Alla inlägg under juli 2009

Av Matilda - 23 juli 2009 10:04


så har jag lyckats bliivt sjuk nu på semestern :S Hosta och ont i halsen kallas den sjukdomen jag har...Som tur är har jag ingen feber och är inte direkt hängig.


Kände av det igår morse, och jag skulle egentligen ridit Viveca men fick strunta i det, skulle inte ha orkat det. Carolina (Vivecas ryttare) hade mockat och gjort mat till Hallon när hon var där på morgonen, och hon erbjöd sig även att gå en promenad med Hallon på kvällen = ) Så jag blev riktigt bortskämd igår , behövde ju inte åka upp till stallet någonting. Dock så blev jag lite rastlös när kvällen kom, efter att ha suttit i soffan heeeela dagen.


Idag är jag dock lite bättre och vid två så ska jag och Malin åka ut till elina och fika och umgås lite, det ska bli roligt ^^ Känns att jag har varit lite osocial den här veckan.


Har även pratat med Angelika om när vi ska åka till Ullared, och det blir nog helgen v.32 Så då ska det shoppas Ullaredskassar! De är jätterymliga och bra att ha hästgrejor i.


Bokade tid på ATG kliniken i morse och fick tid nästa torsdag. Så jag hoppas på att veterinären har något positivt att säga då...


Nej, nu blir det horisontell läge i soffan och läsa tidningen ^^


Ha det

Av Matilda - 21 juli 2009 16:36


Japp, det blir lätt dåkigt med uppdatering när man är upptagen med att ha semester : ) Det är väl då man ska ha tid med sådant här men jag har gjort massa annnat kul i helgen.


I lördags åkte jag, anders, hanberg, ola m dotter och lundkvist till GBG. Vi hade fått låna en minibuss så det var livat värre på vägen ned  ; ) Öl och hög musik, en del godis blev det också. Checkade in på Gothia Towers (mitt emot Liseberg) och skulle precis gå til Liseberg när det verkligen började ösregna! Så vi satt i lobbyn en stund och boysen tog lite mer öl, jag nöjde mig med cola ^^


Slutade regna efter en stund så då traskade vi över till Liseberg och där var vi från 13-22, en heldag alltså. Åkte massa berg-och dalbanor och lite annat kul, så jag var iaf nöjd.


På söndagen blev det underbar frukost på Gothia, fanns hur mkt som helst att välja på : ) Efter det blev det en sväng på Nordstan (shoppade ingenting!) och sedan bar det av hemåt. När vi åkt halva vägen så fick jag sprängande huvudvärk och mådde jättilla och fick frossa :S Så vi stannade en stund och när jag satte mig i bilen så var jag typ bra! Kanske en sväng av svininfluensa kanske...?


När vi kom till Karlskoga var killarna lagom onyktra och det bestämdes att vi skulle "cruisa"  genom centrum med öppna sidodörrar och musiken på högsta volym. Så där åkte vi typ 3 varv. Själv så satt jag mest och skämdes ögonen ur mig under den turen...


Igår så var det en riktig slappardag, Satt i soffan fram till 16 och sedan åkte jag oich handlade mat och sedan lagade jag köttfärssås och spaghetti. Sedan blev det stallet : ) Hallon hade nog saknat mig lite tror jag , hon gnäggade så glatt åt mig när jag hämtade henne<3 Hon brunstar dock just nu plus att hon är riktigt rastlös så hon är lite värre än vanligt. Står och skriker i stallet och trippar på tårna när man går med henne. Undrar i dessa tider varför i hela världen jag valde ett sto...Men det blir nog bättre!


Nu ska jag sätta mig och läsa sista delen i Stieg Larssons serie Millenium.


Så på återseende: )

Av Matilda - 17 juli 2009 19:41


Idag på kvällskvisten så är jag lite småtjurig/arg...Antagligen för att jag inte fått i mig något vettigt att äta på ett par timmar.


Idag har det blivit jobb fram till halv fem och efter det blev det stallet en sväng. Finns ju inte så mkt roligt att skriva om för jag rider ju ingenting. Blev det vanliga med mockning och göra mat. Sedan fick Hallon en liten promenad och sedan rykt. Svullnaden på senan har gått ner lite nu och har hållt sig så ett par dagar nu, så jag hoppas det blir bättre.


Igår red jag Viveca också ; ) Hon var lite stel i början av passet men lossnade riktigt fint i slutet, det var lycka att få rida igen kan jag säga. Och Viveca var jättesöt i sitt chockrosa schabrak med matchande lindor  ^^ Hon såg ut som en karamell tyckte Jeanette, hehe.


Idag var även sista arbetsdagen för 3 veckor framöver!! Gud vad skönt det ska bli att vara ledig, bara gör något spontant. Ska dock röjas och göras lite i lägenheten men det blir nog bra.


Anders har lämnat mig för att åka båt med hanberg & co. Han lär ju inte vara hemma före 22 ikväll i varje fall. Så jag får fixa mig något att äta då.


Ha de bra


Av Matilda - 16 juli 2009 07:19


Sitter här och segar mig efter att ha ätit frukost. Jobbar 07.45 - 16.30 och det är litwe tidigt för min del tycker jag ^^


Men nu är det ju bara 2 jobbdagar kvar och sedan semester i 3 veckor! Gud va skönt det ska bli att bara vara. Kommer nog att vara rastlös andra dagen men men. Har informerat anders att vi ska göra klart i lägenhetn, lite småplock och sedan röja på balkongen så man kan vara där ute. SKa ju vara full rulle här alla 4 PIP dagarna så då lär allt vara klart  ;)


Idag ska jag äntligen rida lite! Ska rida Viveca på banan och prova hennes sadel och kommentera den. Hoppas bara att det är uppehåll och inte regnar något.


Måste ringa och boka återbesökstid idag också så jag får en tid v30 eller v31. Hoppas på att det kommer bli ett positivt besked bara...


Nu ska jag åka till jobbet , hej då på er. 

Av Matilda - 15 juli 2009 09:55


I dag var jag uppe i god tid och plockade ut kusarna i hagarna. Kände på Hallons ben och svullnaden hade gått ner igen under natten. Så så fort hon står ganska still så går den ned men om hon rör på sig så svullnar det upp igen. Men det går ju åt rätt håll i alla fall! För förut så var hon ju svullen dygnet runt, var ju ingen skillnad morgon/kväll.


Dock så tycker Halloon att det räcker med vila nu! Hon är rastlös som få och när jag är i hagen och fixar så står hon antingen och vänter vid utgången eller så står hon och pussar mig i nacken ^^ sweetie! Provade att gå ner lite längre ner i hagen med henne (där det finns knähögt gräs) men så fort jag plockade av henne grimman så galopperade hon upp till utgången, suck. Plus att hon ser så förväntansfull ut när jag kommer och gnäggar åt mig ; ) Lovely horse <3


Igår så blev det jobb och sedan stallet på kvällen. Sedan efer stalllet blev det hem till M&P för middag och lite sällskap (anders åkte till Åland). Träffade lite kompisar till mamma också, trevligt trevligt.


Nu ska jag åka iväg till frissan och klippa av mig luggen och tunna ur hästmanen, den är ju så tjock nu! Har ju hårstrån av kaliber hästtagel. Hoppas på att jag blir nöjd :)


I morgon så ska jag rida Viveca på banan, tjoho, äntligen lite träning i sadeln! och på fredag ska jag hjälpa Carolina med hoppning. Eller jag ska vara hinderbärare och banbyggar ^^


Over and Out

3 dagar kvar

Av Matilda - 12 juli 2009 11:34


Citerar gårdagens inlägg "slår upp mina gröna för en solig dag". (något ironisk)

Döm om min förvåning när jag väcktes av solljuset genom persiennerna! Första dagen på typ en vecka som det är någorlunda sol och uppehåll.

Idag blir det nog en lite längre promenad med Hallon utan risk för att spolas bort i regn : )


Blev nog en hård kväll/natt för anders igår. Väcktes vid halv fyra tiden av att någon sparkade till soppåsen med glasflaskor (som låg vid sidan av dörren, går ej att missa om man har lampan tänd) och sedan "rassel rassel" av nyckel som ska passas in i nyckelhål. Sedan följer en procedur med tandborstning, spolande i kranar och sedan "duns" ner i sängen o0ch total slocknar på cirus 10 röda. Därefter börjar timmerstockarna att dras i skogen också. Anders är inte direkt den lättaste personen att väcka (speciellt inte i onykter tillstånd) så jag har sovit i 30min intervaller hela natten då jag ömsom väckts av timmestockar (alias snarkningar) eller av att han sprungit fort som F*n till toaletten. Det var någon gång som jag undrade om han hade somnat på toaletten då det var helt tyst ca 15min. Orkade inte gå upp och kolla utan tänkte mer för mig själv att Det är hans bekymmer. Han ligger fortfarande och sover så det kommer nog vara seeeegt för honom idag.


Själv är jag pigg som en lärka och har ätit frukost och läst min spännande "Flickan som lekte med elden" .  Har väl läst cirka halva boken nu så resterande blir nog utläst på väg till Göteborg på lördag  :) Längtar som tusan! Ska bli roligt att gå på Liseberg och även göra ett shoppingbesök på Nordstan.


So long my friends!

Av Matilda - 11 juli 2009 23:21


Yepp kom nyss hem från lite "ladies night" hemma hos Malin tillsammans med elina. Vi lagade lax och potatisskivor i ugn och sallad myckat gott! icke att förglömma majskolvarna också^^ Vi hade väl ca ett kilo godis som nästan vart slut när vi bröt upp  ; )

 Det dracks lite vin (me &malin) och det pratades en hel del minnen och även lite framtidsplaner. Dock så blev det nog mest hästprat  :) Men trevlig och många skratt blev det, får vi göra om! Ska försöka ordna till en fest i lägenheten ganska snart, var ju ett tag sedan nu...


Fick skjuts hem av Elina (typ 50m^^) och anders ringde och sa att han skulle på Statt. Jag var inte direkt sugen på det, är ju ganska uselt väder och måste spara pengar, så för mig blir det nog snart sängen.


JObbade 10-14 idag, gött med lite extra cash i kassan inför semsestern och sedan låg jag och myste i soffan med anders fram till kl. 18. Åkte och hämtade upp Angelika efter jobbet och skjutsade henne och sedan iväg till stallet.


Och hör och häpna; Hallons hårda svullnad var nästan helt bort!!!!! Gud vad glad jag blev när jag kände på benet. Svullnaden hade nog gått ner med ca 60% sedan på morgonen. På de andra kvällarna som jag tagit in henne så har svullnaden varit lika hård och stor som innan. Så nu hoppas jag att det är på väg åt rätt håll i alla fall! Håll tummarna!


Nej mina vänner, nu är det dags att krypa till kojs för att i morgon slå upp de gröna till en ny solig(?) dag : )


God natt 

Av Matilda - 10 juli 2009 10:26


Nu har jag tagit tag i saken och bokat tid både hos frisör och tandhygienist. Så nu ska håret få sig en omgång på Frisyrateljén (Knopp har semester i 3 veckor)  på onsdag. Verkligen välbehövligt då det är grymt slitet och när man tar i det känns det som svinto. Får nog ta och byta schampo tror jag, kör just nu på Ö&B som kanske inte är det bästa för håret.


Till tandhygienisten ska jag först den 25 augusti, de hade verkligen fullt upp, så det var tur att jag ringde såpass långt i förväg. Hoppas på att de inte hittar en massa hål eller annat kostsamt , blir ju så dyrt då:S Blir ju första gången jag går till tandläkaren på typ 2-3 år och då var det ju gratis ^^


Igår så var det möte med tävlingssektionen i botorp. Pratades om DM i dressyr för häst/ponny, Globen resan och lite annat. Skulle vara kul att vara med på DM men har nog int kommit igång tills dess tyvärr:( Ska även höra med pappa om hans företag kan sponsra DM:et, kanske inte så troligt då det är inom metallindustrin och den går det ju inte så bra för just nu.


Idag blir det jobb 12-20 och sedan stallet. Tycker att det kan bli bättre väder nu!! Inte roligt med hällregn 24/7. Har ju beställt fint väder till mina semesterveckor 30, 31 och 32.


Ska ju till Ggb och Liseberg på lördag nästa vecka och ska även lura med mig pojkarna på en sväng på Nordstan. Fast de sade att de kan sitta och dricka öl på ett café där så kan jag springa runt och kolla, låter bra tycker jag ^^


(Fick precis räkningen från ATG och den gick "bara" på 3273:-, typ 2000:- billigare faktiskt, tjoho)

Uppdat: Ringde även till Hallons försäkringsbolag IF och har tagit över försäkringen på henne. Har även gjort Skadeanmälan via webben också. Såg att ATG fakturan ska betalas denna månad + halvårsförsäkringen på Hallon så det kommer gå lite pengar då...



Ha det bra



Ovido - Quiz & Flashcards