Alla inlägg under februari 2010

Av Matilda - 11 februari 2010 11:10


Denna vecka har faktiskt rullat på riktigt fort men har inte gjort något speciellt. Varit till stallet på morgnarna och fixat, sen gått en promenad och sen jobbat.  Hoppas att kommande vecka blir lite mer varierad men först är det helg!

Ska bl.a leka frisör med Angelikas hår på lördag f.m och sen en fika på kvällen med Malin och Elina.

  

På söndag är det ju Alla    Dag så då ska jag vara extra snäll mot alla som ligger mig varmt om hjärtat. Ska umgås med Anders en del och ev. ska  vi gå på bio också.


Hallon har fortfarande inte fått någon ny framsko och jag har inte heller hört av hovslagarn:( Så det blir nog ingen ny sko denna veckan. Tänkte dock försöka åka till ridhuset på lördag för att hon ska få röra lite på sig. Vill ju inte rida ute då det är så hårt men i ridhus borde nog gå bra.


Har även hänt en olycka i stallet. I går stod Eldor med blodet forsande från pannan och blödde även näsblod:( Han var också väldigt svullen över nosryggen. Stackars liten, han såg så ynklig ut när han stod i boxen på kvällen. Ägarna försökte få tag i veterinär och ringde även Strömsholm men ingen ville åka ut och kolla!! Någon tyckte att det var alldeles för långt att åka (!) och andra tyckte inte att det lät viktigt. Dålig stil av veterinärna tycker jag om man har en häst som blöder näsblod kan det ju vara allvarligt...Tror i alla fall att de ska vänta till efter helgen och ev. åka till Karlstad och kolla upp om något är skadat inuti.


Lite ändrade planer för Scandinvaium resan blir det också. Elina följer inte med utan ska gå mannekäng på Bröllopsmässan i Örebro. Inte varje dag som man får ett sådant erbjudande, så förstår att hon dissar GBG och Scandinavium. Tror dock att Ebba ska följa med oss istället. Shoppa som tokar ska vi göra i alla fall   

  


Tävlingen på hemmaklubben den 21/2 struntat jag i. Har ju inte ridit något denna veckan och vi är nog inte riktigt redo för tävling ännu. Siktar mot Valåsen den 28/3 istället :)


Ha de bra!

Av Matilda - 10 februari 2010 10:55

 

Hallon tappade ju som sagt en framsko i lördags så därför har det inte blivit någon ridning sedan dess.  Det blir ju lite "höjdskillnad" på hovarna då hon har brodd på alla fötterna, så då blir det nog ingen bra ridning. Hon kan ju lätt bli lite "linkande" när det inte är full balans på alla fyra hovarna. Har försökt få tag i hovslagare men han har ju fullt upp. Hoppas att han har tid att slå på en ny sko innan helgen i alla fall. På lördag ska det vara Maddeträning men kan ju ej vara med eftersom jag inte ridit på hela veckan:( Lite synd för jag skulle verkligen behöva lite hjälp...Men det kommer väl fler gånger.

      


Jag har dock motionerat alla dagar från söndag tills idag onsdag. Har varit ute och försökt powerwalka ca 45min varje dag. Mycket skönt att röra lite på sig och ska försöka göra det varannan dag framöver, även när jag rider. Det är ju inte bara hästen som behöver konditionsträning, ryttaren behöver en del hon också   


Jobbar hela veckan till 20 så det blir inte att man ser något folk i stallet heller. Är ju helt själv när jag är där på morgonen . Hallon har jag i princip bara gett lite morrötter men idag blir det ryktning också: Har kvällsfodrning i stallet så åker ut efter jobbet igen.


Nu ska jag läsa lite blogggar och fundera på vad jag ska shoppa i Scandinvaium. Det är ju i princip bara 2,5 vecka kvar nu ; )

 Ha en bra dag!


Av Matilda - 7 februari 2010 21:27

Jag är rastlös i själen. Känns som om jag står och trampar så samma ställe utan att det händer något. Livet har blivit en slags upprepande (mar)dröm, det enda som hinns med är jobb och stall, stall och jobb. Jag har vandrat på denna jord i snart 22år , ca 1/4 av det liv jag har kvar här. Vill jag att det ska fortsätta på i samma takt med samma rutiner? Jag är inte så säker på det..


Har ju planer på att börja plugga nu till hösten 2010. Jag har inte börjat kolla på några utbildningar ännu men ändå känner jag att det är dags att göra något annat. Utbilda mig till något som jag verkligen vill göra. Problemet är ju att jag inte vet vad jag vill göra. Kommer nog alltid vilja bli veterinär men den drömmen har jag lagt på hyllan. För att ens ha en chans att få en plats måste man ha MVG i allt och gärna 2.0 på högskoleprovet. Så att plugga upp mina betyg i typ 2 år för att sedan eventuellt komma in på veterinärutbildningen lockar mig inte direkt.

Jag vet i alla fall att jag vill ha ett jobb med varierande uppgifter och vill inte sitta vid en dator resten av mitt arbetsliv. Det räcker med de 2 åren jag har suttit nu.


Kanske ska ta mig i kragen och kolla på lite utbilningar nu? Det skadar ju inte att kolla vad som finns i alla fall..


Massa tankar som snurrar i huvudet nu, så jag hoppas att ni har bättre framtidsplaner än vaf jag har!

Må gott/ Matilda

Av Matilda - 6 februari 2010 16:30

Äntligen blivit helg igen och jag är ledig hela helgen, så himla gött är det!   


Klockan ringde fruktansvärt tidigt idag (redan 07.30) och jag ville verkligen inte gå upp. Men Hallon stod och väntade i stallet så det var bara att köra iväg. Väl i stallet piggnade jag till någorlunda, så gjorde iordning Hallon för en uteritt.

Tycker att hon är lite tunn/saknas muskler över hals/rumpa/kors , vad tycker ni?

Får nog bli lite mer lusern och sen lite mer styrketräning i skogen, hon blir ju så himla snygg när hon får riktigt med muskler;

     


Vi red en lite längre runda idag, förbi ridskolan och sedan mot Åsbergstorp. Det var inte mycket liv klockan halv nio på morgonen. Endast fåglarna som kvittrade i träden och talade om att våren är på väg.

Mycket snö har vi här i Värmland, men visst ser gärdena inbjudande ut till en galopp ?

  

Vi red vidare in i skogen och tog en riktigt galopp där och där fanns det också tonvis med snö

  


När vi kom så fick Hallon posera lite fotomodell och visst blev hon fin på bilderna   Kanske ska anmäla henne som fotomodell till Hööks-katalogerna, haha.

  


     

Blev ett riktigt bildinlägg idag, men det får ni stå ut med!

Dock så har jag även haft lite otur idag :( När jag var och tog in Hallon för en liten stund sedan så hade hon trampat av sig ena framskon. Gick och letade i hagen men den är puts väck. Så i morgon blir det inget ridhus för oss:( Och på måndag blir det att försöka få tag på hovslagaren så att han kan slå på en ny...


Nu ska jag hoppa i duschen, ska vara hos kusin om ca 1 timme för lite partaj!

Ha det bra ;)

Av Matilda - 3 februari 2010 22:25

Jag tror att jag har utvecklat en sorts hatkärlek till min häst på senare tid. Kan inte leva med henne men kan ändå inte vara utan henne. Det har varit så mycket bekymmer på senare tid att jag stor lust att ge bort henne till första bästa som vill ha henne. Jo , så illa är det tyvärr   

Har ju hela sensommare och hösten varit problem med hanteringen av Hallon. Har varit allt mellan täckespåtagning till att ta ut henne i hagen. Hon har lyckats sätta skräck i de flesta i stallet, så nu kanske det är typ 2 personer som vågar ta in henne.  Inte vidare roligt då jag vill att alla ska kunna hantera henne, men det vill hon inte accceptera. Har jag nämt att det är ett sto jag har ? ;)


Idag hade hon tydligen haft världens rejs i hagen , utan anledning. Antagligen så var det små snödemoner som tagit sig in i hennes hjärna och sedan såg hon spöken. Ingen vågade ta in henne, så när jag kom var hon själv ute. Genomsvett och andfådd fick hon komma in i boxen och äta mat. Sedan hade vi ett litet stallmöte om hur vi ska göra med hanteringen av Hallon eftersom många är rädda för henne. Kom fram till ett par beslut som jag ska hoppas ska fungera framöver. Helst av allt vill jag ju att alla ska våga ta in henne, så att hon slipper vara själv ute. Svårt blir det nästa vecka för då jobbar jag till 20.00 hela veckan, puh. Undrar om det är någon som vill ta in Hallon då...?


Måste ta tag i NH och börja köra det igen, det är ju i ledarskapet allt brister, tyvärr. Kanske kan be hovlsagare Rolf att köra lite med henne i sin roundpen.


Men än kommer jag inte ge upp med henne, någon gång i framtiden ska vi väl vara vänner och inte ovänner. NI har väl hört ordspråket; "When you once tried black you never go back"  ^^



Nu blir det duschen för mig sen i morgon får jag sova ända till kl. 9 innan jag behöver gå upp : )

Av Matilda - 2 februari 2010 22:14


Börjar bli lite smått irriterad på all snö som är verkligen överallt! Har ridit i den hela vintern och nu börjar jag längta efter att få rida på plant underlag. Skulle inte sitta helt fel att ha ett ridhus stående precis brevid stallet, då skulle det vara fulländat ^^


       

Snö, snö och åter snö!!

 

Kom ut till stallet i hyfsad tid, redan klockan halv sex, rena förmiddagen för mig. Fixade med mockning och lade in ny torv i boxen och gjorde mat. Malin tog in Smilla och jag tog ingen notis om det. Fortsatte att plocka fram utrustningen och lägga in lite mat i boxen. Då hade Smilla kankse varit inne 20minuter, och då hade Hallon varit ute själv i hagen. Jag trodde att Eldor var ute fortfarande men tydligen inte, så jag hade lite dåligt samvete när jag hämtade Hallon. Hon fick ett äpple som tröst för att jag glömt bort henne så jag tror hon förlät mig   

Tur att hon inte jagar upp sig så fort hon blir lämnad själv i alla fall...


  


Vi fick ridsällskap ute på gärdet också. Både Malin&Smilla samt Ebba&Icarus var med oss ute i snön. Tror att det såg lite roligt ut när vi kom skrittande på rad, tripp trapp trull på frykantsspåret : )

Blev en hel del konditionträning i den höga snön idag. OJ vad Hallon fick lyfta på benen när jag styrde ut i snön, men öronen var spetsade framåt så hon tyckte det var roligt! Övade lite halter/igångsättningar då Hallon gärna vill slå sig fri från formen i igångsättningar. Antagligen är hon inte tillräckligt stark i bakkärran så hon orkar sakta av/sätta igång med bibehållen form än. Men det ska det tränas på om vi ska vara med och tävla den 21/2. Det är ju bara 3 veckor kvar dit, så snart måste jag bestämma mig. Kan ju vara skönt att debutera på hemmaplan och när det inte är så långt att åka. Får ta det mer som träning än som tävling : )


  


Nu ska ja hoppa i duschen , sen blir det sängen.

Ha en bra kväll!



Av Matilda - 1 februari 2010 08:25

 1:a februari idag då, och 26 dagar kvar tills vi far söderut och går på Göteborg Horse Show i Scandinvaium!!! Längtar som tusan : ) Myckte shopping kommer det bli och kolla på alla fina hästar. När man åker därifrån så brukar man vara full av inspiration som man använda till sin egen ridning.

  


Hela veckan blir det jobb men har fått ganska okey tider! Jobbar till 17, 18 och sen 16 på fredag, inga fel med en tidig fredag   


Planer för dagens ridning blir nog en uteritt i snöovädret. Jag hoppas att det inte snöar lika mycket när jag åker till stallet. Den där snön brukar ha en förmåga att snöa innanför kläderna, speciellt i nacken! Förresten så undrar jag vart tusan all snö ska få plats? Tycker att det är fullt tillräckligt med den vi har liggandes på backen. Ännu jobbigare blir det när den ska smälta bort, då lär vi kunna bada i slask   


Nu ska jag fixa i ordning mig och sen blir det jobb fram till 17.

Ha en bra dag!


  

Ovido - Quiz & Flashcards