Alla inlägg under februari 2009

Av Matilda - 16 februari 2009 22:01


Idag har det varit fullt upp från morgon till kväll. Jobbade 08.30 - 17.15 sen direkt efter jobbet blev det stallet.


Hälsade på Hallon, lekte lite med henne i hagen också ; ) När jag sprang åt ena hållet så sprang hon brevid o när jag stannade så stannade hon. Riktigt roligt var det. Fixade med mockningen o gjorde maten. Sen när jag uppe i att fixa med något så ropade Hannele på mig att jag skulle skynda mig. Trodde att Hallon hade rymt eller något. Nej, det var ngt ännu värr :S Hannele pekade på en stor svart hög som låg i snön, sade att det var Brunte. Nej, sade jag, är ju bara en gran. Men när jag kollade närmare så såg jag baar Knubben i hagen och räknade ut att det var Brunte som låg där. Blickstilla, på rygg med alla 4 benen i luften, och detta är inte normalt för en häst. Trodde till 100% att han hade stendött. Hämtade iaf hans grimma och gick in i hagen, som tur var så reste han sig när jag visslade lite. Så plockade in honom i stallet o tempade honom, men hade ingen feber. Men han ville inte dricka ngt och skrapade hela tiden i golvet. Så sms;ade ägaren och de kom efter 20min el ngt. Troligtvis var det kolik, de matade honom med matolja o till slut så lade han en liten hög, så förstoppningen lättade lite. Så på min e.m så fick jag leka veterinär.


Sen efter all kalabalik så gjorde jag i ordning Hallon och red skritt + trav i ca 30min på ridbanan, helt okey underlag där nu faktiskt. Hallon tyckte det var roligt att röra på sig. Fick även min Stallboken idag så nu ska jag planera o skriva träningsdagbok : )


Har även varit ambitiös och lagat köttbullar o potatismos idag till sjuklingen här hemma. Så snart blir det sängen.


Börjar 09.20 i morgon så lite får jag sova iaf : )


Ha det bra

Av Matilda - 15 februari 2009 20:45


Idag har det varit fullt upp i princip hela dan. Gav mig själv lite sovmorgon till 9.30 (behövligt) och sen blev det frukost, in i bilen och iväg till Karlstad. Där mötte jag Angelika, ett kärt återseende : )


Vi gick först på stan, Duvan o Mitt i City. Hittade lite vårkläder på Monki. Blev ett par gråa chinos och en svart body-top med spets på, jättefina. Stod att byxorna kostade 250:- men när jag betalade på blev det 230. Betalade glatt och såg att jag hade fått byxorna för 50:-. Rikigt fynd! Hittade även en midjekort jeansjacka med dragkedjan som var skitsnygg. Tänkte att jag ska låta Anders köpa den åt mig. Fick i julklapp av honom "presentkort" på shopping i valfri stad (inom rimlig penningräns), så det kanske blir en tripp till karlstad efter löning.


Sen efter stan så åkte vi ut till Bergvik, tänkte köpa ett fleecetäcke till Hallon men fanns inga i hennes storlek, får krympa henne till 95cm  ; ) Blev iaf 3 dunkar med spolarvätska för 99:-, vilket fynd. JAg tror att min bil dricker spolarvätska så fort som det tar slut! Men nu lär det iaf räcka ett tag. Bjöd Angelika på mat, en försenad födelsedagspresent, och vi satt och skvallrade en stund om allt mellan himmel o jord.


Efter Bergvik, med onda fötter och spolarvätskan under armen (påsen gick sönder), så skjutsade jag hem angelika till Hammarö o kollade in i deras lägenhet. Riktigt mysig : )


Hade kvällen i stallet så efter Karlstad blev det stallet, borstade av Hallon o gav pållarna mat.


Nu är jag hemma o har plockat rätt, diskmaskin, plockat in tvätt osv. Så nu blir det duschen o sen kolla lite tv.


Bilder på mina fynd kommer nedan:

Kram




Av Matilda - 14 februari 2009 21:10


Japp, jag har blivit partysugen. Tror faktiskt inte att jag har festat sedan vår inflyttningsfest o den var ju i november. Herregud, har tofflat med anders varenda helg i typ 3 månader. Det får det nog blir ändring på. Kanske dags att dra ihop en liten fest i lägenheten, eller vad tycker ni ?


Är ju även Alla hjärtans dag idag. Anders har fått en ros och choklad av mig och så lagade jag middag; entrecote m. potatsräfflor o bearnaisesås, mums : ) Tror han blev nöjd. Av anders fick jag ett jättefint Pilgrim halsband, lagom "blin-bling" så jag kan ha det till vardags.


Har även jobbat 12.00 - 18.00 idag, så har inte kunnat njuta av det fina vädret så mkt. Var i stallet i morse, hade morgon, och släppte ut pållarna o fotade lite på Hallon och den fina vinternaturen med mobilen.


I morgon blir det Karlstad o träffa Angelika, det ska bli kul! ska gå lite på stan o sen ut till bergvik för att kolla på Coop , har mkt billiga hästgrejor där från Hansbo ex. Ska inhandlka ett fleecetäcke om det finns. Det Hallon har nu (även det köpt på coop) börjar falla i bitar nu.


Nej nu ska jag umgås med sjuklingen i soffan o kolla på Melodifestivalen


See ya

Av Matilda - 11 februari 2009 19:48


Idag har det blivit jobb för hela slanten, 08.00 - 16.00, ganska soft passa faktiskt.


Sen blev det hem o slänga i tvätt i 3 maskiner, hade tvätttid, sen åt jag lite mellanmål, sen ner till tvättstugan o hänga upp tvätten sen i med 3 nya maskiner. Hade en heeel del tvätt att tvätta kan jag säga.


efter det blev det stallet en sväng. Red inget idag, kom ut så sent och snöstyltor är inte så lockande. Så det blev en ordentlig rykt och massagestund med Hallon. Det tyckte hon iaf on. Är ju pälsfällningstider nu så det är ju en hel vinterpäls som ska bort. Idag lyckades jag väl rykta bort 1/100 del eller ngt ; ) Hon gäspade rätt ordentligt så en del spänningar släppte i kroppen också.


I morgon så jobbar jag 09.20 - 18.05 ett skitpass är det. Hinner inget före jobbet o knappt ngt efter. Så i morgon får det blir lite longering i tältet med Hallon tror jag...


Har fått schema för Mars nu och jobbar antingen 10.30  -18.15 eller 12.30 - 20.00 , wiie vilka roliga pass. Men ska försöka byta till mig fler 12.30-20.00 pass så hinner jag stallet på morgonen o när det är ljust. Lite mer motiverande till att rida då.


Nästa helg är det Scandinavium, Göteborg Horse Show o jag ska inte gå. Har ju gått me elina o Malin två år i rad, men nu när elina är i London så blir det inget. Men är egentligen rätt bra att inte åka helle, då gör man inte av med en massa pengar på mässan ; )




Anders håller på att laga Wokat med viltskav inne i köket, hoppas på att det går att äta, är hungrig!


Seeya


Ps. Inga cupcakes bilder i dag heller, anders kamera, som man inte behöver sladd till, är i lastbilen :(

Men de ser ut ungefär såhär:

Av Matilda - 10 februari 2009 21:45


Idag har jag varit effektiv och produktiv. Jobbade 08.00 - 16.30 och var effektiv och produktiv heeeela dagen..Eller inte, ringde inte så mkt så statistiken blev väl inte så bra. Försökte även få min TL att kolla när min mail (som inte har funkat på 2 veckor) börjar funka. Ganska beroende av den då all viktig info kommer till den o det skickas kanske 4 mail/dag så har väl ett 80-tal mail som är olästa :S

Ville även veta om jag får ngn halvårsbonus men det verkar också vara svårt att få reda på, suck. Som mest kan man få 22 000, om jag har tur så får jag iaf 10 000.


Sen så åkte jag till stallet och red en sväng på banan med Hallon. Blev mest skritt ock typ 5 min trav. Saknar snösulor nu, hon får jui styltor så fort vi går på en oplogad väg, liite jobbigt.


Kom hem vid sju och började laga Chili con carne , gick ganska fort, var väl klar vid kvart i åtta, så då började jag baka cupcakes istället! Har fått dessa cupcakes på hjärnan, det är ju så himla gott : ) Idag blev det choklad cupcakes. Mums :) var mkt choklad i och de smälter i munnen. ¨När jag var klar med det så har jag suttit vid datorn o tv:n. Väntar på att karln i huset (anders) skall komma hem från jobbet. Ja, det är nog inte många som jobbar till 22.00, så får hoppas att han tycker om maten och cupcakes.


Har tagit lite kort på mina bakverk men hittar ej kamerasladden, så det får bli en annan dag.


Nu ska jag duscha o sen lägga mig under täcket o läsa lite


Kram

Av Matilda - 8 februari 2009 21:20

 



Söndagen har inte haft så mkt att bjuda på direkt. Tillbringade f.m dagen i soffan och kollade lite repriser av Top Model. Sen så bakade jag hallon cupcakes från min kokbok A piece of cake som jag fick i julklapp(?) eller det var nog i present jag fick den.  De blev lite misslyckade, glasyren ville inte rikgtigt stelna, men de gick att äta ändå : )


   




Sen så åt jag o anders middag hos mamma och pappa, så man slapp ju laga maten idag iaf. I går så lagade anders flamerad tournedou m. ngn rödvinsås och friterad potatis. Mkt utsökt! Tur att ngn kan laga mat i den här familjen i varje fall. Jag håller mig till att äta den.


Sen så var det stallmöte i stallet. Gick igenom lite punkter typ torkrum som är behövligt men då måste hyran höjas, sen lite blandat. Sen så bjöd jag på mina misslyckade cupcakes och de gick åt i varje fall! De nya personerna i stallet är även sugna på att hyra-köpa en transport från Värmlandsvagnen. Det är jag , Emma o de nya som ev. ska hyra ett tillsammans. Man åker kanske med hästen en gång i veckan m. transport till ridhuset o´ch oftast så åker man inte samma tid. Så då skulle vi få betala ungefär 400:- per person och det är lika mkt som jag skulle lägga ut på att hyra en transport 1dag/vecka per månad. Plus att man inte behöver "jaga" en transport om man till exempel vill rida i ridhuset till helgen och den man brukar hyra är upptagen. Så jag tycker att det är en bra idé i varje fall :P


Myste med Hallon i hagen idag också. När jag kom så gav jag henne lunchhö och efter mötet när jag kom till hagen så gnäggade hon åt mig. Fixade lite med vattnet i hagen, tog bort is och så. Sen så tyckte Hallon att jag skulle klia lite på henne. Vinterpälsen håller på att fällas nu och Hallon tycker att det kliar alldeles för mkt. Så hon ställde sig bakom mig och blockerade vägen so om "Du får klia på mig innan du får gå ut ur hagen". Så vi hade en liten  mysstund där i mörkret.


I morgon blir det jobb men slutar kl. 16 så det blir stallet efter det och en skrittur i skogen om det inte är för mkt snö, har ju inga sulor på så blir så höga styltor. Anders ska åka till Åland med lastbilen så blir ensam i morgon. Så ska åka till mamma o pappa och äta med dem. Slipper laga mat i morgon också, lyx.


Ha det så bra så länge


Av Matilda - 7 februari 2009 10:21


Sitter nu och äter lite frulle o uppdaterar lite i bloggen. Har inte hänt så mkt i veckan. Har jobbat varje dag o har vart i stallet varje dag.


Red en sväng i torsdags, bara skritt, o Hallon tyckte det var mkt roligt. Red på ridbanan o Lucas busade i hagen initll. Så helst av allt så hade nog Hallon också velat galoppera runt, runt. Hon har ju tappat en del muskler eftersom hon i princip bara skrittat sedan oktober. Så nu blir det lugn igång ridning med skritt varje dag ca 40 min o ca 5 min trav för att successivt öka travtiden. Hon ska i princip bara få gå i skogen så hon får lyfta på fötterna och på så sätt få lite muskler utan att behöva anstränga sig alltför mkt.


Ska beställa lite mer örter från Hippa K9, har ju kört en intensiv kur för matsmältningen o hennes leder i 2 mån så nu ska jag köpa lite mer. Kändes när jag började rida henne i januari att hon kändes fräsch och hon var pigg och glad. Så örterna bör ha hjälpt. Nu så har hon börjat fälla så hon är ju lite grinig pga av det.


Idag ska vi städa  i lägenheten, hjar ju inte orkat städa när jag har vart sjuk o anders har endast dammsugit, så nu ska det dammas o toaletten ska skrubbas. Verkligen roligt att göra på en lördag ; ) sen så ska jag till stallet och skritta ut om det inte är för halt.


I morgon blir det middag hos mamma och pappa, sen stallmöte vid 4. Sen ska jag fixa fika till mötet också.


Ha det bra


Av Matilda - 2 februari 2009 21:06


 Det finns folk som det riktigt "klickar" med, speciellt när man delar samma intressen, i detta fallet hästintresset : ) Idag så kom jag till stallet vid halv sju och folket i stallet hälsar glatt o frågar hur man mår osv. Detta är bland det bästa med att åka till stallet, inte bara för att träffa Hallon, utan även för att träffa dessa underbara, omtänksamma och glada personer. Det är en befrielse att komma till stallet efter en stressig dag på jobbet. Man släpper allt och varvar ner o bara är. Hästarna är experter på att läsa av kroppsspråket, så om man kommer arg o förbannad så får man räkna med att hästen kommer vara nervös o likadan tillbaka, eftersom vi kommunicerar genom kroppspråket och våra rörelser.


Hannele sade när jag kom till stallet att jag inte hade behövt komma till stallet idag, då hon hade fixat Hallons mat o Emma hade mockat åt Hallon. De hade gjort det eftersom jag har vart sjuk så länge o jobbade sent. Fatta om jag blev glad i hjärtat av det, just att folk kan vara så omtänksamma och hjälpsamma. Det är nog vårt motto i Labbsand stallet, Hjälp varandra  och Gemenskap är orden : ) Kommer nig aldrig att flytta därifrån, även om jag är utan ridhus på vintern, har ju klarat 2 vintrar utan det så...:P


Fick se den nya hästen idag också, en brunskäck valack på 1.65 Sixten heter han, är inte så musklad men verkar trevlig och snäll.


Jobbade första dagen idag också, gick faktiskt rikigt bra, hostade lite men anfåddheten är nästan helt borta , tjohoo.


Sen åt jag Anders köttbullar o makaroner och kollade på Twilight. Tycker inte att den var så fantastisk som alla tycker, men kan nog bero på att jag missade första 30 minuter o det var usel kvalité på filmen. Såg ut som om någon filmat när de såg filmen på bio...Men det gick ändå.


Nu vill jag vara frisk så jag kan börja rida igång Hallon igen, på torsdag slutar jag tidigt så då ska jag nog vara tillräckligt frisk.


Ha det bra


saknar klassen*

Ovido - Quiz & Flashcards