Alla inlägg under juli 2009

Av Matilda - 9 juli 2009 07:58


Fanns inte mkt i kylen att hämta men rostade mackor kunde jag ändå fixa fram ^^ S¨å nu är jag mätt och belåten en stund iaf.


Hua, vilket regnväder vi hade i går e.m./kväll Det verkligen vräkte ner. Till och med så mkt att larmet gick på en bil nedanför mig ^^ Och jag är inte direkt ett fan av åska heller så jag satt under min filt och försökte läsa en bok i mökret. Vågade inte ha på datorn/tv/lampor i fall blixten skulle slå ned.


I morse så låg det även en lapp på hallgolvet att det hade kommit vatten i källaren, så nu skulle man kolla om sitt förråd hade fått vatten, suck. Jag hoppas att det inte runnit in ngt vatten till vårat förråd, men det ligger ganska långt bort från ingången också.


Glömde skriva igår att Hööks ska öppna i Karlstad! :) Så í slutet av augusti så har man både Färjestad Rid &Trav satm Hööks att shoppa loss på, tjoho; )


Idag blir det jobb till 16.30 sen vidare ut till stallet och ta hand om skruttan. Tyckte igår att svullnaden gått ner något men inte mkt, men hoppas det är på rätt väg i alla fall! Sedan vid 18.30 blir det tävlingsmöte.


So long my friends!

Av Matilda - 8 juli 2009 12:26


Sitter med balkongdörren öppen och regnet verkligen vräker ner! Tror nog att det bara är en skur men tror nog att jag skippar cykeln och tar bilen i stället ^^


Idag har jag hunnit med en del på f.m Tog ut hästarna i morse vid halv åtta, sedan mockade jag och fixade mat. Satte mig och läste en stund i solen och vid 10 kom rolf och skodde Hallon. Hallon var över förväntan duktig. Hon brukar ju i vanliga fall "rycka" i benet och inte vilja stå still. Men i dag så gjorde hon ingenting! Hon fick till och med en morot av rolf för att hon var så lugn och snäll, inte alla pållar som får det : ) Fakturan blev sisådär 700:- billigare än vad jag räknat med också, tjoho!


Blev jublande glad när jag såg Hööks tidningen ligga på köksbordet när jag kom hem efter stallet också. Hittade massa fint i den och finast var ett träns med bling-bling pannband:


Me like : )


Nu ska jag skynda mig iväg till jobbet för jag börjar om 10 min ^^


Ha det  :)

Av Matilda - 7 juli 2009 10:28

 Se hela bilden




Idag känner jag att jag helst av allt inte vill gå och jobba. Vill hellre ligga i soffan och bara lata mig! Är ju inget som jag kommer göra utan jag kommer lydigt vara på jobbet kl. 12. Är ju "bara" 8 arbetsdagar kvar tills min lovely 3 veckors semester börjar, jag längtar som fasen!


Men det är ju bara att stå ut med skiten ett tag till dock, pengarna behövs ju verkligen nu :S Kommer ju få betala minst 2500:- i självrisk på ATG räkningen och sedan ska Hallon skos i morgon som inte är gratis.

  Kanske ska gå en skonigskurs och lära mig sko henne själv, sparar ju lite pengar då, hehe^^


På semstern hade jag ju tänkt rida ganska mkt, men dessa planer ¨gick ju i stöpet. Kanske får skritta lite som mest, och det är ju sååå roligt. Till helgen är de ju Anki träning också, kan ju int vara ed själv så jag ska kolla på Carolina och Viveca i stället. Ställer nog upp som fotograf också...


Tycker även att vädret kan bättra på sig lite, regn och åska är inget jag föredrar i juli utan mer i oktober typ. Ska ju vara så här värdelöst väder hela veckan också tydligen : (


Känner att detta inlägg blev lite negativt men det är så jag känner mig i dag i detta gråa väder och skadad häst.


Ha de bra annars!

Av Matilda - 6 juli 2009 21:18


Sitter och smaskar på hårda karameller som jag fick av M&P från Turkiet, mkt gott : )


Har precis duschat efter att ah tillbringat ett par timmar hos M&P och snyltat lite mat. Anders är till Åland så jag är själv hemma :( Men nu har jag i alla fall fått sällskap ett par timmar.


Har jobbat 07.45-15.45 idag riktigt lagom pass faktiskt! Ringde dock som  f*n hela dagen men beror ju på att många har semster. Blev erbjuden Kval. övertid men nu tycker jag att jag har jobbat ganska mkt en period så tackade nej.


Annars så händer inget direkt spännande i mitt liv. Var till stallet i e.m oich Hallons svullnad har inte gått ner :( Hoppas på att blödningen "läker" även om det är svullet. Fick veta att Icarus haft samma skada och det tog ju typ 6-8 månader innan han var igång igen...Men det var tydligen en ganska stor skada medan Hallon var relativt liten sa vet. Hoppas på att hon är bättre tills vi ska på återbesök i alla fall!


Sitter och slötittat på Lipstick Jungle men har ingen vidare koll på vad som händer. På torsdag är det tävlingsmötet 18.30 som jag ska försöka komma ihåg att gå på! Annars får du påminna mig Malin.


Igår var jag ut till Övergården i Linnebäck och skrev på hyresavtal på stallplatsen. Kollade in deras nya hus, och WOW vad fint och stort det var! Där vill jag bo : ) Kollade in stallet också och det såg lika lyxigt och snyggt ut. Världens finaste boxtavlor med hästarnas namn kommer finnas också, med guldram runt  : ) Jag kommer ju inte våga ha Hallon oborstad inne i stallet ^^


Fick även en present av Carolina för att jag hjälpt henne med Viveca lite då och då. Fick ett regntäcke från märket HKM, ser ut så här, fast ett mörkbrut nedtill och beige upptill, jättefint med fleecefoder : )

Och det var ju inte direk tbilligt kan jag påstå, men säger ju inte nej till presenter ^^

'


Helgen v. 29 så åker jag och anders plus lite andra personer till GBG och Liseberg över helgen. Anders hade boktat hotellrum på Gothia! Ûbergod frukost har dom där och jäätefin utsikt fast smakar det så kostar det också...


Nu ska jag chatta lite med anders ^^

Ha de

Av Matilda - 4 juli 2009 22:59

Elina : ) Efter ett x antal månader så är du hemma i hålan Karlskoga igen efter äventyr i London. I sommar hoppas jag att vi hittar på en massa skoj och kanske tar ett dopp i poolen ? ; ) Roligt att du är hemma igen i alla fall!


Sitter och okynnesäter Toblerone som  M&P hade med sig från Turkiet. De kom hem efter två veckor i värmen och det var tre pepparkaksgubbar som steg in genom dörren! Vill också vara brun ju :S


Anders är på "fest" ute i Johannelund och ska stanna där över natten :( Då blev jag ganska tjurig för vi lär inte ses så mkt i helgen och i veckan kommer han åka till Åland två gånger. Så han kommer sova hemma 2 nätter eller ngt.


Sitter själv i lägenheten och lyssnar på partymusik så just nu är jag sugen på att bara dra ut och festa järnet! Men jag har ingen lust att sitta bakis på jobbet i morgon 10-17...Som tur är det den enda helgen i juli som jag jobbar. Så nästa helg ska jag fest järnet om ngn är på, får väl fixa fest i lägenheten eller något.


Känner som en gammal kärring som endast har katt som sällskap. Har gjort roliga saker som städat och sorterat tvätt i kväll. Säg hur många 20-åringar som gör det en lördagskväll...(tycker synd om mig själv)


Har jobbat idag med 10-17 och sedan var jag och åt mat hos M&P. Sedan var det presentutdelning och fick detta; Björn Borg huvtröja, Björn Borg trosor, godis och Hamam-set. Tack och bock!


I stallet så var jag på promenad med Hállon en sväng och gick på promenad, mockade och fixade mat. Hon är fortfarande lika svullen men fortfarande inte öm/halt så det blir ju inte sämre iaf. Hon var lite seg idag, beror nog på allt gräs som hon har smällt i sig : )

Snacka om att jag är ridsugen nu! Bara ta en sväng i skogen eller ett pass på banan. Det är dessa lägen man ska ha 2 hästar att rida...


Nu ska jag tycka lite mer synd om mig själv och äta mer onyttigt

Hoppas ni har en bättre lördagskväll än mig!


Av Matilda - 1 juli 2009 11:50

är det när man är ute och går med vovve i detta väder! Går ju inte ens fort och ändå så känner man svetten pärla i pannan :S Om en timme så blir det dock beachen med Malin, angelika och anki. Ska bli gött att steka lite, har ju bara fått färg på framsidan för tillfället ^^


I går kväll fick Hallon en ordentligt genomgång med rykt och fix. Tror hon tyckte det var riktigt skönt. Hon har ju som sagt fått riktigt äckliga bett av bromsarna som jag gjorde rent och smörje in. From idag så ska hon gå med flughuva + flugtäcke i hagen. Svullnaden på benet är fortfarande hård och ganska stor men fortfarande ohalt och ej öm. Så det är väl bara att vänta ut den. Ska iaf kyla benet med vatten och även ha på lite kyllotion och se om det blir bättre...Varken jag eller Hallon tycker det är roligt att bara gå på promenad. Vi vill ju galoppera på åkrarna/rida i skogen/träna dressyr :( Men nu har jag haft en skadad häst två somrar irad, då borde väl nästa sommar vara skadefri, eller hur ?


Ikväll ska jag i alla fall rida ut på Viveca med marie och nikita som sällskap, så lite ridning får jag ju : )

 Men det är ju inte samma sak som att rida sin egen :(


Ha de bra i värmen

Ovido - Quiz & Flashcards