Alla inlägg den 30 juli 2009

Av Matilda - 30 juli 2009 21:37


Kollade precis in på blocket och finns inte drömtransporten där eller?!


En boggie Värmlandsvagn -03. Obetydligt använd och såg jättefräsch ut på bilden, både med lång + kort bom och S och V däck! För ett vrakpris på 29000:-! Det är samma pris som de brukar ta de enkelaxlade vagnarna för ju!

 Plus att transporten står i Filipstad, man behöver ju inte ens åka långt för att kolla  : )


Verkar inte bättre än att man får prata med pappa i morgon ^^

Men man ska ju inte hasta in i ett köp, men den transporten är nog ett guldkorn skulle jag tro...


nej nu ska jag sluta irritera er med mina inlägg

Godnatt

Av Matilda - 30 juli 2009 20:47


Som jag skrev tidigare idag så skulle jag och Hallon fara in till veterinären och kolla senan på henne. Eller ja, hon har en liten blödning på ytliga böjsenans förstärkningsband, så det är ju en av de "lättare" senskadorna.


Hallon var iaf på bra humör idag och knallade nästan rakt in i transporetern (!), så vi hade ju tagit lite extra tid i fall hon skulle krångla. Så vi var ju 45min tidiga på ATG istället ^^ Men Ingela hade ingen anna patient så vi fick komma in på undersökning direkt.


Vet. assistenten skulle försöka raka benet (behövs för ultraljudsundersökningen) och tjena att hon fick göra det! Hallon fullkomligt slingrade sig från den där Überfarliga apparaten som skulle kunna äta upp henne. Så vi fick ge henne lite lugnande för att hon skulle stå still, lilla skruttan <3 Själva undersökningen gick jättebra och blödningen var mkt mindre nu. Så den hade läkt bra även om Hallon haft sina race i hagen. Veterinärens ordination blir uppsutten skrittning 15min 2 veckor sedan 30min 2 veckor. Därefter återbesök och förhoppningsvis är det helt läkt då, och efter det kan jag börja bygga upp kondition och muskler igen! Så idag är en bra dag  :)


Jag och pappa pratade lite om transporter på väg til ATG, om vad dyrt det blir i längden om man ska hyra transport 1-2 ggr/vecka och vid tävling och så. Sade även att jag kollat lite på blocket och så vad de ligger på i pris. Så om jag hittar en transport jag vill ha så får jag låna pengar av mamma och pappa för att köpa den  : ) Det skulle ju inte vara helt fel att ha en egen transport som står vid stallet och bara kunna dra iväg när som helst till ridhus, inte behöva leta efter en.


Så nu blir det till att kolla blocket så kanske jag har en transport till vintern när vi ska åka till ridhuset och träna !!


Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har haft ; )

Av Matilda - 30 juli 2009 09:51


Idag ska jag och Hallon fara in till ATG kliniken i Örebro och kolla om senan har börjat läka eller vad det blir av skadan. Jag hoppas på att hon är på bättringsvägen i alla fall.


I morse när jag kom till stallet och lindade av benlindorna så var det "onda" benet inte alls svullet : ) Det var en liten hård svullnad, i storlek som en kula, under knäet men sedan så kändes benet som vanligt´. Så jag hoppas på ett positivt besked...Det är inte roligt att bara gå promenader när man ser att Hallon är uttråkad till tusen..


Enligt Marie så har Hallon gått på speed i hagen några gånger. Dragit ett race i hagen (även om kompisar funnits i hagar brevid), så hon har nog lite överskottsenergi att göra av med! Inte konstigt att benet har varit mer svullet några dagar.


I dag så flyttar Nikita, Julia och Marie ut till Linnebäck. Tur att jag flyttar om precis en månad , så man ses snart igen : )

 

Har även hunnit med att tvätta en hel del nu på morgonen också, så nu är det fullt i torkrummet.


Funderar även på om jag ska gå på PIP i morgon, det var ju ett par bra artister. Om det regnar går jag nog inte men annars kanske...


På lördagkväll så ska jag, elina och malin laga lite mat och kolla film hemma hos mig. Anders och en kompis ska gå på PIP så då har vi lägenheten för oss själva  :)


Nej nu ska jag läsa lite bloggar

Och håll tummarna för ett bra besked hos veterinären idag...


Blir frisk nu...


Ovido - Quiz & Flashcards