Alla inlägg under april 2009

Av Matilda - 19 april 2009 11:47


Söndag är det och sitter och smäller i mig minibitar av choklas , mycket bra frukost, eller inte...


Ni vill säkert hör om hur det gick igår och kan säga att både jag och hästskrutten (Hallon) lyckades riktigt bra för att vara vår första tävling! Dock så började inte dagen särskilt bra  igår. SKulle hämta transporten när jag åkte till stallet men kulan på bilen var högre än fästet på transporten, och jag kunde ej veva upp den. Så transporten fick pappa ta med sig när han kom, visade sig att jag röret hade hoppat ut eller ngt . ooops ^^


När jag kom til stallet sen så såg jag att Hallons täcke hängde runt halsen Duschade ju hallon dagen innan och hon skulkle ha ett helhals täcke på sig i hagen för att inte bli sktig. Så när jag såg hästen så gick ett antal svordomer genom huvudet. Hon hade såklart rullat sig och hade lera både här och där. Så det var bara in med henne i stallet och börja rykta. Sedan knoppningen, soom faktiskt blev över förväntan, och de höll heeeela dagen ^^


Sen var det dags för lastning....Och 1.5h senare så hade vi vinschat in henne med linor och jag lockade med massor av morötter. Fick ringa ÖFK så jag fick starta sist i LC:2 i stället då vi var försenade.


På tävlingsplatsen var Hallon nästan lugnet själv. Hon fick en box och stod där lugnt och åt under hela dagen. Och eftersom vi red fram i ridhus och sen red programmet i ett annat ridhus, så var hon suuuperlugn där också : ) Som om hon inte gjort annat än att bli tävlad. Hon kollade inte ens på domarna eller publiken. Blev lite fundersam när det appplåderades men hon skenade inte över ridbanan utan kollade bara på folket, söt som hon är.


Första klassen kändes iaf bäst, hade skippat sporrarna då, men inne på dressyrbanan blev hon jäätteseeeg.Men hon lyssnade jättebra och hela ritten blev bra. Så red på 173p och 62.14% ; ) Så vi hamnade på 14:e plats av 25 starter. Andra klassen var både jag och Hallon psykiskt och fysikskt trötta och hade sporrarna på. Så hon blev lite för lyhörd på hjälperna och kort i steget.Så på dressyrbanan så blev det lite för samlat och emot hjäälpena plus att vi höll på att hoppa dressyrstaketet :P Vi red iaf ihop 186p och 58% och hamnde på 21:a plats av 33 starter. Laget hamnade på 7:e plats.


Det jag tyckte var lite fel var att det fanns folk som red på 230poäng. Om man rider på så bra poäng tycer jag att det är dags att kanske börja tävla LA för då har man ju ändå kommit såpass långt i LB.. Men det är ju bara vad jag tcyker...


Nu blickar vi framåt till nästa tävling som är 2/5 på Alkvettern. Då blir det nog bara en klass för oss.


Ni kanske får se lite bilder under dagen om syster kan skicka någrra.


Nu ska lägenheten städas!!

Av Matilda - 18 april 2009 08:35


 


Nu sitter jag här vid datorn, klädd i vita ridbyxor och skjorta, mkt glamoröst vill jag lova. Än har inte nervositeten tilltagit utan jag har den under kontrol. Värre blir det väl runt två tiden idag.


SKa till stallet runt tio, först hömta transport och sen mocka, göra mat osv. Sen ska Hallon göras fin i man och svans. Knoppa äe jag värdelös på så skratta inte åt dem om ni ser dem :P


Nu ska jag öva på dressyrprogram samt försöka få i mig lite frukost. Får se hur det går , är inte direkt hungrig...

Av Matilda - 17 april 2009 21:45


Denna dag har typ gått i 180knyck och eftersom jag har planerat dagen så har jag hunnit med det som  skulle göras och kan nu andas ut en liten stund.


I morse var jag i stallet och putsade träns, sadel, stövelskaft, grimma och packade ner allt som jag skrivit på packlistan. Har även fått låna en svart hjälm så jag slipper ha min möklblå, fruktansvärt blekta, hjälm till min grå kavaj. Så nu kanske jag gör lite bättre allmänt intryck : )

 Har även packat hö och morötter och fixat vattenhink, tror inte jag glömt något direkt...Sen så har jag lagt fram tävlingskläderna och även fixat lite frukt och annat som man kan äta under dagen. För det kommer bli en låååång dag i morgon.


Först startar jag 14.36 och andra start går 20.23:S Hoppas på att jag får en box som Hallon ska stå i så man slipper gå runt med henne hela tiden.


Nu på kvällen har jag vart och badat Hallon, det tyckte hon INTE om!! När jag gjort klart henne och släppt in henne i boxen så försökte hon stryka bort det blöta mot boxväggarna. Inte vidare smart häst diret ; )


Nu ska jag plugga på programmen och skriva ut startlista, meddelade till ryttare och vägbeskrivning. Sen ska jag nog sova lite


Får även med mig syster som ska agera mästerfotograf , så ni kanske får se lite bilder i morgon kväll/söndag.


Wish me luck


Av Matilda - 16 april 2009 09:56


Har precis ätit lite frukost efter en morgon i stallet. Släppte ut alla pållarna i hagarna och sen blev det bara en liten promenad med Hallon så hon skulle få sträcka lite på benen efter gårdagens träning.


Har även kollat den prel. startlistan till lördag och det är ganska långt mellan starterna som jag har i LC:2 och LB:0. Startar som  nr. 11 i LC:2 och som nr. 33 i LB:0. Så det är mkt dötid där emellan, så jag hoppas jag får en box som jag kan ställa Hallon i och sedan kolla på de andra ryttarna. Står ju inget om uppstallning på hemsidan, men blir man tilldelad en box när man kommer eller?


Idag jobbar jag 12.30 - 21.00 så idag blir det inte mkt gjort. Ska väl promenara upp till jobbet för att få lite extra motion.


Anders kom hem typ tolv - ett i natt och åkte och jobbade kl. 04.30 i morse. Verkligen inte humant! Usch vad trött jag skulle vara då...


Nej nu ska jag gå och duscha

Ha det gott

Av Matilda - 15 april 2009 20:51


Har precis ätit hamburgare m ed pommes, så nu är jag riktigt mätt och belåten ; )


Träninge för Anki gick jättebra !! Så nöjd över Hallon och hennes insats. Anki tyckte iaf att hon hade mer bjudning framåt än förut och att det såg bra ut när vi red. Fick lite tips vad man ska tänka på när vi rider programmen samt vad de två domarna har för "egenheter". Så nu vet jag hur jag ska rida de olika programmen för att få så bra poäng som möjligt. Anki sade även att på en del övningar kunde jag få 7:or eller 8:or, så några poäng ska vi nog kunna skrapa ihop : )


Så just nu känner jag mig inte nervös inför helgens tävling utan bara förväntansfull. Det ska bli kul att tävla! Man blir ju även taggad att träna mer då man får feedback på det man övat på. Men i morgon blir det en skrittrunda i skogen, det är Hallon värd!


Anders har inte slutat jobba än heller :( Och i morgon åker han till Åland kl. 5 och kommer hem på fredag, så honom lär jag ju inte träffa så mkt.


Nu ska jag läsa lite bloggar ^^ Ha det

Av Matilda - 15 april 2009 16:21


Sitter och äter lite yoghurt med musli för att senare ikväll orka göra mitt bästa på Ankiträningen. Börjar bli lite nervös/förväntansfull inför träningen, men det går nog bra. Tror att jag vill jobba mkt med galoppen idag.


Har vart på Granngården en snabbis och köpte Lusern, dock följde det med sadeltvål i sprayform (bra till tävlingen) samt ett ljusblått schabrak (endast 69kr!) så Hallon ska se ut som en pojke idag, med babyblått schabrak och blåa lindor. Om jag inte ångrar mig i sista stund och tar rött istället ^^


Åkte en sväng till Botorp också och kvitterade ut mitt tävlingsschabrak. Ett fint vitt från Eskadron och med KgRK:s finfina logga  ; )


Nej nu ska jag byta om och dra till stallet, ska kolla på de ekipagen som rider innan mig, lägger in lite bilder på de nya schabraken i kväll.


Ha det

Av Matilda - 14 april 2009 21:46


Sitter här och är smått illamående efter att ha smält i mig lite pasta carbonara som jag slängde ihop lite snabbt nu på kvällskvisten ^^ Måste ju ha mat till jobbet i morgon och eftersom min slav (anders) inte behagar att vara hemma så får man ju offra sig vid spisen : )


Har jobbat 11.30 - 20.00 idag, dyyngseeg dag har det varit. Typ inte ringt något så har suttit och rullat tummarna de sista timmarna bara.


Hade sån grym träningsvärk när jag vaknade i morse också! Herregud vad otränad jag är. Mina ljumskar var stela, rumpan (!) och lite andra muskler jag inte har använt på ett tag ^^ S^å även om dressyr på banan stod på schemat idag så fick Hallon vackert gå ut i hagen i stället då lata jag ej skulle ha kommit upp på hästryggen idag.


Fick dock lite motion då jag promenade upp till jobbet idag, så några kalorier har jag nog förbränt.


I morgon blir det träning för Anki, tjoho! Ska nog jobba ganska mkt i galopp för det är där det mesta brister. Ganska mkt för att jag ej har orken riktigt att rida ihop henne ordentligt plus att Hallon  ej ännu har 100% kondition.


Har även kollat ryttarmeddelandet till lördag. Första start går kl. 14.00, udda tid tyckte jag men de kanske har lektioner i ridhuset innan. Så eftersom jag ska rida 2 klasser lär vi ju inte vara hemma förren sent på natta, suck.


Nu ska jag skriva ut dressyrprogrammen så jag kan ligga i sängen och plugga. Fast först blir det nog lite Desperate Housewiwes ; )


Ha en bra kväll


Av Matilda - 13 april 2009 17:41

Sitter och lyssnar på Eva Cassidy - Fields of Gold. En riktig bra låt dock lite dyster..Ska jag ha med om jag ngn gång gör en fillm om Hallon ^^ 


Sitter fortfarande kvar i soffan, dock så har jag vart i väg en sväng och ätit mat samt plockat ner tvätt. Nu kollar jag på Top Chef så börjar bli sugen på lite mat, har ju ett påskägg fullt med godis framför mig men är inte direkt sugen...


Har även laddat upp lite bilder, och har även hittat minneskortet till mobilen, tjho :O så nu kan ja ta kort med mobilen och lägga upp här. Kommer några bilder på hur sktiig Hallon var igår samt lite på hennes nya pannband.


Håller även på att göra ett träningschema, både för mig och Hallon. Kommmer nog följa Hallons schema men inte mitt eget tror jag :P Men ill ju kunna visa mig på beachen i sommar , så det är väl bara ut och powerwalka : ) Blir ju inte kolmörkt förrens vid nio på kvällen så lite kanske man hinner med.



Ovido - Quiz & Flashcards