Alla inlägg under augusti 2009

Av Matilda - 21 augusti 2009 07:47


Nyss hemkommer från stallet och har släppt ut hästarna. Hallons svullnad över senan är ganska konstant och minskar bara lite i storlek då och då. Har ju fått en salva som jag ska smörja på varje dag men vet inte om den har hjälpt direkt..Veterinären sa ju att hon alltid kommer vara lite svullen, det kommer inte försvinna helt och hållet.


Igår morse så skrittade vi ut en sväng i det fina vädret, dock bara 15 min men bättre än inget. Nästa gång (imorgon) så ska jag öka på till 30min. Har även bokat återbesök och det blir den 2/9 så vi får se om det är helt bra eller inte....


Idag blir det jobb 10-18 och sen ska det tvättas och jag ska till stallet. Får se om jag hinner träffa Angelika och gå en sväng eller om det blir för sent för det. Vill ju träffa Anders också som har varit borta 2 nätter nu.


I helgen blir det jobb til 100% för mig. Jobbar 10-19 både lördag och söndag, bläää. Men nästa vecka så slutar jag 16.30 och är ledig tisdag så det känns bra  :) Men då har jag förvisso två hästar att ta hand om och rida och det tar ju sin lilla tid.


Nu ska jag åka till Kronhallen och köpa lite frukost och grädde. Ska bjuda på fika på jobbet och då måste det vara grädde till tårtan ^^


Ha det

Av Matilda - 19 augusti 2009 17:49


Sitter och äter knäcke-mackor m. ost till mellanmål för att orka med stallet sen ^^ Riktigt mättande och gott är det!


Idag är inget speciellt planerat. Har jobbbat fram till 17.15 och snart ska jag iväg till stallet och fixa. Idag blir endast ryktning då jag skrittade en sväng igår. Det roliga med Hallon är att hon blir mer "tittig" när man sitter på ryggen än promenerar med henne. Antagligen så är jag  "ledaren" vid promenader och då är det inte läskigt att gå föri "Lekande Barn"-skyltar. Söt som få är hon i alla fall : )


Anders kommer inte hem ikväll pga jobbet så jag ska nog åka till M&P en stund, kanske kan få mig ett mål mat om jag har tur ; )


Nu ska jag läsa lite bloggar sen blir det röda faran till stallet

kram

Av Matilda - 18 augusti 2009 08:33


Idag har jag ledig dag men inte fick man sovmorgon för det :( Nej, det var bara att gå upp vid sju och åka ut till stallet och ta ut hästarna. Anders följde med, så han tog ut Hallon i hagen. Hon är inte direkt morgonpigg då hon går ca 2m bakom en när man leder henne ut ; )


Igår så blev det jobb fram till fem och sedan stallet. Hade planerat att skritta Hallon på banan men de planerna föll i stöpet :(

  Carolina red sin Viveca på banan och hon tjurade lite eftersom hon inte hade någon lust att arbeta och antagligen var lite stel. När jag kom bakom stallet och hade tömt skottkärran så såg jag att carolina stod på marken och viveca åt gräs. Har hon redan ridit klart, tänkte jag då. Men sen så började carolina gå mot utgången och då såg jag att hon haltade :S Så jag skyndade mig dit och då visade det sig att hon hade ramlat av och slagit sig rejält i höften/svánken. Viveca hade gjort ett hopp/bakutspark när C lade på spöet och då hade tappat balansen och trillat av. Så jag hoppade upp på Viveca och red "klart" henne medan carolina gick och satte sig. Viveca bråkade inget med mig, slog lite med svansen bara, men var väääldigt stel. När jag var klar så hade C fortfarande lika ont så jag skjutsade hem henne.


 


Sen blev klockan så mycket så jag hann inte rida Hallon men jag tror inte att hon misstyckte, hon fick ju gå i hagen och äta gräs ^^

När jag hämtade henne så ropade jag på henne vid öppningen och då kom hon galopperandes till mig<3 Skulle ha haft med mig kameran så ni skulle ha fått sett vad söt hon var : ) I like my horse. 


Fick SMS av C idag och hon skulle och röntga sig idag, hoppas att det inte är något alltför allvarligt...Hon ramlade ju av i början av sommaren och slog sig i höften och då red hon ju inte så mkt på ett par veckor. Plus att hon ska åka utomlands på söndag, kan ju vara skönt att inte ha ont då.


Vid halv tio idag så ska jag gå promenad med Angelika, annars har jag inget planerat. Ska rida Hallon ikväll bara.


Ha en trevlig dag

Av Matilda - 17 augusti 2009 08:29


Igår var nog årets första höststorm med riktiga vindar så nu tror jag att det inte kommer bli någon mer värmebölja detta året. Det kommer nog vara några varma dagar men annars så har nog hösten kommit för att stanna. jag hoppas dock på att det blir en fin höst med lite solglimtar och så lite regn som möjligt. En vacker höst helt enkelt  :)


I går så var jag och anders produktiva. Vi hade tvätt och städdag så nu skiner lägenheten av renhet ^^


Jag rensade även bland mina hästgrejor som jag har i stallet. Jag köpte ju stora Ullaredskassar när vi var där och de rymmer en del. Så jag delade upp täcken och schabrak i olika påsar och sedan lite småprylar i en annan. När jag ska flytta i slutet av augusti så är allt redan i ordning, bara att plocka med påsarna. Det ska bli väldigt skönt att flytta också, längtar. Nu åker jag upp varannan dag och släpper ut hästarna, och då måste jag även åka upp en gång  på kvällen också. Det tar både extra tid och energi och framförallt bensin. Plus att det i princip aldrig är någon mer i stallet samtidigt som mig :( Det blir lite ensamt då....Sen när vi flyttar så får ju Hallon två kompisar att leka med, det tror jag hon saknar nu.


Var upp till stallet i morse och tog ut hästarna. Tog på Viveca täcke men struntade i det på Hallon. Jag skulle nog ha satt på ett för det har ju varit ett par ordentliga skurar. Kollade dock på SMHI och de lovade sol med lite moln resterande dag, så jag hoppas att det blir så. Ska ju rida Hallon idag och det är lite jobbigt om hon är jätteblöt.


Nu ska jag göra mig iordning för jobbet , usch har ingen lust att jobba idag...


Ciao

Av Matilda - 15 augusti 2009 18:25


Idag har jag försökt få liv i mina matteceller igen och miniräknaren har åkt fram då jag har varit generös nog och räknat ut en foderstat åt Viveca. Hon har lite svårt att gå upp i vikt/hålla hull så jag hjälper Carolina lite på vägen.

Blev i alla fall en vettig foderstat till slut (efter 2 timmar) så om någon behöver hjälp, och har en höanalys så säg till ^^


Det är ju rätt viktigt att göra en höanalys och sedan en foderstat för man har ingen aning om vad höet kan innehålla. Om man bara gissar sig fram och tänker - Det här blir nog bra, så kanske hästen inte får i sig tillräcklig med ämnen som den behöver. Och fodret är ju rätt viktigt om man vill ha en välpresterande häst.


I kväll eller i morgon så ska jag ta tag i saken och göra en foderstat till Hallon också, men kommer ju få göra en ny när jag flyttar till Linnebäck.


Annars idag så har jag och Angelika varit en sväng till Marieberg. När vi kom fram till parkeringen och precis skulle svänga ut på en väg så stendog bilen! Den vägrade starta och där stod vi, nästan mitt ivägen. Vi fick som tur var hjälp av några killar som hjälpte oss att butta undan bilen en bit och sedan ringde Angelika sin bror. Han skulle inte komma på en gång, så vi skrev en fin lapp om att bilen var trasig och att vi väntade på hjälp, sedan gick vi in på Marieberg en sväng ^^

Och det fanns såå mycket fina höstkläder som jag vill ha!! Har en del att önska mig i present : )

Vi hann gå där inne ca 1h sedan kom Angelikas bror och kollade på bilen. Det visade sig att det var en skruv till generatorn som  hade lossnat, så det var inget allvarligt som tur var! Tur hade vi iaf att bilen inte stannade på E18 :S


Nu ska jag åka till stallet och ta in pållarna från regnet. Sen när jag kommer hem så ska jag baka äppelkaka med vaniljvisp : )


Kram

Av Matilda - 13 augusti 2009 19:00


Har ju ett par vänner som just nu befinner sig på sydligare breddgrader, samt på andra sidan jorden. Så nu är jag riktigt sugen på att resa någonstans!

Skulle vara skönt att komma till ett varmt land och sola och bad, äta god mat och bara vara. Har ju inte dock ekonomi till det just nu , tyvärr. Lever på smärtgränsen fram till lön den 25:e denna månad.


Skulle inte vara helt fel att befinna sig här nu....


Angelika och jag pratade om att resa i höst/vinter, en vecka hon och jag och bara slappa. Skulle vara bra skönt men vill ju åka med anders också:s Plus att jag måste spara pengar till det också...


Håller även på att kolla på hästtransporter och det finns ju en del att välja emellan. Funderar på en av märket Star Trailer och även Boj. Den ska ju helst inte kosta mer än 35 000 och min prio ett är bra ventilation. Helst öppninsbara fönster på "sidorna". Har ni några förslag på transporter som ni använt som funkar bra?  Om ni vet något märke som man helst ska undvika så skriv det med : )


Blev ingen ridning idag heller :S Hade släppt ut Hallon utan täcke i morse(hoppades på uppehåll) så hon var dygnsur när jag tog in  henne. Så ridningen får bli i morgon i stället. Har kollat SMHI och det ska bli sol då!


Nu ska jag äta lite gourmet mat som anders har lagat till på kvällskvisten.

Flamberad fläskfilé m. taglitelle. Mums


Au revoir

Av Matilda - 12 augusti 2009 19:15


Jag fick verkligen gåshud för en liten stund sedan när jag läste sms:et jag fick av en tjej i stallet. En kompis till henne hade hittats mördad i sitt hem i morse och henne träffade jag i stallet för mindre än en vecka sedan! Det är så man blir mörkrädd, för det finns verkligen människor som kan orsaka död utan att bry sig...


Man kan inte lita på vem som helst i dagens läge för då kanske man ligger i en liksäck dagen efter :S Blir så j*vla förbannad över att det finns folk som bara kan gå och mörda folk utan att känna det minsta och att man ofta inte vet att de är sjuka i huvudet innan det är försent.


Nej, usch och fy säger jag bara.


Idag har det blivit jobb och sedan blev det stallet. Blev bara mockning och matsättning, Hallon fick stå kvar i hagen och äta gräs, hon verkade nöjd med det : )


Snart blir det powerwalk med Angelika :)

Höres

Av Matilda - 11 augusti 2009 20:18


Idag blev premiärturen på Hallon av : ) Kan ju säga hur ett litet barn känner sig när de får skritta runt på en liten ponny i paddock - underbart lyckliga!


Har inte känts som om jag har saknat ridningen så fruktansvärt mycket under dessa två månader utan jag har mest oroat mig och hoppats på att Hallon skulle blir frisk. Men idag när jag satt i min underbara sadel så kände jag att jovisst har jag saknat att rida och träna. Väldigt mycket har jag saknat att rida ut i kvällssolen...


Kan iaf säga att de där 15min gick alldeles för fort :( Hallon var kolugn och hon har verkligen förvandlats till en ridskolehäst! Det märktes ju inte att hon har stått i lite mer än två månader, snarare tvärtom. Hon var seeeg och ville helst äta (ponnygener) gräset utanför ridbanan^^


På torsdag blir nästa tur och då ska jag nog skritta lite på grusvägen tillsammans med Carolina och viveca.


Har även hunnit med att avverka ett varv på barkbanan , eloge till mig ; ) Sen så har jag gjort tacopaj som snart ska avnjutas. Till efterrätt blir det B&J glass, New York Chocolate och Jamacan me crazy, mums.


Ha det bra i sensommarkvällen



Ovido - Quiz & Flashcards