Alla inlägg den 5 april 2009

Av Matilda - 5 april 2009 21:08


Nu är vi hemma efter en långweekend i storstaden Rom. Har varit en underbar helg med massa sevärdheter, många promenader, god mat och riktigt härligt väder : ) var himla skönt att komma ifrån vardagens lunk och kunna sitta på uteservering och äta mat.


Vi kom till Rom på torsdagen och det första vi gjorde var att promenara ut i värmen och sen promenerade vi till Fontana di trevi, Colloseum, samt andra sevärdheter. Kommer lite bilder på dessa nedan. Vi köpte oss en pizzamacka och satte oss i solen vid Fontana di trevi och bara myste!


Fontana di trevi

Colloseum

På fredagen så blev det St Peters kyrkan och det var verkligen en wow upplevelse. Gick först genom påvarnas gravrum och sedan uppför en trappa ut i Peterskyrkan. Det blev tappa hakan effekten. Målningar överallt och en kupol med takhöjd på typ 80meter eller något! Fruktansvärt stor kyrka. Vi gick även upp till kupolen, alltså upp på 100 meters höjd och kollade ut över Vatikanen. Var förresten på väg att bli stoppad in i Vatikanen. Man får inte visa axlar eller bara ben. Hade ju på mig leggings + lång t-shirt så tyckte inte jag visade hud, men såg att vakterna pekade på mig och pratade men de tog aldrig tag i mig som tur var ; )


Kyrkan

Lördagen så var vi rätt trötta i benen  så det blev ganska lugnt. Gick i lite affärer men det var mest Dior, Gucci, Fendi, Prada, YSL m.fl som fanns. >Inte riktigt min prislklass>. Så jag har handlat lite på Zara och HM i stället : ) Vi gick ävrn till Phanteon och Piazza de Navona också. Så under dessa 3 dagar har vi nog promenerat ett par mil. Upp till kupolen var det ju 300trappsteg bara!


Phanteon

Vi hade det väldigt skönt, runt 22grader ungefär. Alldeles lagom varmt för att kunna gå runt och kolla utan att svettas. Allt var så himla grönt och jag blev lite ledsen när man kom hem och såg att allt var typ grått. Men våren kommer väl till oss också. I morgon blir det jobba 11.35 - 20.05 och innan jobbet ´blir det stallet och rida Hallon  : ) Undrar om hon saknat mig...

Ska även maila in anmälan till tävlingen den 18/4 samt laguppställningen så det är gjort.


Nu ska jag borsta tänderna och sen sooova, har inte direkt blivit sovmorgnar i Rom.


Godnatt

Ovido - Quiz & Flashcards