Alla inlägg under april 2009

Av Matilda - 13 april 2009 11:53


Ligger i soffan, fortfarande med stallkläder på mig. Dock så har jag bytt byxor så soffan kommer nog inte lukta så mkt häst ändå. Idag fick alla ta ut sin egen häst, så Hallon var lite arg på mig när jag kom vid kvart övver sju, för då var alla andra hästar redan ute :p Vi har morgonpiggt stallfolk vi..Det är nog jag som sover längst av alla ; )


Blev en genomkörare på ridbanan idag, var välbehövligt kan jag lova. Hallon var lite stel i början mest i vänster sidan, men efter lite övergångr, halter och lite volter så var hon rätt fin. Inte helt genomriden, men efrtersom hon stått såpass länge ville jag inte köra för hårt med henne. Ska köra ett pass på banan i morgon också och sedan  på onsdag är det träning för Anki. Det ska bli roligt!

När vi red så försökte Hallon komma undan genom att köra sina galopp-på-dtället-fattningar. Men då fick hon trava iställlet. Tror inte att jag ska köra igenom programmen så många gånger för då kommer hon nog att göra allt för egen maskin, inte det jag vill direkt ^^


Idag ska jag nog bara ligga i soffan och lata mig, äta påskgodis också. Sen ska vi äta rester hos mamma och pappa.


Ni kanske får se lite bilder senare om jag hittar minneskortet till den.

Ha det b ra

Av Matilda - 12 april 2009 21:55


är jag nu : ).


Har vart en ganska lugn dag i dag faktiskt. Sov till 10.30 (!) och gickl sedan och lade mig i soffan och kollade på lite serier. Förkylningen börjar även ge med sig lite nu, tjoho!


Vid två så åkte vi till mamm och pappa för att äta påskmat och fira mammas födelsedag i efterskott. Hon fyllde år den 2april men då åkte vi ju till Rom så då blev det inget firande...

Vi åt god mat och delade ut lite presenter. Sen blev det efterrätt och massa fikabröd- Tror att både jag och anders rullade fram när vi skulle därifrån.


Sen vid fem blev det stallet för hela slanten . mysigt värre var det. Hallon fick hö när jag kom och så fyllde jag på vatten gott tyckte Halllon. Sen mockade jag, fixade höpåsar och mathinkar. Sen städade jag bland mina hästgrejor. Handlade lite från Hööks för ett par veckor sedan och det var dessa grejor som jag plockade upp och monnterade. tex nya tyglar och ett V-format bling bling pannband ^^ Ni ska få se kort på det ngn dag. Hallon var så söt så!


Sen så tog jag in odjuret för att göra rent henne.Hon har ju fått gå utan täcke och som den lortgris hon är så hade hon lyckats lera ner hela sig. Så det var bara fram med piggborsten och sedan yrde dammet kan jag säga. När jag slutade så hade jag en grå häst ist för svart! Men efter ett par liter pälsglans så var hon iaf en aning renare. ia på ytan :p


Blev en uteritt i skogen, vid sju jättemysug tyckte jag! Hallon tyckte nog att det var mest roligt. Öronen framåt och vi hade nog vunnit pris i tävlingen Snabbaste skritt tror jag. Travade och galopperade lite men  hon blir ju så jäkla stark när hon inte fått gått på ett par dagar, så det blev ej så mkt.


Nu har jag iaf planerat mina sista dagar innan tävlingen

Söndag: Uteritt

Måndag: Uteritt/Banan

Tisdag: Ridbanan

Onsdag: Träning för Anki

Torsdag: Skritt i skogen ev. lite jogg

Fredag: Programridning på banan

Lördag: Tävling


Så nu får vi hålla alla tumma och tår att vi inte skämmer ut oss på lördag. Typ som att hoppa dressyrstaket eller inte våga gå ner förbi domaren.


Nu ska jag snart sova, ska upp tidigt i morgon och rida Hallon på banan

Kram

Av Matilda - 11 april 2009 12:06



 

 Anders förslag på påskbild, han och hans humor :P


Glad Påsk på er alla! Tänk att det har gått ett helt år sedan förra påsken...Det är ganska sjukt vad tiden går fort. Hos oss var det 25grader i solen (men tror ej att den termometern stämmer). I stallet var det 15grader i solen, så idag fick Hallon gå utan täcke : ) Får väl se vad lerig och dammig hon är när ja ska ta in henne i kväll, puh.


Hade morgon i stallet idag, men var inte ensam lång stund. Vid åtta kom Ida och Katarina och hjälpte mig att ta ut pållarna , så vips! så var alla ute i hagen. Mockade, gjorde höpåsar och mathinkar. Hallon fick extra mkt morötter och äpplen i hinkarna ; ) är ju bara påsk 1gång per år.


När jag sopade stallgången så såg jag att jag sopade med en död näbbmus. Lite seg reaktion dock. Såg näbbmusen och sedan skrek jag typ 10 sekunder efter :P Sen råkade nog Ida köra över de med skottkärran så den blev platt och blodet rann ut :S


Idag , vid två, så blir det påskbuffé på Degernäs herrgård med släkten strandberg + anders :p Vi ska fira farmor och farfars 50-åriga bröllopsdag. det blir nog gott : )


Har lite funderingar hur jag ska hinna göra allt innan tävlingen på lördag. Hallon behöver ju badas och det ska man ju helst göra dagen innan. Men på fredagen slutar jag 20.00...antiingen så  smörjer jag och ordnar hö osv. på morgonen innan jobbet på fredagen och sedan bara åker och badar henne på kvällen. Men när ska ja knoppa då? På lördagmorgonen?


Några förslag på hur jag ska lösa dett (i-lands) problem ?


Nu ska jag göra míg i ordning för buffén, anders har laddat upp genom att inte äta någon frukost. Själv så åt jag lite ägg, det är ju ändå påsk!


Glad påsk återigen, ät mkt godis : )


Av Matilda - 9 april 2009 19:06


Idag är en sådan där dag då jag känner mig värdelös.  Tjock, ful, ensam - you name it. En dag då man bara vill dra täcket över huvudet och försvinna bort..


Är irriterad på allt och ingenting,  utan att jag vet varför. Antagligen för att jag har så mkt som jag behöver göras och som  jag vill göra. Men det enda som kroppen orkar är att sitta i soffan och kolla på serier som går i repris. Jag vill ju vara ute på en ridtur med Hallon eller ute på en powerwalk och förbränna lite innan beack 2009, som jag nog inte kommer att visa mig på i sommar.


Förstår varför Hallon blev så irriterad och grinig när hon vilade oktober - januari. Man får ju ingen stimulans av att vara sjuk. Huvudet vill så mkt men kroppen orkar inte. Ska banna mig själv nästa gång jag tänker att jag inte orkar rida. Nu ska det bli ridning iaf 5ggr per vecka...Om jag inte blir sjuk igen vill säga : (


Får nog ta och börja äta örter eller vitaminer så jag håller mig frisk. Verkar som om mitt immunförsvar har blivit sämre än det har varit förut. Får nog börja äta mer grönsaker också, blivit sämre med det efter ja flyttade hemifrån.


Ska förslka komma igång och träna. Antigen på gymmet eller gå ut och gå/springa. Vet ju , av egen erfarenet, att man blir lycklig av träning. Tränade 2-3 ggr i veckan på gym när jag bodde på Lillerud i gymnasiet. Tappade inget i vikt men fick bra mkt mer med muskler och man fick mycket bättre hållning. Vill ha den kroppen igen. Har väl gått upp 8kg eller något sedan dess :(


Så när jag blir frisk blir det ridning för hela slanten + annan träning 2ggr i veckan. Då lär jag ju få lite mer muskler + kondition inför tävlingssäsongen på dressyrbanorna. Och bättre mat ska lagas. Ska tvinga anders att äta mer fisk, man behöver faktiskt Omega 3 för att fungera!


Ikväll ska jag kolla ännu mer serie, smälla i mig en kebabtallrik och tycka ännu mer synd om  mig. Så hoppas jag på en bätte (och friskare) dag i morgon....



Av Matilda - 9 april 2009 09:28


Ja, nu har förkylningen nästan blivit värre. Både ögon och näsa rinner och halsen gör ont. Så det blev inget jobb idag heller. Och jossan var snäll och ska fixa Hallons mat och så idag...


Måste även säga Grattis  till Färjestad som tog SM-guld igår. Till och med jag, den mest ontresserade av hockey, kollade på de sista 5 minutrarna igår :p


Idag blir det ännu en dag i soffan och kolla på tv:n, eller kanske lite läsning. Anders har kommit hem från Åland nu så då finns även den bärbara datorn hemma. Så den använder jag nu!


Får se om jag orkar vara funktionär imorgon . Är ju påskhoppning på ridskolan..Är ju sjukt många starter så det lär ju behövas folk. Fast om både näsa och ögon rinner, plus att jag nyser varannan minut så mår jag nog bäst nerbäddad i soffan. behöver bli frisk så jag kan börja rida igen och fixa inför tävlingen om typ 1 vecka....


Nu ska jg plugga lite på dressyrprogramen så att ett problem är ur världen snart.

Ha det


Av Matilda - 8 april 2009 17:15

Idag är det verkligen uselt väder ute, ösregn och grått. Vart tog det fina vårvädret vägen någonstans?


Men när vädret är så dåligt så behöver man inte skämmas över att ligga under en filt och kolla på film hela dagen ^^

Har avverkat Yesman, Bedtime stories samt Seven Pounds. Om nin inte har sett Seven Pounds så måste ni se den. Var längesen jag blev så berörd av en film. Jag undrar om det finns sådana osjälviska människor i vår "riktiga" värld. Som den karaktär som Will Smith spelar.


 


Har vart hemma från jobbet i dag med, blev inget bättre igår, snarare sämre. Så nu sitter jag och snorar med ont i halsen. Känner mig inte direkt fräsch. Blev inte heller någon ridning idag heller. Hallon står säkert i sin lerhage och tycker det är urtråkigt. Hoppas att de är inne i stallet nu, för det har i princip ösregnat sedan två eller något...


Hoppas jag kan jobba imorgon så jag kan rida Hallon på efterniddagen sen! Men som jag mår nu får vi väl se.


Har en del andra saker som måste göras också t.ex

  • Tvätta bilen (typ 4månader sen sist)
  • Bada Hallon (dammig som få. Mer grå än svart..)
  • Beställa klipptid + tandläkartid
  • Köpa Lusern
  • Köpa tävlingsskjorta
  • Städa lägenheten
  • Tvätta
  • Städa bland sakerna i stallet
  • Göra budget

Finns nog en hel del mer som behöver göras men som jag ej kommer på nu..


Nu ska jag lägga mig och vila i soffan igen, så jag blir frisk någon gång.

Ha en bra kväll

Av Matilda - 7 april 2009 18:52


Gud vilket fint väder vi har ute nu, typ 14grader och sol !! Vill rida ut på en tur i skogen ju...Men har ju fortfarande feber, så det blir det inget med. Blir nog ingen träning för Anki i morgon heller, *ledsen i ögat* :( skulle nog svimma om vi körde ett riktigt hårt pass, och det är ju inte bra om man sitter på hästryggen..


Har även kollat på dressyrprogramen, LC:2 2008 och LB:0 2006. LC:2 var allt bra underlig. Skritt typ 5 steg över medellinjen i snett över, och lite andra spännande saker. Blir nog en del att bita i, men då får iaf Hallon lite att koncentrera sig på, ä'r ju inte bara rakt fram på långsidorna. Så det är nog bra att jag ej rider den för lagets räkning. Då blir det LB:0 istället...så vi ska nog öva på att galoppera rakt på långsidorna ^^


Är hos mamma o pappa och ska snart äta mat. Anders är till Åland så det blir en ensam natt i lägenheten också.


Har även kollat lite på att försöka ändra designen på bloggen men verkar som om just bloggagratis.se är begränsad när det gäller det..inte bra.


det var allt så länge.

Av Matilda - 7 april 2009 11:38


Vaknade vid fem i morse av halsont, feber och snuvig näsa. Inte roligt! Så det var att ringa och sjukanmäla sig till jobbet och nu ligger jag i soffan och kollar tv-tablån. Finns inte mkt bra att kolla på så ska nog slå på en film lite senare.


Blev ju ingen ridning för mig och Hallon idag då, det går inte vidare bra med vår seriösa ridning känns det som :( Men i morgon hoppas jag på att jag är bättre så jag kan jobba och sedan träna Hallon för Anki. Behöver få lite hjälp med träningen. Det är ju liksom tävling om 1.5 vecka :S Hjälp! I går anmälde jag mig iaf och tänkte att nu när jag är hemma och sjuk så ska jag planera vecka för vecka, träningsupplägg och vilka tävlingar ja ska vara med på.


Nu ska jag läsa lite bloggar, Ha en bra dag

Ovido - Quiz & Flashcards