Alla inlägg under augusti 2009

Av Matilda - 10 augusti 2009 08:37


Nu är det slut på slappandet för idag så börjar jobbet igen :( Vaknade dock innan klockan ringde i morse och åkte till hästarna på en gång. Det är lite jobbigt, för vi är 2 stycken som har våra hästar inne på nätterna, så man är ju tvungen att åka upp varannan dag och släppa ut dem. Blir bättre när jag flyttar i slutet av augusti och morgonutsläpp ingår : )


Dock så har min vänstra ringfinger svullnat upp och det stramar när jag böjer på det :( Har även en förlovningsring på det fingret så det är kanske den som har orsakat svullnaden. Det skulle ju såklart hända första dagen på jobbet också, kunde det inte ha hänt igåår?


Har provat att spola kallt vatten och även haft is på svullnaden men den ger sig inte. Har även provat med diskmedel men ringen går inte över knogen(?) det hårda mitt på fingret iaf. Så jag hoppas att den går ner under dagen annars vet jag inte vad jag ska göra...Är ju inte så bra om det blir blodstopp eller något i fingret :S Och jag vill ju inte klippa upp ringen!


Nu ska jag åka till jobbet , jobbar till 17, sedan blir det kalas hos m&p för syster.

Ha det

Av Matilda - 9 augusti 2009 16:23


Det är riktigt varmt  här i lägenheten, har ju både morgonsol (sovrummet såklart) och kvällssol i vardagsrummet. Så vid den här tiden på dygnet så är det verkligen hett härinne! Skulle lätt kunna sitta i bikini och svettas...


Tjatade till mig en tur till Lunedet så vi har spenderat ett par timmar där. Har försökt att få färg på min alldeles för vita kropp men tror tyvärr inte att jag har lyckats:( Skulle ju vara kul att se lite solbränd ut på jobbet i morgon.


Har inte blivit någon premiärtur på Hallon än :s Igår så var det alldeles för varmt och en massa knott om irriterade. Får se om det blir idag eller kanske i morgon kväll.


I morgon börjar vardagen igen och veckorna kommer säkert att flyga fram, så snart är det nog min födelsedag : ) Ska både bli skönt att börja jobba igen och ändå inte. Man får rutin på saker och ting och det är skönt men man kan ju å andra sidan inte göra saker spontant och ha sovmorgon längre :(


Lillasyster blir 15år i morgon så då ska det bli kalas efter jobbet vid halv sex. Hoppas på att det är fint väder i morgon med.


Saknar att rida och träna så jag får hålla tillgodo med bilder från Gyttorp : ) Hallon är riktigt fin när hon går i bra form och jag inte sitter som en kratta ^^^




 


Men nu hoppas jag på  att vi får hålla oss friska och hela och att vi kan starta till våren istället : ) Kanske blir det Div. III då med...


Nu ska jag läsa lite bloggar och snart blir det lövbiffsauté m. pasta som anders håller på att tillaga i köket, doftar underbart!


Kram på er mina tappra läsare

Av Matilda - 8 augusti 2009 22:22


Har sett reklamen på tv ett antal gånger och jag skulle kunna tänka mig att ha en sådan här cykel.


Lifebike Hybrid Dam


Det en Lifebike, och det innebär att den har en elmotor så man får hjälp i uppförsbackar och så vidare.Man kan åka ca 70km innan batteriet tar slut. Om jag skulle ha en sådan här cykel så skulle jag defenitivt cykla mer och framförallt till stallet. Har ca 1.5mil (enkel resa) till Labbsand nu och det tar ca 50min att cykla dit. Om jag skulle ha en lifebike så skulle det nog ta halva tiden om inte mindre. Man får ju hjälp i uppförsbackar (Valåsbackn är inte att leka med) och sedan kan man åka i maxhastighet på 25km/h.


Så om någon är sugen att ge mig en sådan, så varsågod: )


Av Matilda - 8 augusti 2009 11:31


Kanske ska sluta blogga, det känns som om jag inte har något att skriva om direkt. Hallon går ju endast att skritta med och det är ju inte något roligt ämne att skriva om.

Har ju inte direkt många läsare heller ; )


Idag blir det i alla fall kalas för Marcus vid 15 och sen ska jag ta premiärturen på Hallon efter ....hmm...2mån och 1 vecka ungefär! Tror att hon kommer vara lugn som en filbunke , hon är inte den typen som blir överladdad efter att ha stått ett tag, utan hon blir bara glad över att få göra någonting.


Anders var med mig till stallet igår och tog in Hallon från hagen och gav henne mat ^^ Man kan ju tro att hon är en gammal ridskolehäst, så lugnt och fint hon lunkade efter honom. Han ska få skritta henne när jag kan skritta 30min, han har ju tjatat om det  :)


Nu ska jag vika tvätt och röja i lägenheten som se ut som ett bombnedslag. Blir bättre när man börjar jobba för då blir det inte lika skitigt här hemma  :)


Ha det

Av Matilda - 8 augusti 2009 00:38


Har precis kommit hem från en trevlig förfest hemma hos Jessica i Sandviken och har nu skjutsat ett par ostadiga pôjkar till Statt för att kolla på just Värmlandspôjkarna^.


Blir inget Statt för min del för jag ska om 6h 40min stiga upp och åka till stallet för att plocka ut hästarna i hagen. Tyckte inte det kändes så lockande att stå nykter på Statt och komma hem vid 3. Nja då föredrar jag sängen :)

Har ätit nattamackor så nu blir det borsta tänderna och sedan sängen!


Godnatt Alla

Av Matilda - 7 augusti 2009 07:49


Anders hade varit så snäll och bokat tvättid i morse kl. 7 så det var ju bara att gå upp och börja tvätta. Som tur är det 3 maskiner och en tvätt tar 40min , så man har ju tvättat klart rätt fort!


Idag så har vi (för en gångs skulle) lite saker inplanerade : ) Vid lunch ska vi åka till Jessica och hälsa på lite och fika. Sen hoppas jag att det blir lite sol på stranden, verkar blir fiint väder idag med. Vid sex ska vi grilla hos anders pappa och vid halv nio ska vi vara hos Jessica igen, på lite fest. Jag ska vara nykter ikväll då jag har morgon i stallet i morrn, men man kan ju vara där och umgås i alla fall.


Igår var jag ju med Malin och Smilla på träning för Lina, och här kommer lite bilder på dem (dock inte av bästa kvalité);



På kvällen sedan så var jag i stallet och pysslade med Hallon. Vi gick en promenad med Hallon och Viveca och då mötte vi glassbilen. Carolina (som inte är blyg av sig) frågade Glassbils-föraren om han hade några smakprov. Jodå, det hade han så vi fick oss en varsin isglass ^^ Inte fel i 25+ värme!

Kom hem från stallet vid halv tio igår kväll men tror att Hallon var nöjd över att få vara ute så länge : )


Nu ska jag gå ner till tvättstugan och tvätta 3 maskiner till. 

Må gott i värmen och solen :) 


Av Matilda - 6 augusti 2009 10:53

Både idag och igår var det riktigt fint och varmt väder : )

Anders och jag åkte till och med ner till Labbsand stranden och låg där och solade lite igår kväll. Första gången denna sommaren som jag är på en strand tror jag, har dock inte doppat mig något i år.


Idag så ska jag följa med Malin och Smilla på träning för Lina. Ska agera lite lasthjälp. Ska åka med henne upp till stallet så vi kanske åker vid två?

Kameran ska med så ikväll kanske det finns lite bilder på ekipaget också^^


Lite synd att vi inte har en egen gräsplätt vid lägenheten som man kan sola på :( Vill inte direkt lägga mig på gräsmattan som är omringad av 3 lägenhetshus, skulle känna mig lite uttittad då. Funderar istället på om jag ska åka till M&P och lägga mig och sola där innan vi åker., Kan ju vara roligt att ha lite färg innan man börjar jobba igen!


Anders har varit duktig och tvättat och städat undan i köket medan jag har sovit som mest ^^ Men imorgon bitti så ska jag få tvätta istället, ska ändå upp tidigt och ta ut hästarna.


Nej nu ska jag göra mig i ordning och ev. åka och sola!

Ciao

Av Matilda - 5 augusti 2009 11:27

...för det är Anders födelsedag, Hurra Hurra Hurra. SÅ nu har han blivit firad i bloggen också ^^


Gick upp vid sju i morse och åkte till stallet och släppte ut hästarna. Idag så stod alla hästarna upp i hagen när jag´kom i allal fall.


När jag kom hem så gjorde jag lite frukost på sängen åt födelsedagsbarnet och sedan fick han presenter också ; ) Tror att han blev glad för det han fick i alla fall.


Har även hunnit baka Jordgubbskolatårta nu på morgonkvisten och snart så blir det duschen och göra sig i ordning för kalaset. Innan det ska man hinna med att äta lunch också.


Idag är det inget annat planerat än kalas för anders och sen stallet ikväll. Blir nog en promenad med Hallon också då.


Igår var jag ute och powerwalkade med Angelika, verkligen välbehövligt! Har ju inte motionerat på ja...minst två månader tror jag! Har ju ridit Viveca några gånger och det är det mesta jag har motionerat.

Vi ska försöka att gå kanske 2 ggr i veckan tillsammans, och det behövs för min kondition.


I morgon ska jag följa med som lasthjälp när Malin & Smilla ska åka och träna på ridskolan. Det ska bli trevligt ^^


Nej nu ska jag fortsätta läsa lite bloggar

Ha det!

Ovido - Quiz & Flashcards