Alla inlägg under maj 2009

Av Matilda - 12 maj 2009 22:12


Så har ännu en av veckans alla dagar snart gått till ändå. Tycker inte direkt att jag hunnit med så mkt men men...


Jobbade 10.15 - 18.15 idag så fick lite sovmorgon iaf, det var mucho skönt : ) Sen efter jobbet blev det direkt ut till stallet. Vi släppte ihop Viveca med Hallon och Gardida och det gick så bra så. De sade inte ett ljud så det kommer nog funka riktigt bra. Sedan öppnade vi upp båda hagarna så att de kan gå på båda. Hallon stod brevid mig när jag tog bort tråden och precis när det fanns en tillräckligt stor öppning så galopperade hon in i den andra hagen ^^ Sedan gjorde hon lite travökningar och visade upp sååå fin var hon då! Tänkte att sådär ska hon göra på tävlingarna. Vi rullade in en ny höbal (350kg) i hagen också, vi märkte att vi inte hade världens bästa kondition i det läget ; )


Sen red jag ut med Jea och Carolina, en kort tur i skogen. Fick reda på en ny väg som var lite lagom lång. Red i solnedgången och vi var tillbaka till stallet vid nio. Våren/sommaren är den bästa tiden att ha häst. Typ kunna rida ut mitt i natten om man känner för det, det är fortfarande ljust liksom! Och hästarna går ute till typ nio (sedan under sommaren dygnet runt), mysigt värre : )


I morgon blir det Anki träning , ska bli skönt att få lite "hökögon" på sig igen!


Nu ska jag gå och sov

kram

Av Matilda - 11 maj 2009 22:29


Sitter och lyssnar på bästa sommarlåten just nu Swingfly - Touch and go. Har säkert gått på radion i typ hundra år men jag upptäckte låten i förrgår, så nu går den på repeat och håller sakta men säker på att spelas sönder, hehe. Har iaf bränt ut den på skiva så nu ska det dunkas plås i lilla Saaben. En del folk blir lite förvånad när en sleten saab kommer och dunkar som f*n, tacka  vet jag baslådor, mohaha.


Är gräsänkling idag. Anders har begett sig ut på änvetyr på havet (Åland och tillbaka) så han kommer hem först i morgon kväll. Så får sova själv i natt :( Men jag klarar mig nog om jag inte drömmer massa mardrömmar vill säga...


Blev jobb från 09.45-18.30 idag och efter det stallet. Blev ingen ridning för Hallon idag, hon gick ju tävling igår och dressyr dagen innan. Så hon fick vila idag. Blev bara lite mys i hagen , jag kliade på henne och hon kliade på mig ( love the horse ). Kollade sedan in lite dressyr på banan, var en blandning av skäckar, ponnyer och nordsvensk. Tror vi har en hel del olika raser i vårt stall: Nordsvensk, araber (3), quarter, svensk halvblod, varmblod, fullblod, korsningshäst, korsningsponny och irländsk import. Både dressyr, western och hoppning ^^


I morgon blir det en tur ut i skogen med Hallon och på onsdag blir det Anki träning. Ska bli kul att höra vad hon säger om  min ritt i söndags. Segt kommer nog ordet att vara : )


Nu ska jag iaf skriva mail och sedan sova

Av Matilda - 10 maj 2009 20:45


Är så fruktansvärt trött både fysiskt och psykist efter denna halvlånga tävlingsdag. Har ont i huvudet, antagliegen för att jag har gått och spänt mig eller något. Ska iaf gå och sova snart ^^


Åkte till stallet vid 10 i morse, efter att ha hämtat Linas transport, och mockade, fixade mat osv. Sen ficvk Hallon komma in och bli fin i manen och svansen. Och det var tur för henne att hon hade låtit bli att rulla sig, för hon var så blank och fin (halstäcke i fleece + regntäcke is the shit) under täckena. Lastade på Hallon vid 12 (linor of course) och sedan vidare mot Gyttorp. Kom i ganska lagom tid då sista klassen slutade, Jenni och Tait fick en fin placering (kommer ej ihåg vilken dock) såg jag : )


Vädret var ju inte riktigt på våran sida, med stormvindar och lite spridda skurar, men vi kämpade på tappert iaf jag och Hallon. På framridningen kändes hons såå  fin : ) Jätteavspänd med lite temop och genomjobbad i båda varven. Sen när det var vårt tur att rida och jag rider in i ridtältet så möts man av en våg av värme. Det var som att rida in i en bastu (skojar inte). Precis då kände jag att Hallons motor dog :S Hon blev jäätteseg och var lite tittig för dörren som lät och rörde sig. Så programmet blev inte direkt lyckat, var som att rida i sirap. Dock så landade vi på 193p och 60.3% och mitt mål för dagen var ju faktiskt att rida på godkänd procent, occh det gjorde vi ju! Tänkter nu i efterhand vilka fina poäng vi hade fått om vi hade haft lite mer tempo. Ola som dömde skrev att det var en trevlig häst men att jag skulle rida lite mer framåt ; ) Håller med ganska mkt om den kommentaren ^^


Vi låg på 7:e plats när vi åkte därifrån men då var det ju halva klassen kvar att rida. Så jag hamnar kanske bland de 10 sista eller något ; ) Äsch, vi tar igen det i Valåsen den 31/5 i stället. Då är allt utomhus och Hallon har lite mer naturlig framåtbjudning då.


Nu ska jag iaf kolla lite bloggar sedan sova

Ps. Kanske kommer lite bilder i veckan från tävlingen som syster fotat

Av Matilda - 10 maj 2009 08:54


Japp, de nerverna börjar göra sig påminda i magen och det är inte bra då jag försöker få i mig min frukost. Vad jag är nervös för? Ja det är nog alla tider som ska hållas, me don¨t like. Hoppas på att hästen går in i transporten idag, annars åker linorna fram igen, och då går hon in så snällt ^^


Igår blev det många timmar i stallet. Började på morgen med utsläpp av alla hästar och sedan programridning på banan. Hallon lyssnade bra men hade inte så mycket "go" i sig som jag ville ha. Så spöet åker med på tävlingen...Sen fixade jag mockning och maten. Var tillbaka vid åtta på kvällen då jag packade allt som ska med, putsade sadel + träns+ stövelskaft (om vi inte rider bra så kommer vi iaf vara bland de renaste ekipagen). Sedan tog jag in alla hästar som skulle in och Hallon klippte jag manen på samt duschade. Vid elva på kvällen var jag hemma : )


Idag så är mitt mål att rida på godkänd procent ( red på 58% förra gången) och hoppas att laget tar iaf ett steg uppåt, då hamnar vi 4:a och får ju rosett.

(Allra helst ska vi ju vinna dock)


Grattis till Div. 3 laget för ponnydressyr som vann hela tävlingen igår, samt att alla i laget blev placerade. Nu ligger laget delad 1:a så nästa gång tar ni dem och vinner allt : )


Vid halv tio kommer pappa och hämtar mig och sedan hämtar vi Lina´s transport. Hallon har fått gått ut på morgonen och har på sig fleecetäcke m. hals + regntäcke, så gud nåde henne om hon har lyckats bli dammig...


Nu ska jag kolla packlistan en sista gång ; )

Wish me luck

Av Matilda - 8 maj 2009 08:13


Är ledig heeela helgen nu, det är rätt skönt för det är en del som ska fixas.

Mat & sovklockan i mig tyckte att det var dags att gå upp kl. 8 även om man har sovmorgon så nu läser ja lite bloggar och ska snart börja koka ägg.


Har lite planerat för dagen :

  • Vika tvätt
  • Sortera tvätt och tvätta
  • Dammsuga
  • Malin kommer och vi ska beställa tåg/buss
  • Rida för Anki kl. 15  Blev ingen träning då Anki var tvungen att jobba :(
  • Stan en snabbis om jag hinner

Så har ganska fullt upp från 12 och framåt.

Ska träna lite dressyrprogram så att jag slipper fråga folk på framridningen hur programmet var. Och det hände ju på båda framridningarna också ; )


Solen skiner idag också, kan det bli bättre?

 - Eller inte längre : ( Regnet öser ner och Hallon står nog utan täcke och fryser...Ska ju inte till stallet förren vid fyra heller. Suck



----------------------------------------------------------------------------

Update

Nu har jag varit i stallet, åkte dit när det blev uppehåll efter allt regnande. När jag steg ur bilen vid stallet så vände Hallon på huvudet och när jag ropade på henne kom hon i full galopp med spetsade öron. Sådana stunder värmer mig i hjärtat. Då känner man hur mkt man tycker om dessa fyrbenta djur även om man inte alltid är överens.


Hallon tyckte att hon behövde en lerinpackning inför tävlingen på söndag så ena sidan var hon grå/brun på och andra svart ^^ Så det blev bara lite bete av grönt gräs och en rykt (så bra det gick med all lera). Sen fick hon gå ut i hagen igen. I morgon blir det rida igenom  programmet och få Hallon ordentligt lösgjord, så man inte behöver vara slut på framridninge på söndag. Hallons man ska även ryckas (läs klippas) : ) Sen ska hon badas och alla saker som ska med ska packas. LB:n startar ju inte förren 13.20 och startar som nr 17. Så jag kanske startar runt tre eller något...


Nu ska jag iaf in i dushen och sedan blir det att laga mat

Av Matilda - 7 maj 2009 21:50

Denna gubbe står på en väg där jag brukar rida , fin va? 


Idag har det varit en helt vanlig dag , börjar bli lite tråkigt att skriva samma saker i bloggen hela tiden : )


Var till stallet i morse och släppte ut pållarna. Sedan så red jag, carolina och jossan ut tillsammans. Vi red till Ölsdalsvägen och tillbaka, visade lite nya vägar till carolina. Provade mina ny stigläder också, kändes som om man red i gummiband ; ) De var iaf väldigt töjbara, så får ha ett par hål kortare så att de inte blir för långa.. Inte världens bästa kvalité men är bättre än de gamla.


Sen blev det jobbet 12.30 - 21.00 Så nu har jag ätit pannbiff m. mos som anders har lagat. Han var ledig idag så lotten föll på honom ^^


Har även fixat transport till söndag, ska låna Linas värmlandsvagn, blir bra det. Kollat på startlistan och jag startar som nr. 17 (?) av 38 startande. Är Ola som dömer så ska bli intressant att se vad han skriver. Har hört att han vill ha mkt framåtbjudning i hästen iaf (?). Ni får ju gärna ge mig lite tips på hur jag ska göra för att det ska gå så bra som möjligt, heheh ; )


I morgon är jag ledig, så då ska jag städa lägenheten + tvätt. Sen kommer Malin så ska vi lösa hemvägen från London och sedan kl. 15 ska jag träna för Anki. Ska bli gött att ta igenom Hallon ordentligt innan söndag och kanske få lite domartips ; )


Nu ska jag läsa bloggar

Av Matilda - 6 maj 2009 22:07


Idag har det varit en heelt vanlig dag. Åkte ut till stallet vid halv åtta och släppte ut pållarna i hagen, sopade stallgången och fixade i ordning mat, mockning och sånt.


Sen så tog jag Hallon från hagen så fick hon beta lite friskt grönt gräs. Blev lite longering på banan då Hallon skulle skos kl. 10. Hon var sååå duktig idag  : ) Förra gången (när jag inte var med) så hade hon varit förjävlig som  rolf milt sagt uttryckte sig, Hon hade tydligen testat hela tiden och ryckt till sig fötterna osv (hon vet när matte inte är med). Men idag så stod hon bara helt stilla, ryckte lite en gång men gav sig på en gång, så rolf var iaf välfigt nöjd idag  ; )


Sen blev det jobb 11.30 - 20.00 Har inte hunnit så mkt mer än att jobba och sedan hem. Anders hade maten på bordet när jag kom; Ärtsoppa och Våfflor. Han hade bakat en sockerkaka med choklad på, så jag var mer än nöjd ;P


Nu ska jag gå och sova och upp i morgon och ta ut pållar igen ( Detta skulle man slippa om man bytte stall....)


Ha det

Av Matilda - 5 maj 2009 10:53


 regn


Herregud vad skönt det är att se något igen, har kollat under lugg på folk i typ 2 veckor. Så nu ska jag lova mig själv att inte vänta så jävla länge innan jag bokar ny klipptid!


Vaknade upp till regnväder idag, inte direkt motiverande väder. Skulle ju ändå inte hinna rida före jobbet idag så Hallon får lite vila idag. Hon stod och mumsade hö för fulla muggar när jag kom till stallet idag, inte direkt ledsen över att inte behöva jobba ; )


Malin: Har kollat flygbussar, men den enda som går till Skavsta på fredagen , så att vi kommer i tid, är 02.15 och framme 05.15 Och flyget går 10.55 från flygplatsen :S Om vi inte hade varit så snåla så att vi hade valt samma flygplats både dit & hem så hade vi kunnat ta bilen och ställt den där...Från Västerås så går den endast flygbussar till Sthlm City, så då får vi väl åka buss/tåg hem på måndagen. Anders kunde iaf inte skjutsa oss på fredagen blir en omväg på typ 10mil eller något då. Så vi får ses och lösa detta snarast om vi ska komma iväg...


Nu ska jag åka till jobbet och vara lite nyttig


Ovido - Quiz & Flashcards