princip hela den veckan.

Min kära arbetskamrat Linda fyllde 30 och det firade vi med fest, fest, fest!

   


Augusti

Red lite lugnt på Hallon och även lite på Viveca. Hittade en av Jeanette´s hästar död i hagen en morgon :S R.I.P Nordica.

Jag flyttade från Labbsand;

    

Till Linnebäck;

   

Med förhoppning om mer motivering till att rida/träna/tävla.

Hallon var lite misstänksam och bråkig i början men det verkar ha löst sig nu.


September

Pappa fyllde 50 år och hade en hejdundrande fest i Folkets Hus. Premiär som bartender och tyckte det gick riktigt bra ^^

Åkte till ATG för ännu ett återbesök och det blev positiva besked! Fibrerna hade läkt mycket bra och fick börja sätta igång henne lite smått.

   

Jag och pappa kollade på hästtransporter och till slut beställdes en VV Cortez.

   

 

Oktober

Jag fyllde hela 21år men det blev inget hejdundrande firande direkt. Fick fina presenter , speciellt ett träns till Hallon.

Blev en hel del andra fester och jobb.

Jag och Angelika var till Stockholm för Modellfotografering för en dag;

       

 

November

En månad fylld med regn och rusk :( Blev lite sisådär med ridningen då.

Hästtransporten anlände och började lastträna lite smått.

   

Jag och Mamma var till Stockholm en helg där jag shoppade loss. Blev lite fina smycken från Jimmy Choo.

   

Även denna månad blev det en hel del partajande. Jag och Hallon åkte till ATG ännu en gång, men inte på grund av någon hälta utan för att kolla tänderna. De såg riktigt fina ut, lite vassa bara. Inga sår eller blåsor efter bettet : )

Jag betalade klart Hallon!


December

Började galoppera lite smått på Hallon. Denna månad blev det lite mer ridning, det blev fruset i backen och snön föll.

JAg och Hallon tränade för Madde;

       

Jag skrev på köpekontrakt för Hallon så när ägarbytet är inskickat så står hon som min : )

Anders tog sig en tur på Hallon

      

Har blivit en hel del julmat och julgodis. Lite ledig har jag varit och fester har passerat. Nyår igår firades först hemma i lägenheten med massa crazy people, sedan vidare till Wickan. Firandet på Wickan kunde jag ha skippat! Usel musik och inget drag, tacka vet jag Statt.


Idag är det tvättning på schemat och snart ska jag ut till stallet och rida en sväng.


Hoppas ni haft ett bra 2009 och får ett ännu bättre 2010!

/Matilda          






Ovido - Quiz & Flashcards