Alla inlägg under januari 2010

Av Matilda - 18 januari 2010 21:41

... är mina ridstövlar nu. Efter hjälp av Malin och Elina med den högra stöveln (varför ska det ena benet vara större än det andra?) så var jag redo för ett ridpass. Inga problem att ta sig upp, en angingen stelt bara. I med fötterna i stigbyglarna och sen iväg. Jag och Hallon agerade "lugnande medel" för Smilla som varit lite ovanför marken de senaste dagarna. Tror Hallons lugn smittade för Smilla gjorde inga bus, vad jag kunde se ^^

  

Provade först att rida på ridbanan men det var så  buckligt ch mycket snö så skrittade endast fram där. Vi förflyttade oss sedan till det upptrampade fyrkantsspåret på gärdet för lite mer seriös ridning. Red en hel del övergågnar; skritt-trav-halt osv. Hallon kändes riktigt fin idag. Hon vilade på steget och jobbade i en bra takt. Det var inte alls "äta snö" - beteemdet idag utan hon hade vikten på sina bakben. Att jag satt som gjuten i sadeln med mina ridstövlar gjorde ju saken bara ännu bättre! Jag älskar mina ridstövlar och ångrar att jag inte köpt några tidigare... Nu kan ridningen och min sits bara bli bättre ♥

        


Förutom ridning idag så har ja gått en powerwalk med Angelika. Var väldigt skönt att få lite frisk luft och få upp pulsen. Så ut och gå ska vi göra fler gånger : )

Beach  2010 here we come   


Nu ska jag ta en dusch och sen blir det sängen!

Ha de gött.

Av Matilda - 16 januari 2010 23:45


Nu har jag kommit hem efter en myskväll med Angelilka, godis och soffan ; ) Vi kollade på någpn Scary Movie som var usel men trevligt var det!

Angelika fyller år på söndag nästa vecka så på lördagen ska hon ha lite fest. Tackade glatt ja men kom på först nu att jag har stalljour i stallet :( Så det blir ingen fest för mig i alla fall...Tror inte direkt att någon vill byta sin helg när det är så tätt inpå heller. Så det blir till att vara nykter och kanske köra lite folk istället.


Funderar lite på att vara med i Folksam Riders Cup också. Kan vara roligt att se sina resultat och kunna jämföra med andra i  detta avlånga land. Amnmälningsavgiften var inte särskilt hög och om man anmäler sig innnan 31/1 så får man ett fint tävlingsschabrak för endast 49:-. Har inga direkta planer på att tävla supermkt i vår/sommar men som sagt, är ju en kul grej : )


Nej nu ska jag försöka sova så att jag orkar upp till jobbet i morgon.

´Godnatt

Av Matilda - 16 januari 2010 11:15


Idag så befann jag mig i stallet vid halv nio för att tillsammans med Marie och Elina ge oss ut på tur.  Tio över nio gav vi oss av ut i vinterlandskapet.

  

 Hallon var sist i ledet (pga av korta ben ^^) men hon pinnade på rätt bra ändå. Vi red den "långa" rundan idag, mot Åsbergstorp (?) och förbi en gård och sedan in i skogen. Blev en hel del trav och lite ofrivillig galopp (Hallons korta ben igen) men mysigt var det! Nikita hade en hel del extra energi så hon både bockade och stegrade, som tur var höll sig Marie kvar och vi kunde rida hemåt. När vi var på väg hemåt så kommer det en bil med hästtransport så vi gick in på en uppfart och väntade. Bilen närmar sig och då ser jag att det är Katarina och Hannele (?) från gamla stallet i Labbsand! Vad är oddsen att man träffar på dem vid tio på morgonen? Tror att de skulle  hämta hö för det lät som om transporten var tom.

Hallon kändes fin sista biten hem, då hade jag inte "huvudet i handen" som det kan bli ibland. Hon bar sig ganska bra själv : ) Trött var hon när vi kom hem i alla fall.

  


Sitter och käkar lite frukost och ska sedan göra lite nytta. Städa lägenhet och rensa ur garderoben har jag planerat. Anders och hans vän spelar tv-spel och ockuperar tv:n så jag är den som får städa. De kommer antagligen sitta där hela e.m och kvällen också..Ska hälsa på hos mamma och pappa och ikväll ska jag träffa Angelika.


Hoppas ni får en bra helg!

/Matilda


Av Matilda - 14 januari 2010 08:26


Igår var jag och tog vaccin mot svininfluensa. Stack till lite när man fick sprutan men sedan gick det över. Dagen rullade på men framåt 18 så kände jag att armen var lite stel och öm. Detta blev bara värre och just nu kan jag knappt lyfta armen:( Och på andra sidan så ömmar min fina sår/blåmärke som Hallon orsakade i måndags. Så just nu känner jag mig lite lagom mörbultad...


Hallon fick (tyvärr) vila igår också eftersom min arm inte var så fungerande. Hon fick en ordentligt rykt istället. Vi övade på att stå still i skospiltan utan att vara uppbunden, och hon stod så snällt : ) I måndags .efter att jag ridit, smörjde jag in lite arnika över ländryggen men den hade gjort mer skada än nytta. Antagligen hade jag ej masserat in det ordentligt, så under täcket hade det skavt och blistrat. Så det hade skavt av en del hår där också:( Så nu ska jag inte använda arnika mer än när det verkligen behövs!


Jag lyckades få fingrarna ur och fotograferade mina fina ridstövlar;

    

 

När jag kom hem på kvällen hade Posten levererat detta till mig;

  


Så nu är jag ägare till Hallon på pappret också!


Idag blir det att jobba fran till 18 och sedan stallet. Hoppas att min arm inte är lika öm så att jag kan rida lite...


Ha det bra!

Av Matilda - 12 januari 2010 22:51


Anders tog sig inte hem med lastbilen idag heller, så det blir ännu en ensam natt:( Jag är inte speciellt nöjd över det, sängen känns helt plötsligt så himla stor.

 

Det har blivit jobb idag (as uasual ) och sedan direkt till stallet. Att jobba till 18 innebär att man varken har lust eller tid till att rida, tyvärr. Så Hallon fick gå en promenad i sina nya skor och käka granris istället. Tror hon var ganska nöjd över den tillvaron. Medan hon mumsade och åt så pratade jag med Angelika i telefon. Samtalet avslutades när mina händer och fötter höll på att frysa till is, men trevlig konversation var det !


       


I morgon så ska jag ta svininfluensaspruta. Jag är inget big fan av sprutor, i alla fall inte när de ska stickas i mig, så jag hoppas det inte gör alltför ont. Ska rida på kvällen sen så då hoppas jag att armen inte värker :( Men den som lever får se!


Nu ska jag nog hoppa i säng så jag orkar upp i môra!

Ska försöka ta ett kort på mina fian ridstövlar! Vill rida i dem nu men kanske är lite kallt nu?


Ha de fint!

Av Matilda - 11 januari 2010 18:10

..och jag har fått en hel massa saker gjorda idag!


Gick upp lite lagom vid tio, åt frukost och sedan iväg till stallet.  Det var inte riktigt lika kallt idag så det var behagligt att sticka ut näsan och inte förfrysa den. Fixade mockning och mat och sedan tog jag in primadonnan. Hon förstod inte varför i hela friden hon skulle gå in innan hon fått lunchhö så hon sprang iväg först. Men när jag gick efter henne så stannade hon och väntade på  mig. Väl inne i stallet fick hon käka lite och sedan började jag rykta och göra iordning för ridtur.  När jag skulle spänna sadelgjorden (som Hallon inte gillar) så fick jag mitt ett ordentligt tjuvnyp under höger arm. Jag började ju skrika på henne och släppte tygelm , så hon vandrade iväg. Dock bara till en snödriva och stod och såg oskyldig ut! Så med ömmande revben så satt jag upp och red iväg till ridhuset som Stor och Liten har. Inte världens bästa underlag men det dög för dagen. Hallons koncentrionsnivå var på minusnivå. Hon skulle speja på hästarna i hagen, solkatterna i ridhuset (japp hon fyller 11år i år)  och på skogen. Så det var inte lätt att komma till jobb idag inte..Började med lite lösgörande skänkelvikningar och volter.  Övergick ganska snabbt i trav och samma arbete där. Idag kändes hon inte lika fin som igår, tyvärr, och hade inte tid att rida igenom henne ordentligt. Så vi körde lite galopp på långsidorna, lagom okontrollerat, sedan avskrittning och hem. Red ju henne innan skoning så att hon skulle bli lite mer avslappnad. Det hjälpte väldigt mycket så nu har hon skor med 4 brodd och snösulor fram : ) Bara ut och rejsa i skogen nu!


       


Efter ridning och skoning så tog jag röda faran och körde mot Karlstad. Väl framme på Färkestadshopen så hämtade jag mina beställda ridstövlar och provade dem. Var lite orolig att de inte skulle passa, men efter två zip satt de på plats och glappade! Vad tusan tänkte jag och kände på dem, fick in en hel hand mellan benet och ridstöveln. Expediten kom och kollad och även hon tyckte att de såg stora ut. Så hon plockade fram samma modell men lite mindre vidd i vaden (de som jag provade senast). Den vänstra stöveln var bara att dra upp, inga problem. Den högra fick jag lite hjälp med och till slut satt de på plats. Mycket bättre stöd och passform och de glappade inte en millimeter! Så med mig hem fick jag en storlek mindre vid ridstövel : ) Kan inte fatta att vaden har blivit såpass mycket mindre på 3 veckor...Kanke var svullen i benen förra gången jag provade dem?


Nu är jag hemma och ska städa lite. Sedan så ska jag ta en promenad med Angelika : )

Ha de bra!

Av Matilda - 10 januari 2010 20:13


Idag hade jag planerat en uteritt med Hallon, och vi fick även med oss Marie och Nikita. Det hade blivit kolsvart innan vi kom iväg men påpälsade och försedda med reflexer var vi, så det gick bra.


Hallon var lite stel i början av uteritten men det beror nog på att hon har vilat hela den här veckan...Vi började trava ganska snart och satte igång med lösgörande arbete. Skänkelvikningar över vägen, samt tänkte mycket på takt och tempo. Hallon svarade fint för skänkel och tygeln så efter en galopp (!) så var hon mellan hand och skänkel. Jag verkligen kände hur tryckte kom bakifrån och hon ville bara framåt. Lite ångvält var hon allt och vill "'äta snö" men överlag väldigt fin. Inga snöstyltor fick hon heller så det passet var perfekt!!! Hon kanske behövde lite vila för att få lite ny energi. Nu blickar vi framåt och galoppen ska trimmas. Har inte vågat kolla på tävlingskalendern än , kanske ger otur och jag står med en halt häst igen: ( Nej jag börjar kolla och planera tävlingar när Hallon och jag är klara för det. Om det blir i februari eller juni kan jag inte svara på än...



I morgon åker anders till Åland så då blir jag ensam hemma igen :( Har semester i mogon så planer för dagen är;  Rida Hallon, Hallon ska få nya skor, Hämta ridstövlar i Karlstad, promenera med Angelika och laga mat/städa. Så jag kommer nog ha fullt upp hela dan i morgon ; )


Ha det gött i kylan!  

Av Matilda - 10 januari 2010 12:35


Det har blivit lite blogg-torka över helgen märker jag. Det har inte hänt speciellt mycket som behöver skrivas ned , men jag måste fylla ut bloggen lite grann : )


Jag är nästintill frisk från min förkylning så det känns skönt. Hoppas även att jag inte blir sjuk något mer det här året, så onödigt är det. Jobbade igår och tjänade lite pengar. När jag kom hem från jobbet så hade jag hjärtklappning :( Hjärtat slog så fort och hårt att hela kroppen liksom rörde sig, riktigt obehagligt var det. Tror det kan bero på att jag gick ut från jobbet, i kylan och andades inte "ordentligt". Kroppen fick nog inte tillräckligt mycket syre så hjärtat började slå fort för att kompensera det...Det gick över när jag lade mig ner, så efter en stund var jag på väg till fest ^^ Hade med mig Angelika och vi hade det riktigt roligt: ) Gick ut på Statt en sväng men vi var alldeles för nyktra för att ha roligt..Så vi köpte hamburgare på Max och åkte hem...Nu blir det lugnt på fest-fronten, i alla fall till sista helgen denna månad.


Hallon har haft vilovecka denna veckan, har inte orkat rida när jag har varit sjuk. Idag ska jag ta premiärturen, blir nog en uteritt med skritt och trav. I morgon ska hon få nya skor så då ska jag rida henne trött innan skoning, så hon inte bråkar med Rolf. Hon gillar att dra åt sig fötterna när han skor och då kan hon ju skada både honom och sig själv. I fredags fick jag ett samtal från Färjestad Rid och Trav att mina ridstövlar har kommit!!! Så eftersom jag är ledig i morgon ska jag åka och hämta dem : ) Jag hoppas verkligen att de passar, annars vet jag inte vad jag gör...

  


Nu ska jag sega i soffan en liten stund, sen blir det mat hos mamma och pappa. Och i e.m stallet.



Ha det så bra!

Ovido - Quiz & Flashcards