Alla inlägg under juni 2009

Av Matilda - 11 juni 2009 08:20

 är en riktigt bra kanal att lyssna på när man ska vakna till liv på morgonen. Sängen som vi har köpt är väldigt lömsk och verkligen strålar ut ; soooov mer. Jag är nästan mer trött när jag ska gå upp än jag var när vi hade den andra sängen .


Igår kollade jag på träningen för Anki och guud vad sugen jag blev på att träna :( Att Hallon var en hopp-jerka i hagen och "pratade" med alla personer som gick förbi hagen. Hon tycker att det är sååå tråkigt att stå i hagen och inte göra något..Hon är ju inte halt längre så idag ska vi gå en liten promenad och kanske bli av med lite energi ^^


Anki ska i alla fall lägga ner träningen nu varannan vecka och istället ha träning lör-sönd uppe i Dammängen i gång/månad. Vi bor ju så nära så det är ju bara att rida upp till henne för träning : ) Första helgen var 20-21 juni tror jag, så då är vi nog igång så vi kan träna lite.


Idag så jobbar jag från nio till sex och tydligen så kommer VD:n för Tele2 och ska besöka oss. Ojoj vad det skulle städas igår på jobbet ^^ Dock så har inte ja "hunnit" göra det än.


I morgon är det tävling med KRT uppe i Dammängen och hela 4 ekipager från Labbsand ska vara med : ) Så jag ska "leka" lagledare, hålla reda på starttider hjälpa till med framridning osv. Ingen av de som ska rida har tävlat förut så de kommer nog vara lite nervösa. Ikväll så blir det lite tävlingsmys i stallet medan hästarna ska badas och utrustning putsas.

Ev. så kommer vi att börja göra reklam för en butik i stan, men säger inte vilken för det är inte klart än ^^ skulle  i alla fall vara lite kul att göra det :)


Nej nu ska jag göra mig klar inför jobbet

Ha de

Av Matilda - 10 juni 2009 16:58


Vart tusan tog det fina sommarvädret vägen någonstans? Tycker lite synd om de som tar studenten idag i detta urtråkiga väder. Om man ska ha riktig studentglädje så ska det ju vara sol och varmt ju!


Idag har jag jobbat fårn 08.30 - 16.30, ganska lagom pass mitt i veckan. Nu har jag precis gjort min första överföring på avbetalningen av Hallon så om typ 6 månader är hon min ^^ Fast tror nog att jag ska försöka betala av lite mer i månaden så att hon blir min lite snabbare : )


Nu är det Anki-träning i stallet, hoppas på att det inte börjar ösregna, för då tror jag inte Anki har lust att stå kvar ; ) Ska snart åka och kolla på ekipagen då jag och Hallon inte ska vara med...Hallon fick förresten en sko på sin hov där hon har haft hovböld! Rolf tyckte att det såg så fint ut så han tyckte inte att det behövdes ngn sula : ) Så nu är Hallon ohalt (vad jag kan se) så jag ska promenar och skritta henne lite denna veckan. Känns skönt att det inte blev något utdraget skadedrama, vill ju hinna tävla något mer innan hösten kommer. Ska även beställa tid för lite tandkoll på ATG i juli ngn gång, och öven vaccinera henne då.


Nej nu ska jag ut i tråkvädret och kolla lite träningar och fota lite :)


Ha det bra

Av Matilda - 8 juni 2009 13:25



Idag har min förmiddag mest bestått av att vänta. Har försökt få tag i hovslagaren för att han skulle slå på en sko på Hallon . Dock så har jag , utan resultat, ringt ett antal gånger men inget svar.


Blkev väckt i morse vid åtta av ett sms som löd; "Hallon har trampat av sig bandaget". Suck tänkte jag då. Men efter lite messande fram o tillbaka så konstaterade jag att hon inte skulle dö av att få ett bandage lite senare på f.m Hallon både gick och stödde på benet även utan bandage. Åkte upp till stallet vid elva och möttes av en "hej på dig"-gnägg av Hallon, alltid lika mysigt : )


Så jag plockade in henne från hagen och hon haltade nästan ingenting utan bandage, så hon är ju mkt bättre! satte ändå på ett nytt bandage och flyttade henne till en liten gräshage istället, då blev hon lycklig : )

Fixade mockning av hage/box samt gjorde mat, fyllde på vatten osv. Provade även att ringa hovslagarn flera ggr utan svar.

 Vid ett var jag klar med allt så då åkte jag hemåt, sen för tyo 15 min fick jag ett SMS från hovslagarn att han hade fullt upp idag : ( Så ska ringa honom i morgon f.m och se när han kan komma.


Idag så ska jag umgås med Angelika (som ockås just nu vägrar svar i tfn) antingen går vi på stan här eller så åker vi in till Marieberg ; ) Har 150:- rabatt på GinaTricot och vill gärna ha en klänning till på lördag.


Nej nu ska jag fortsätta terroristringa Angelika så vi kan bege oss någonstan!

Kram p på er

Av Matilda - 7 juni 2009 21:00


Har blivit en låång dag idag med mycket häst. Men kul var det : )


Gick upp vid sju och åt lite frukost sedan vid halv åtta hämtade jag Malin och sedan Jenni, sen bar det av mot Strömsholm! Vi kom fram runt halv tio tror jag (efter ett besök för frukost på donkan) och betalade in oss.

Kollade först lite på ponnyhoppningarna c-ponny och d-ponny. Fy tusan vad högt de hoppade med de små och konstaterade ganska snabbt att man måste varta ganska orädd och modig för att fixa det. Tänk att typ som 14-åring tävla MSV A på ponny! Då lär de ju ha börjat rida när de typ var pyttesmå. Och pengar behövs ju även om man ska komma någonstans. Sen blev det lite Young Rider Kür, jättefina hästar : )


Efter det blev det lite shopping ! Man kunde ju inte direkt jämföra med Scandinavium (hehe) men det fanns i alla fall en del. Själv så shoppade jag; ett vitt dressyrschabrak med rosa passpoal, en "groombag" och en ANKY t-shirt till halva priset ; ) Så vi fyndade en del. Det roligaste var i alla fall att MAlin klagade över att hon hade en sådan tung påse (trodde att det berodde på allt hon shoppat), men när hon kom hem så visade det sig att hon fått 1 vänstersko och 2 högerskor ^^ Så om någon blir av med en högersko så har Malin tillgodo :)


HIttade även jättefina bling-bling pannband, men plånboken sade nej när den såg prislappen på 799:-....


Efter lunchen (tog typ 40min att få maten!) så kollade vi på FEI Grand Prix Kür med all fina hästar! Ojojoj säger jag bara. Det såg så enkelt ut när de gjorde byte i varje steg och galoppiruetter, då blir man ju inte mindre sugen på att träna och tävla!


Vid fyra var vi nöjda och styrde kosan hemåt. Efter typ 20min så hade jag två halvsovande människor i bilen, det tar hårt på en att vara ute i friska luften en hel dag.

Tyvärr kunde jag ej ta några bilder då f*ck kameran inte hade några batterier kvar fast jag vet att de var i princip nya...suck.


Åkte till Hallon vid halv sju och borstade lite på henne. Hon är fortfarande lite halt men vet ju inte om det beror på hovböld eller avsaknade av sko på den hoven, hon är ju lite ömfotad. Klämde även på ryggen och då "sviktade" hon neråt vid ländryggen ungefär :S Hoppas på att det beor på att hon har avlastat något annat ben pga av att hon haft ont i höger fram + att hon inte rör sig i hagen = stel. Vill inte att det ska vara spatt igen :(


Sen när Hallon får sko på foten och inte är halt längre så ska jag prova att tömköra henne. Då blir det ju ingen extra tyngd på ryggen men hon jobbar ju ändå i form.


Nu ska jag umgås med Anders lite eftersom han åker till Åland i morgon

Ha det

Av Matilda - 6 juni 2009 16:14


Nu har jag jobbat dagens pass 10-15 så nu är jag ledig resten av denna dag..Undrar vad jag ska hitta på? Har ju ingen häst att rida, bara att borsta på :( Står i alla fall en ananaspaj i ugnen och gräddas och som vi ska bjuda mor och far på lite senare. Hoppas på att den är god så onyttig som den är :s


I morgon blir det i alla fall Strömsholm tillsammans med Malin och Jenni (Elina du missar något så kom hem!). Det ska bli roligt : ) Malin sade att det finns en massa att shoppa, inte bra för en shopaholic som mig. Måste ju spara lite pengar men om det finns ett bling-bling pannband till hyfsat pris så blir det nog ett sådant! Behöver ju även ett par stövlar nu när man har blivit seriös och börjat träna/tävla lite. Då går det ju inte att komma i slitna jodphurs och stövelskaft ; )


Tycker dock att vädret kan bättra på sig lite. Det är ju typ 12 grader varmt och sol/regn om vartannat. Vart tog sommarvärmen vägen?


Nej nu ska jag gå och checka in pajen så det inte blir bränd

Se ya

Av Matilda - 5 juni 2009 11:03


Jag tror att den nya sängen är lite för skön! Idag så sov jag nämlingen till 10.30 och jag ville inte direkt gå upp då heller, grymt skön säng det där...


Men nu är jag i alla fall uppe och ser att vädret inte direkt är bättre idag :( Regnar iofs inte men der blåser ju halv storm ute. Får se om Sixten-Blixten ( ägarens smeknanmn, heter egentligen Cocoo) är snäll ute idag eller om han blir tittig. Tror iaf att det kommer att gå bra. Ska rida ut i skogen med Marie och Nikita och sedan lite hård dressyr på banan ^^


Förstår dig nu Malin vad som menas med ridabstinens också! Jag typ tänker/drömmer häst om dagarna. Sitter och kollar proppar på tävlingar plus att jag är grymt träningssugen också! Hallon tycker ju också att det bara är tråkigt att bara stå och inte få hitta på något skoj. Undrar vad jag skulle göra om jag inte hade häst, så mycket tid jag skulle ha över då, ojojoj!!


Har blivit sugen på att skutta lite hinder med Hallon också nu i sommar, bara för att se hur hon hoppar, Har ju inte hoppat henne sedan jag fick henne flör 2.5 år sedan. Det enda vi har hoppat över är diken och vattenpölar ^^


Idag så ska jag väl försöka göra något vettigt som typ

  • Vika tvätt
  • Rensa min klädgarderob
  • Putsa fönster
  • Städa lägenhet
  • En sväng på stan

Nu ska jag i alla fall drömma om en hästtransport, för sånt har jag märkt äe väldigt svåra att hyra av andra, speciellet när det är tävling i samma stad..


Ha de


Av Matilda - 4 juni 2009 21:57


Sitter här vid datorn och tröstöter lite Haribo-Matador Mix inhandlad på Ö&B för en billig penning. Anders har åkt til Sthlm med lastbilen och kommer först hem i morgon e.m Så jag får sova själv i natt i vår lovely säng. Men tror nog att jag klarar mig utan honom , i alla fall en natt ^^


Idag har det blivit jobb typ heeela dagen och tiden gick så segt! Satt och räknade minutrarna och tror nog att tiden gick bakåt istället för framåt. Hade i alla fall lite torsdagsfika att fördriva tiden med. Dock inte vidare bra för beach 2009. Får väl börja ta tag i det och börja träna lite men vart finns tiden till det liksom? Antingen är det jobb eller häst eller laga mat/städa/tvätt...


Åkte till stallet direkt efter jobbet och möttes som vanligt av "jag är hungrig" gnägg av Hallon :D Hon fick lite klöver av mig sedan var hon nöjd en stund. Fixade och donade och babblade med alla i stallet. Kom fram att Carolina och Jossan ska tävla uppe i dammängen nästa fredag, så då ska jag följa med och vara hästskötare/fotograf : ) Ska bli roligt att kolla men skulle nog själ vilja vara med men har ju ingen häst till dess:S Plus att man måste lösa klubbmedlemskap för KRT och det skulle kännas lite weird att vara med i två klubbar (om man ens får vara det?).


'Hallon hade lite galenskaper för sig i sin typ 6* 6 meter stora hage idag också. Hästarna i hagen brevid henne gick in före henne så då försökte hon att sparka bakut samt kuta runt runt i hagen. Så jag tror inte att hon har superont i sin hov längre ^^ Hon typ taktade hela vägen in till stallet sedan också. Hon har ju ganska mkt i huvudet när hon blir riden men när hon får stå så blir hon så otroligt uttråkad. Hon tycker ju verkligen om att få tänka/jobba. Så innan jag börjar rida ska jag göra lite markövningar med henne. Typ gå över/igenom/förbi läskiga saker. Kan vara bra att träna att gå i smala passager så att hon blir lättare att lasta framöver. Hon var i alla fall mysig inne i stallet då hon fick sig en ordentlig rykt och bandaget bytt, fast hon höll på att ge mig ett tjuvnyp i rumpan nä'r jag höll på med hoven (busig häst det där).


 I morgon så är jag ledig så då ska jag försöka att städa lägenheten samt rensa i min garderob, har en del kläder jag ej använder längre. Sen så på kvällen ska jag rida Sixten Blixten igen, tillsammans med Nikita och Marie så ska vi rida ut en sväng. Ska bli roligt att få rida lite då man får lite abstinens när man inte har en egen pålle att rida.


Nu ska jag nog gå och sussa


Av Matilda - 3 juni 2009 21:04


I stallet blev det ju som sagt lite löshoppning så här kommer lite bilder på fina Nikita som är Maries och Julias nya älsklingl. Och hon är inte svår att tycka om : )


Hon har inte allt för dållig hoppteknik och bjöd på själv inför alla hinder.  Så med lite mer muskler och träning så blir hon nog superfin!


Vi har även fått vår nya säng idag <3 Så inatt kommer jag nog sova som en prinssessa.

Nej nu ska jag kolla på Grey¨s, har redan missat flera viktiga minuter. Tror nog att den serien blir bättre gång för gång!


Kram på er

Ovido - Quiz & Flashcards